Com fer un lloc web des de Scratch (HTML, WordPress o Builders)

Com a propietari d’una petita empresa de planificació de noces, un amic meu no tenia gaire temps ni diners per aprendre a fer un lloc web, però sabia que en necessitava, o la seva empresa seria gairebé invisible. Malgrat la manca d’habilitats de programació, va avançar a tota velocitat creant la seva presència en línia.

Posar en marxa un lloc web des de zero no era la tasca desconcertant que temia. Amb les eines adequades, es va posar en funcionament un lloc de WordPress en un parell de setmanes. Després de la creació inicial del lloc, va continuar ampliant-la i actualitzant-la ella mateixa a mesura que el seu negoci creixia.

Tal com il·lustra la seva experiència, qualsevol pot aprendre a fer un lloc web amb relativa facilitat. És tan senzill com comprar allotjament web i un nom de domini, i ajustar el disseny mitjançant un creador de llocs web, WordPress o utilitzar HTML d’ossos descalços. Us passem per cada pas següent, així que no dubteu a fer clic en un dels enllaços aquí per saltar-vos.

Pas 1: trieu un amfitrió i un domini

El primer pas per crear un lloc web, independentment de quin enfocament decidiu utilitzar, és seleccionar un servei d’allotjament web i un nom de domini. L’amfitrió web és l’empresa que proporciona el servidor i l’espai d’emmagatzematge del vostre lloc i dóna accés al món en línia a la vostra marca. El nom de domini, d’altra banda, és l’URL (per exemple, www.hostingadvice.com) que la gent utilitza per navegar directament al vostre lloc..

Tria d’un amfitrió

Aquesta és la part super fàcil. Els amfitrions més ben qualificats del web han tret totes les parades per accelerar i pal·liar el procés inicial de creació de llocs web, sovint començant per un registre de nom de domini gratuït, instal·lacions d’un sol clic per a CMS i plataformes de blocs populars, un creador de llocs web gratuït i crèdits de màrqueting..

Per començar, us recomanem que us inscriviu en un pla d’allotjament web amb un dels proveïdors següents. El vostre servidor web es configurarà immediatament i la majoria us proporcionarà un nom de domini gratuït que també escolliu. Un cop us hàgiu registrat, creareu el lloc web en molt poc temps:

Veure més servidors web barats »

Elecció d’un nom de domini

El registre d’un nom de domini de qualitat és fonamental per ajudar la gent a trobar i recordar el vostre lloc. El Els serveis d’allotjament web anteriors ofereixen registre de nom de domini gratuït durant el primer any de servei, de manera que si ja heu completat el pas 1, ja teniu el vostre domini.

Si encara decidiu quin nom de domini triar, aquí teniu uns quants consells per tenir en compte:

 • Fes-ho curt i memorable: Els noms de domini més curts són més fàcils de recordar. El títol hauria de ser una cosa que incloïa en la ment de la gent. Els noms de domini llargs només funcionen si són únics i pegadors.
 • Utilitzeu paraules clau rellevants: El vostre nom de domini és una altra oportunitat per incorporar paraules clau que contribueixen a la vostra estratègia global de SEO. Les paraules clau rellevants per al vostre nínxol empresarial faran que el vostre nom de domini es mantingui a la memòria de les persones i millori el rànquing del vostre motor de cerca.
 • Noms de domini de recerca: Comproveu si altres empreses o individus utilitzen un nom de domini massa estretament relacionat per evitar conflictes o confusions.
 • Trieu l’extensió de nom de domini adequada: Com ja sabeu de la navegació per web, els noms de domini poden acabar amb extensions .com, .org, .biz i altres. Trieu el que millor s’adapti a les finalitats del vostre lloc web.

Ara que heu comprat el vostre pla d’allotjament web (i heu obtingut el vostre domini gratuït amb el vostre pla d’allotjament), ja esteu preparat per crear i llançar el vostre lloc web..

