Com allotjar el vostre propi lloc web des de casa (més 5 avantatges i contres)

Aprendre a allotjar el vostre propi lloc web sembla una tasca descoratjadora, sense importar si és el vostre primer lloc o el número número. Afortunadament, teniu moltes opcions a l’hora d’esbrinar on albergar la vostra presencial presència en línia.

De la mateixa manera que les vostres opcions per crear un lloc web van des dels constructors de llocs súper senzills fins a les exigències de codificació manual, allotjar un lloc web pot ser tan fàcil (o tan difícil) com es desitgi. Preferim molt combinar les actualitzacions de rendiment i seguretat amb tranquil·litat si busqueu un proveïdor de hosting d’allotjament respectat, però els més aventurers poden optar per executar un servidor des de casa.

Allotjar el vostre propi lloc web encara té alguns obstacles seriosos, com ara adreces IP dinàmiques, restriccions d’amplada de banda i costos d’electricitat, però us podem indicar com configurar un servidor per a llocs basats en Windows o Linux. Primer cop d’ull, mireu els nostres serveis d’allotjament favorits o passeu endavant mitjançant els enllaços següents:

Per què hauríeu de comprar allotjament web

En lloc d’intentar allotjar un lloc web localment, podeu passar per un proveïdor d’allotjament i tenir el mateix control sobre la gestió dels servidors vosaltres mateixos. L’allotjament compartit és el millor per a principiants i aquells que necessiten solucions assequibles, mentre que les opcions de servidor virtuals i dedicades destinen més recursos del servidor i un control de gran gra sobre la vostra presència web.

Millor allotjament barat (compartit)

Per a aquells que busquen la manera més fàcil d’acollir el vostre propi lloc web, no busqueu els proveïdors d’allotjament compartit assequibles que es mostren a continuació. No deixeu que els preus baixos us deixin enganyar: aquestes empreses ofereixen serveis premium amb suport tècnic personal disponible les 24 hores del dia. Els recursos informàtics compartits permeten sacrificar una mica de flexibilitat, però hauríeu de trobar totes les necessitats del vostre programari satisfetes amb instal·lacions senzilles d’un clic i certificats SSL automàtics. Doneu un cop d’ull a les nostres opinions sobre allò que ofereix allotjament compartit:

Més proveïdors d’allotjament compartits »

Millor allotjament VPS

L’avantatge principal amb un VPS, o servidor privat virtual, és l’escalabilitat i el fet que podeu ampliar els recursos només segons els necessiteu, fent-lo rendible també. Obteniu la màxima flexibilitat, tant si trieu un servei gestionat com si preferiu gestionar les configuracions del servidor i el manteniment. Consulteu les ressenyes dels proveïdors de VPS que us recomanem si aquesta alternativa us sona el carreró:

Més proveïdors d’allotjament VPS »

Millors servidors dedicats

Els avantatges del hosting dedicat inclouen tanta memòria RAM i poder de processament com es desitgi, un aïllament complet, de manera que la desaparició d’un lloc web veí no es reduirà, i els millors diners i estadístiques de rendiment que es poden comprar, i no parlem de càrrega de vaixell. de diners. Si bé els servidors dedicats són els més preuats dels tipus de servidors, són un somni si es comparen amb els costos i els mals de cap de l’allotjament d’un lloc web. A continuació, es mostren alguns plans dedicats al servidor dedicats més recomanats:

Més proveïdors de servidor dedicats »

Com allotjar el vostre propi servidor

Per als empolls tecnològics més aventurers que hi ha, i volem dir que, amb molta atenció, hi ha pocs atractius més grans que executar la vostra pròpia màquina. Retalla els proveïdors d’allotjament de tercers

Windows: com allotjar el vostre propi lloc web utilitzant el vostre PC com a servidor WAMP

Primer, intentem allotjar un lloc web amb el vostre ordinador personal amb el sistema operatiu Windows. Menys d’un terç de tots els llocs web utilitzen Windows, és a dir, les opcions d’allotjament tendeixen a ser una mica més limitades que les dels desenvolupadors de Linux. Però si ASP.NET i C són el que us escriviu, aleshores Windows és el camí que cal seguir.

Pas 1: Com començar amb WAMP

Per fer-ho molt fàcil, farem servir un programa d’instal·lació WAMP (dels quals n’hi ha diversos) anomenat WampServer. Això tractarà el vostre Windows, Apache, MySQL i PHP. També podeu optar per instal·lar cada paquet manualment, però aquest procés requereix molt més treball i és susceptible d’error.