Pas 2: trieu un mètode de creació de llocs

Hi ha tres maneres principals de construir un lloc web. Si sou un principiant, la manera més senzilla de construir i llançar un lloc és utilitzar un creador de llocs web proporcionat pel vostre amfitrió web. Si almenys una mica experimentat en el web, podeu utilitzar WordPress o un sistema de gestió de continguts (CMS) com Drupal o Joomla. Si ja teniu una bona versió de codificació, podeu començar des de zero i utilitzar HTML per crear el lloc des de la base. Cada enfocament té els seus mèrits i reptes:

Opció 1: utilitzeu un creador de llocs (nivell principiant)

Utilitzar un creador de llocs web (una aplicació que us permetrà fer els passos per crear un lloc web sense codi) pot ser tant alliberador com empoderador. El proveïdor ho fa tota la codificació com a backend i, en essència, no és gaire més difícil que utilitzar un processador de textos.

Imatge de l'editor Wix

Els creadors de llocs web, com Wix, permeten als no programadors dissenyar pàgines web visualment, sense codificar el coneixement.

Normalment, el mètode de creació de llocs basat en plantilles o de plantilles ofereix menys opcions de personalització que si creeu el lloc web des de zero mitjançant HTML directe, però per les limitades habilitats requerides, els constructors de llocs ofereixen flexibilitat i una bona experiència d’usuari per als novells..

Opció 2: Instal·leu WordPress (nivell intermedi)

Molts propietaris i empleats de negocis no tenen capacitat de codificació. Al mateix temps, pot ser limitat per a alguns haver de confiar en un dissenyador / desenvolupador web per crear un lloc web i fer actualitzacions. WordPress és una solució atractiva per a empreses que volen un lloc web bàsic amb una inversió mínima de temps i diners.

Gairebé un terç de tots els llocs web d’internet existeixen a la plataforma WordPress, i fins i tot grans empreses, com CNN i eBay, l’utilitzen. Hi ha versions gratuïtes i de pagament del programari, i hi ha molta assistència per a usuaris disponible en línia.

Captura de pantalla del quadre de comandament de WordPress

M’encanta el tauler de WordPress pel seu elegant i net disseny. Un cop ho feu amistat, no tornareu mai més enrere.

Amb molts temes i dissenys per triar i opcions per avançar a dissenys i funcions més complexes, WordPress és una opció versàtil per a tot tipus de negocis. De fet, és la plataforma que gestiona la pròpia HostingAdvice.com.

Opció 3: crea un lloc web des de zero amb HTML (nivell avançat)

Les habilitats de disseny web són molt valuoses en el mercat de treball i potser heu pensat que és una cosa que voleu recollir. Construir un lloc web des de zero us donarà les eines per crear i personalitzar un lloc exactament com considereu adequat. Hi ha una corba d’aprenentatge superior, però una recompensa més gran, ja que conèixer HTML us permetrà afinar el disseny del vostre lloc i portar aquestes habilitats endavant per ampliar i actualitzar el lloc amb facilitat..

Si sou un principiant de programació i decidiu aprendre, podeu agafar les habilitats de codificació que necessitareu d’una infinitat de llibres de disseny web (la sèrie O’Reilly és un bon lloc de partida) i llocs web com el World Wide Web Consortium. (W3C) Escoles.

Aprendre a codificar un lloc us donarà la màxima flexibilitat per convertir-lo exactament en el que voleu amb el pas del temps. Per no oblidar, el fet de codificar és un conjunt d’habilitats molt valuós en l’economia actual.

Pas 3: Comença a construir!

Ara que us heu registrat per al web hosting amb un domini gratuït i heu escollit el mètode de creació de llocs, ja esteu preparats per començar a crear l’aspecte del vostre lloc i el contingut. Seguiu les instruccions detallades:

Opció 1: utilitzar un Sitebuilder per crear el vostre lloc (principiant)

La creació d’un lloc web amb un creador de llocs web gratuït és un procés ràpid, fàcil i senzill. És possible que ja us hàgiu registrat a un compte d’allotjament al pas 1, cas en què el lloc del vostre host web disposarà d’instruccions específiques pas a pas per instal·lar i utilitzar el vostre creador de llocs web inclòs gratuït. Generalment, trobem que Wix és el creador de llocs web més popular, de manera que el farem servir com a exemple aquí.

Si ja us heu registrat per allotjar-vos, heu creat un compte. Si encara no teniu cap host web, us recomanem que us inscriviu a la creació de llocs web de Wix a través del lloc web. Simplement introduïu la vostra adreça de correu electrònic i la vostra contrasenya a la pàgina de registre de Wix.com per començar. Tingueu en compte que el gestor de l’adreça de correu electrònic passarà a formar part del vostre domini gratuït (si no teniu un domini personalitzat), així que tingueu en compte quan us registreu. Si encara no esteu segurs, us dono la benvinguda a veure la nostra revisió experta de la plataforma Wix a continuació.

Seleccioneu la categoria que millor descrigui el vostre lloc web. Això ajuda la gent a trobar el vostre lloc web i Wix ajuda a la diversa base d’usuaris de la plataforma. La vostra selecció determinarà quins tipus de plantilles navegueu, així que considereu la millor opció per a l’estil de lloc que voleu crear.

Wix té ara dues opcions per crear un lloc web. A més del tradicional Wix Editor, també hi ha Wix ADI, un programa d’intel·ligència artificial que dissenya llocs personalitzats a partir de les preguntes que respongueu. Us recomanem que utilitzeu l’editor de Wix, que us permet tenir un control complet sobre les personalitzacions disponibles a la plataforma. Tanmateix, si voleu provar el Wix ADI, cal que ho sol·liciteu!

Trieu entre una gran varietat de plantilles, totes diferents segons el tipus de lloc web que creeu. Filtra les opcions per imatge, cerca per paraula clau o ordena les plantilles per categoria.

Captura de pantalla de la biblioteca de plantilles Wix

La riquesa de temes específics de la indústria i del nínxol disponibles a Wix és una cosa que em resulta especialment atractiva.

També podeu optar per una plantilla en blanc per començar completament des de zero o amb un disseny bàsic.

Cada plantilla comença amb un text omplert i una imatge de fons. La vostra plantilla és un punt de partida per fer que el lloc sigui el vostre propi. Una de les primeres coses que heu de fer a la nova pàgina de Wix és afegir informació sobre l’empresa. Ompliu el vostre nom de marca, l’eslògan i altres detalls pertinents simplement feu clic al text que cal substituir. També podeu canviar els aspectes visuals de la pàgina, inclosa la imatge de fons, i afegir o canviar imatges d’altres pàgines del vostre lloc..

Hi ha moltes maneres d’afegir contingut i personalitzar el vostre lloc. Feu clic al botó Afegeix al menú de l’esquerra per veure una llista d’opcions (text, botons, presentacions de diapositives, menús, etcètera). Al botó d’aplicacions, hi ha moltes funcions que podeu afegir al vostre lloc per obtenir funcions addicionals, com ara comentaris, xats en viu i una aparador en línia. També podeu penjar el vostre propi contingut multimèdia, com ara tipus de lletra, imatges, vídeos i música, i iniciar un bloc.

Simplement, feu clic a “Publicar” al racó de la dreta per posar el vostre lloc al web. Trieu un domini, que pot ser un domini gratuït de Wix.com o un domini personalitzat que adquireix mitjançant un registre del domini.

Opció 2: utilitzar WordPress per crear el vostre lloc (intermedi)

Utilitzar WordPress per crear el vostre lloc és una experiència similar a l’ús d’un creador de llocs web en termes de procés. És preferible la plataforma que heu d’utilitzar. Depèn de quina persona us sembli més intuïtiva i us ofereix la major flexibilitat per al vostre disseny i manteniment del vostre lloc. Un gran avantatge d’anar amb WordPress és la gran comunitat de suport, tant oficial com d’altres usuaris de programari WP.

La majoria dels plans d’allotjament inclouen un fàcil accés a WordPress: instal·lar el programari amb un clic o, encara millor, tenir-lo preinstal·lat. En la majoria dels casos, només podeu iniciar la sessió al tauler de control de l’allotjament i trobar l’opció d’instal·lar la plataforma WP. Si el servei d’allotjament no té aquesta capacitat, podeu trobar les instruccions d’instal·lació manual aquí. Aquests amfitrions web fan que la instal·lació de WordPress sigui especialment fàcil:

Veure més amfitrions de WordPress »

Preneu-vos un temps per conèixer el backend de WordPress del vostre compte. Trobareu on gestionar les publicacions, les pàgines i els comentaris; canviar l’aspecte del lloc; afegir editors de llocs; i instal·leu plugins. El vostre tauler té tot el que necessitareu per fer un seguiment del contingut del vostre lloc i personalitzar-ne l’aspecte.