Captura de pantalla de WampServer

WampServer és un dels diversos entorns disponibles per crear aplicacions Apache, MySQL i PHP a Windows.

Primer, descarregueu el binari WAMP de 32 o 64 bits aquí, seguiu les instruccions que apareixen a la pantalla i inicieu WampServer quan ho hagueu acabat. (Nota: pot haver-hi un conflicte de port 80 amb el vostre programari Skype, però hi ha una solució per a això.)

En instal·lar-se, es crearà automàticament un directori www. Probablement el trobareu aquí: c: \ wamp \ www

Des d’aquest directori, podeu crear subdirectoris (anomenats “projectes” a WampServer) i posar qualsevol fitxer HTML o PHP dins d’aquests subdirectoris. Si feu clic a l’enllaç localhost del menú WampSever o obriu el navegador d’internet amb l’URL http: // localhost, se us mostrarà la pantalla principal de WampServer.

Pas 2: Creació d’una pàgina HTML i configuració de MySQL

Per provar el nostre WampServer, podem posar un fitxer d’exemple anomenat “info.php” al nostre directori www. Vés directament a aquest directori fent clic a “directori www” al menú WampServer. A partir d’aquí, creeu un fitxer nou amb el codi de mostra com <títol>Prova PHP</ títol> i guarda-ho.

Ara podeu navegar a http: //localhost/info.php per veure els detalls de la instal·lació de PHP. Podeu crear qualsevol estructura de fitxer HTML i PHP segons les vostres necessitats.

Si feu clic a l’opció de menú phpMyAdmin, podeu començar a configurar les bases de dades MySQL (que poden ser necessàries per a un CMS com WordPress). La pantalla d’inici de sessió phpMyAdmin s’obrirà en una nova finestra del navegador. De manera predeterminada, el nom d’usuari d’administració serà root i podeu deixar el camp de contrasenya en blanc.

A partir d’aquí, podeu crear noves bases de dades MySQL i modificar-ne les existents. Tanmateix, la majoria de programari, com WordPress, configurarà automàticament una nova base de dades.

Pas 3: Fer públic el lloc

De manera predeterminada, el fitxer de configuració Apache està configurat per denegar les connexions HTTP entrants, excepte en el cas d’algú que vingui del localhost. Per fer el vostre lloc accessible públicament, heu de canviar el fitxer de configuració d’Apache (httpd.conf). Podeu trobar i editar aquest fitxer si aneu al menú WampServer, feu clic a Apache i seleccioneu httpd.conf. Trobeu aquestes dues línies de codi:

1
2

Ordena denegar, permetre

Negar de tots

I substituïu-los per aquests:

1
2

Ordeneu Permet, denegueu

Permet de tots

Reinicieu tots els serveis de WampServer fent clic a “Reinicia tots els serveis” al menú. El lloc ara hauria de ser accessible des del més enllà del vostre lloc local. Confirmeu que no hi ha cap tallafoc de PC que bloquegi les sol·licituds web. És possible que també hàgiu de configurar el reenviament de ports al router d’internet.

Pas 4: utilitzar un nom de domini

Per utilitzar un nom de domini amb la vostra instal·lació WAMP, primer haurem de configurar alguns fitxers. Suposem que el nostre domini example.com té un registre A al DNS amb l’adreça IP 100.100.100.100.

Primer, cal afegir la següent línia al fitxer C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts: 100.100.100.100 example.com

A continuació, hem de tornar a editar httpd.conf (accessible mitjançant el menú WampServer) per afegir un host virtual. Una vegada obtingut aquest fitxer, busqueu “hosts virtuals” i descomenteu la línia posterior a ell, com ara:

1
2

# Amfitrions virtuals

Inclou conf / extra / httpd-vhosts.conf

Ara hem d’afegir un fitxer manualment a “C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-VERSION \ conf \ extra \” (VERSION és la vostra versió Apache). Creeu un fitxer al bloc de notes o a l’editor de text que escolliu. Afegiu el codi següent i deseu el fitxer al directori Apache.

1
2
3
4
5

    ServerAdmin [email protected]

    DocumentRoot "c: \ wamp \ www"

    ServerName mysite.local

    ErrorLog "logs / example.com.log"

    CustomLog "logs / example.com-access.log" comú

Feu clic a “Reinicia tots els serveis” al menú WampServer per activar aquests canvis i confirmeu que el vostre lloc sigui accessible mitjançant el seu nom de domini. Voila!