A la pestanya Aparença del tauler de control, podeu seleccionar entre diversos temes gratuïts (o bé optar per pagar-ne un). Instal·lar un tema és tan senzill com seleccionar “Instal·lar” i “Activar” per a la plantilla que desitgeu. Podeu canviar el tema en qualsevol moment sense alterar l’altre contingut del vostre lloc.

Per afegir pàgines noves al vostre lloc, seleccioneu “Pàgines” i després “Afegeix una nova”. Podeu fer que aquestes pàgines siguin part del menú de navegació del vostre lloc a l’opció Menús de la pestanya Aparença. Per afegir publicacions (si voleu un bloc al vostre lloc), aneu a “Publicacions” i després “Afegeix un nou”.

De manera predeterminada, WordPress col·locarà les darreres publicacions a la pàgina principal. Per seleccionar una pàgina específica que serveixi de pàgina d’inici, seleccioneu “Configuració” al menú de tauler i, a continuació, escolliu “Lectura”. A la secció Pantalles de la pàgina principal, opteu per “Una pàgina estàtica” i, a continuació, seleccioneu la pàgina que heu creat com a pàgina d’inici..

Els complements són extensions (no configurades de manera predeterminada a WordPress) que afegeixen noves funcions al vostre lloc. Els complements de WordPress poden millorar la funcionalitat del vostre lloc, ajudar-vos a assolir els objectius que tingueu per al vostre lloc i proporcionar als visitants del vostre lloc web una millor experiència d’usuari.

Captura de pantalla dels complements de WordPress

Els usuaris abunden en WordPress. Només cal que descarregueu i instal·leu per ampliar la funcionalitat ja robusta de la plataforma.

Per exemple, el complement de Google Analytics us ajuda a fer un seguiment de l’activitat del vostre lloc i el complement NextGEN Gallery us permet mostrar galeries d’imatges. A “Plugin” del tauler de control, podeu cercar les opcions: literalment milers de plugins gratuïts. Només heu de fer clic a “instal·lar” i aneu bé.

En aquest moment, haureu creat un lloc funcional, ple d’atractiu visual i atractiu. La publicació a WordPress es fa a nivell de pàgina o publicació, de manera que haureu de fer clic a “Publicar” per a cada àrea del vostre lloc. Podeu esperar fins que el vostre lloc web estigui completament preparat per publicar el contingut o publicar-lo a mesura que creeu pàgines i publicacions individuals.

Opció 3: utilitzeu HTML per crear un lloc web des de Scratch (avançat)

Per a aquells que vulguin un repte i que tinguin una mica de temps addicional, fer un lloc web mitjançant HTML és un esforç digne que desenvolupi la vostra comprensió sobre l’edició i el disseny web. Podeu configurar un lloc bàsic en poques hores i elaborar-lo a mesura que apreneu més habilitats HTML i CSS.

Com va ser el cas de les dues primeres rutes de creació de llocs web, el primer pas és registrar-se amb un proveïdor d’allotjament.

Veure tots els amfitrions web més importants »

Per escriure etiquetes HTML, necessitareu un editor de text d’alta qualitat que s’adapti a l’idioma del web. El bloc de notes ++ és una bona opció per als usuaris de Microsoft, mentre que TextMate és ideal per als usuaris de Mac. Els editors de text multiplataforma inclouen Atom i Sublime Text.

Els llocs web es poden crear estrictament amb HTML, que es tradueix en fitxers de text anomenats amb l’extensió .html. La pàgina principal del lloc és normalment titulada index.html. Creeu aquest fitxer i guardeu-lo i, a continuació, ompliu-lo amb el marc bàsic del vostre lloc HTML. Semblarà així:

Captura de pantalla de index.html

El més senzill, això és el que hauria de semblar la pàgina principal d’índex del vostre lloc quan la redacteu a l’editor de text..

Les etiquetes inclouen la totalitat del contingut del vostre lloc i indiquen que es tracta d’un document HTML. L’etiqueta inclou el títol de la vostra pàgina, les metaetiquetes (expliqueu els detalls del navegador sobre el contingut i la visualització de la pàgina) i les referències als fitxers CSS externs per dissenyar la pàgina. El contingut real de la pàgina va entre les etiquetes.

Quan creeu un lloc, voldreu organitzar els fitxers en carpetes d’acord amb l’estructura en què voleu que aparegui el vostre lloc. Per exemple, podeu crear una carpeta per a la pàgina de Sobre que tingui el fitxer principal sobre.html així com qualsevol CSS relacionat que afegeix estil al vostre lloc i altres fitxers HTML que admetin aquest contingut. Quan afegiu enllaços a tot el vostre lloc a les pàgines del vostre lloc, fareu referència a la ubicació de la vostra carpeta al directori on emmagatzemeu els fitxers.