Linux: com allotjar el vostre propi lloc web en una màquina Linux

Anem a veure ara com configurar Apache, MySQL i PHP en un sistema Linux. Les piles LAMP es troben lluny de la configuració d’allotjament Linux més comuna, però no tingueu por de jugar amb els webservers NGINX o LiteSpeed, tampoc.

Pas 1: instal·leu el programari mitjançant el terminal

Per iniciar la instal·lació del nostre programari LAMP, escriviu el terminal al següent:

1 sudo apt instal·lar apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Durant el procés d’instal·lació, se li demanarà que introduïu (i que reingressin) una contrasenya per a l’usuari root MySQL. Tècnicament no és necessari (com hauria d’haver estat fet a la instal·lació), però només per estar segurs, reiniciarem el servidor web Apache. Cada vegada que canvieu la configuració global d’Apache, heu d’executar la comanda següent, tret que feu la configuració mitjançant fitxers .htaccess locals..

1 reinicia sudo /etc/init.d/apache2

Pas 2: comproveu PHP

Per confirmar el funcionament del vostre servidor PHP i veure quins mòduls PHP estan disponibles actualment, podeu posar un fitxer PHP de prova al directori arrel del servidor web (/ var / www / html /):

1 eco sudo "" > /var/www/html/info.php

Ara podem visitar aquesta pàgina PHP navegant a http: //localhost/info.php.

Hauríeu de veure la versió PHP actualment en funcionament, la configuració actual i els mòduls instal·lats actualment. Tingueu en compte que més endavant podeu instal·lar altres mòduls PHP mitjançant el gestor de paquets Ubuntu, ja que algunes aplicacions PHP podrien requerir-ho. Per determinar quins mòduls addicionals hi ha disponibles, cerqueu el gestor de paquets gràfics o, simplement, utilitzeu la línia d’ordres:

1 apt search php | mòdul grep

Pas 3: comproveu MySQL

Com que la majoria de sistemes de gestió de continguts, inclosos WordPress, Joomla i Drupal, utilitzen bases de dades MySQL, també hauríem de confirmar que la nostra instal·lació ha funcionat i que el programari està completament actualitzat. Per veure si la vostra instal·lació de MySQL funciona, escriviu l’estat de servei de mysql al terminal.

1
2
3
4
5

$ servei estat de mysql

 
● mysql.service: servidor de comunitats de MySQL

[…]

mrt 15 13:24:09 host1 systemd [1]: Es va iniciar el servidor de comunitats MySQL.

Si no veieu que el servidor de comunitats de MySQL ha començat, podeu introduir el reinici del servei sudo mysql per reiniciar el servidor MySQL. A partir d’aquí, podem utilitzar el client de la línia d’ordres MySQL per gestionar bases de dades.

Per això, hem d’utilitzar les credencials d’administració que vam escriure abans quan s’havia instal·lat MySQL. Arribeu al símbol d’inici de sessió introduint: $ mysql -u root -p

Sovint, el CMS crearà automàticament la base de dades, però de vegades cal fer alguna cosa a la base de dades manualment. PHPMyAdmin és una eina amigable de gestió de bases de dades que la majoria dels experts en web recomanaran i es pot instal·lar amb: sudo apt install phpmyadmin

Finalment, configureu el fitxer /etc/phpmyadmin/config.inc.php seguint els passos descrits aquí.

Pas 4: configurar DNS

Per utilitzar el vostre propi domini per al vostre servidor web local, haureu de configurar Apache per acceptar sol·licituds web per al vostre domini. Primer, assegureu-vos que el DNS del vostre domini tingui un registre (que apunta a una adreça IP específica) per al vostre nom de domini, per exemple, www.example.com. El vostre proveïdor d’allotjament DNS disposarà d’eines en línia per configurar correctament aquests registres DNS.

Un cop fet això, hauríeu de poder veure una cosa així mitjançant l’eina de cava. Per sol·licitar el registre A per a www.example.com, escriviu:

1
2
3
4
5
6
7
8

$ dig www.exemple.com A

 

;; RESPOSTA SECCIÓ:

www.exemple.com. 86400 EN A 100.100.100.100

 

;; SECCIÓ D’AUTORITAT:

exemple.com. 86398 A NS a.iana-servers.net.

exemple.com. 86398 A NS b.iana-servers.net.

Aquí, un enllaç web per a http://www.example.com estaria dirigit al servidor amb l’adreça IP 100.100.100.100.

Pas 5: Configura Apache

Ara, hem de dir-li a Apache que accepti les sol·licituds web per al nostre nom www.example.com i de quin directori per servir el contingut quan rebem aquestes peticions. Per fer-ho, configurarem un directori per al nostre domini example.com i crearem un fitxer index.html d’exemple abans de configurar alguns permisos del sistema de fitxers:

1
2
3

sudo mkdir -p /var/www/html/example.com

 

eco de sudo sh -c "

Aquest és el meu exemple de lloc d’allotjament independent.com

” > /var/www/html/example.com/index.html sudo chmod -R 755 /var/www/html/example.com

Per veure aquesta pàgina, l’últim pas és configurar un fitxer Host virtual per a Apache per al nostre domini.

1 sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

1 sudo nano /etc/apache2/sites-available/example.com.conf

Ara editeu el fitxer perquè sembli així (els comentaris opcionals no es mostren aquí):

1
2
3
4
5
6

    ServerAdmin [email protected]

    Nom del servidor Server.com

    ServerAlias ​​www.example.com

    DocumentRoot /var/www/html/example.com

    ErrorLog $ $ APACHE_LOG_DIR} /error.log

    CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR} /access.log combinat

Ara torni a carregar Apache perquè els canvis tinguin efecte:

1
2

sudo a2ensite example.com.conf

servei de sudo recàrrega apache2

Editeu el fitxer local / etc / hosts afegint una línia amb la vostra adreça IP i nom de domini. Assegureu-vos de canviar el “100.100.100.100” perquè coincideixi amb l’adreça IP del vostre domini:

1 100.100.100.100 exemple.com

Ara hauríem de poder visitar el nostre lloc d’allotjament independent si aneu a http://www.example.com.

Per què diem que allotjar un lloc web és una mala idea

Així doncs, hem cobert que es pot fer, però només perquè puguis fer alguna cosa, no vol dir que ho hagis de fer. Vegem els avantatges i els contres.

L’inversió

El resultat: configurar el vostre propi lloc web i el seu allotjament no és només un altament educatiu experiència, però sí divertit executar. És un projecte friki, segur, però si llegiu això, probablement entreu a la categoria de persones que dirien aquesta diversió.

Un cop ho hàgiu fet, tindreu la possibilitat de fer els canvis del sistema que vulgueu. Moltes persones han passat d’aprendre a allotjar un lloc localment a aprendre més sobre programació, disseny web i comerç en línia. L’experiència és l’empat més gran.

Els desavantatges

Malauradament, encara hi ha desavantatges força importants per allotjar-se de manera autònoma al vostre lloc web:

  1. Tindràs experiència connexions lentes en comparació amb els amfitrions professionals. És probable que la vostra velocitat de càrrega ISP sigui molt més baixa que la vostra velocitat de descàrrega, de manera que el contingut del contingut als visitants del vostre lloc web també serà molt lent.
  2. Ha de tractar amb un Adreça IP canviant (dinàmica). Tot i que hi ha eines de configuració DNS per ajudar-ho una mica, això pot causar problemes en qualsevol moment.
  3. Ell costa molta electricitat i sovint passareu a tenir interrupcions elèctriques sovint.
  4. Ets responsable manteniment de maquinari i programari.

Així, podreu veure per què ens encoratgem a invertir en un amfitrió web de qualitat per al vostre lloc o aplicació. I també et tenim cobert. Doneu un cop d’ull als tipus d’allotjament disponibles per veure quines opcions d’allotjament hi ha i dins del vostre pressupost.

Aprendre a allotjar un lloc web des de casa és divertit, però no és pràctic

Tot i que hem cobert els passos per configurar un bon sistema d’allotjament de llocs web tant a Windows com a Linux, vull recordar a tothom que l’auto-allotjament no és realment pràctic per a cap projecte seriós. Tot i que podem esperar que això sigui més factible en el futur, no serà així a la tarda.

Allotjar el vostre propi lloc web s’assembla a aquells que poden construir el seu propi PC o tornar a muntar un motor. Aquests assoliments són molt possibles per a professionals experimentats i potser fins a principiants molt motivats, però els resultats finals sovint no es poden apilar a llarg termini amb els homòlegs construïts comercialment. Els proveïdors d’allotjament que apareixíem al començament de l’article porten dècades a la indústria i senzillament saben allotjar llocs web a escala.

Fet divertit: hi ha persones que treballen coses com IPFS i moltes altres idees distribuïdes de distribució de contingut, que podrien permetre a les persones crear xarxes descentralitzades d’allotjament de contingut. Internet ens sorprèn, de manera que qui sap quin és el futur de l’allotjament! Seguiu-nos per seguir el sector i tots els seus girs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me