Escriviu el contingut a la secció de cada fitxer .html (és a dir, a cada pàgina) del lloc. A continuació, es mostren algunes etiquetes importants per conèixer a mesura que creeu el vostre lloc:

 • indica la part superior del document i és on apareix el títol i el logotip de la pàgina.
 • s’utilitza per crear el menú del vostre lloc, la navegació principal del lloc on els visitants troben enllaços de llocs de primer nivell.
 • denota el contingut principal de la pàgina. S’utilitza per agrupar contingut com a dins d’una pàgina. Penseu en articles que trobeu en línia que s’agrupen sota encapçalaments individuals.
 • s’utilitza per a contingut individual de pàgines com una publicació de bloc, imatge, vídeo o un altre contingut multimèdia. És una manera d’estructurar la pàgina per tal de distingir fàcilment aquests ítems.
 • és la part inferior del lloc web. Aquesta àrea és sovint on les persones posen la seva informació de contacte, termes de servei, política de privadesa i altra informació diversa però important.

Completat amb aquestes etiquetes, l’estructura bàsica de la vostra pàgina quedaria així:

Captura de pantalla de la pàgina HTML a l’editor de text

Completat amb etiquetes HTML, l’estructura de pàgina bàsica del vostre lloc web hauria de semblar una cosa així a l’editor de text.

També voldreu afegir una barra de navegació bàsica per al vostre lloc. D’aquesta manera es facilita l’accés a les pàgines principals del vostre lloc. Utilitzeu l’etiqueta i la

  o una etiqueta de llista no ordenada per configurar-la.

  Captura de pantalla de la navegació principal en HTML

  A HTML, la navegació principal del vostre lloc és només una llista d’URL no ordenada (penseu en vinyetes).

  I voila! Ara, els visitants del vostre lloc poden navegar fàcilment al vostre bloc, a les pàgines de productes, deixar-vos anar a la línia de la vostra pàgina de contacte, consultar els testimonis de clients i tornar a la pàgina principal!

  Podeu fer que el vostre lloc sigui més interessant visualment amb format, colors i imatges només mitjançant HTML. Tanmateix, incorporar CSS o fulls d’estil en cascada al vostre lloc us proporciona molt més control sobre la seva aparença, i els llocs que utilitzen CSS semblen més professionals en general..

  Captura de pantalla de CSS

  Afegiu normes de personalització i disseny addicionals al vostre lloc mitjançant fitxers CSS.

  CSS es designa en fitxers CSS separats. El fitxer principal es titula normalment style.css. Algunes funcions bàsiques de CSS inclouen afegir colors, sanefes i fons i aplicar el model de caixa per organitzar el contingut a les vostres pàgines. Aquest pas és més avançat que l’ús d’HTML bàsic, però pot millorar molt l’estètica del vostre lloc.

  Una vegada que estigueu satisfet amb el disseny global, podeu publicar el vostre lloc. Està molt bé si el vostre lloc és molt bàsic per començar. Sempre que sembli professional, podreu sentir-vos bé en publicar-lo al web i millorar-lo a mesura que desenvolupeu més habilitats HTML i CSS.

  Ja està fet! Ara per la part difícil … Afegir contingut

  Com va ser el cas del nostre amic de planificació d’esdeveniments, potser no penseu que pugueu crear el vostre lloc web en un primer moment, però la veritat és que ara per al principiant complet és més fàcil que crear un lloc funcional i visualment atractiu que la gent vol. visita Amb l’ajuda de recursos en línia i suport de la comunitat de WordPress, el meu amic va crear un lloc del qual estava orgullós, i també podeu fer-ho.

  El més important a considerar sobre el vostre lloc és el contingut, ja que això serà el que atrau la gent a visitar-lo i seguir llegint. Penseu en què voleu que tracti el vostre lloc, ja sigui la vostra empresa o un bloc sobre un tema concret. Penseu en compte perquè també determinarà la direcció de disseny web. Un cop tingueu algunes idees de contingut i un pla concret, ja esteu preparats per començar la vostra aventura en la creació de llocs.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me