“Allotjament compartit i allotjament dedicat” – Diferències del servidor (2020)

Comparar allotjament compartit i allotjament dedicat és més que l’evident diferència de quant costen cada servei: implica garantir l’èxit a llarg termini de la vostra presència en línia ja que obté tracció amb el públic objectiu..

Ja enrere, abans de la virtualització del núvol i del servidor, l’allotjament compartit i els servidors dedicats eren les vostres úniques opcions. A l’aparició de tantes opcions que ajuden a solucionar el buit d’allotjament, la transició de l’allotjament compartit a l’allotjament dedicat és molt més suau. Tanmateix, és fonamental trobar el pla d’allotjament adequat per a la mida adequada, tant si teniu necessitats especials de seguretat, com si necessiteu fer sistemes complexos de bases de dades o bé tenir un lloc web senzill i informatiu..

Aquí, destacarem els principals proveïdors d’allotjament de cada tipus de servei, juntament amb algunes de les similituds i diferències claus en matèria de preu, rendiment, seguretat i recursos informàtics. Segueix llegint!

6 Millor compartit & Proveïdors d’allotjament dedicats

En lloc d’endinsar-nos directament en les definicions i diferències tècniques, comencem amb una capa d’imprimació veient els principals plans d’allotjament de cada categoria. Notareu les diferències en el preu i el rendiment i tindreu la idea de quines empreses sobresurten amb cada tipus de configuració del servidor.

Si necessiteu allotjament dedicat i ho coneixeu, els paquets de serveis gestionats sovint valen la pena de costar-los, només per als pedaços i actualitzacions de seguretat. Tanmateix, si no necessiteu que aquest tipus de potència o un servidor dedicat estigui fora dels vostres mitjans financers, els plans d’allotjament compartits us estalviaran un paquet i són coneguts per atendre la gran majoria dels clients d’allotjament web. Comparar plans amb l’emmagatzematge i l’ample de banda il·limitats és un lloc ideal per començar.

3 millors proveïdors d’allotjament compartits en general

Hi ha molts proveïdors d’allotjament compartits. Alguns han adoptat un enfocament específic del nínxol especialitzant-se en serveis d’allotjament que s’ajusten a les aplicacions, indústries o necessitats de domini i correu electrònic. Els millors proveïdors d’allotjament compartit en general ofereixen una llista de safareig de funcions populars als punts de preu més competitius. A continuació es mostren els plans d’allotjament compartits que us recomanem:

Veure més amfitrions compartits »

3 millors proveïdors de servidor dedicats en general

Compreu allotjament dedicat significa que probablement tingueu grans plans per al vostre negoci en línia. Així que hem recopilat aquesta llista dels millors proveïdors d’allotjament dedicats a la funció de rendiment, reputació i fiabilitat.

Voleu considerar els serveis i el preu inclosos en la vostra presa de decisions, però els serveis més valuosos a buscar, que no siguin els tres ja esmentats, són l’escalabilitat i la seguretat. Si reviseu les opcions tècniques de cadascuna i no hi ha un guanyador clar, pot arribar al preu. Aquests proveïdors de servidor dedicats dominen la indústria:

Veure més servidors dedicats de servidors »

Visió general: què és l’allotjament compartit i l’allotjament dedicat?

En poques paraules, mitjans d’allotjament dedicats tens un servidor sencer (tota la màquina). Igual que llogar un cotxe i tenir un control total sobre qui viatja amb tu, la velocitat que vas i les emissores de ràdio que saltes o saltar, no hi ha cap altre lloc web allotjat al servidor. A diferència del transport públic, o en aquest cas, d’allotjament compartit, un servidor dedicat és el vostre. Tot està sota el vostre control: des de les configuracions del nivell de la màquina fins a la configuració del tauler de control.

En canvi, allotjament compartit significa el vostre lloc web es troba al mateix servidor i al disc dur de la resta d’altres llocs web. De la mateixa manera que quan aneu a l’autobús, no teniu cap control real sobre la màquina i heu de compartir espai amb un munt d’altres persones.

Gràfic il·lustrant tipus d'allotjament

L’allotjament compartit significa que compartiu espai en una màquina, mentre que un servidor dedicat és tot el vostre!

Si l’allotjament dedicat és com llogar el vostre propi cotxe, cosa que vol dir que us podeu enganyar i arribar on voleu anar al vostre horari, aleshores l’allotjament compartit és com agafar l’autobús i tenir molt poc control sobre el vostre entorn. Dit això, el transport públic us portarà cap a on voleu que sigui més rendible. Per tant, examinem les opcions.

1. Recursos del servidor, configuració i gestió

Amb un hosting dedicat, renteu la màquina física i no la compartiu maquinari o ample de banda amb qualsevol altre lloc web. Podeu escalar els recursos del servidor i ajustar-los de forma instantània a les necessitats de trànsit o sol·licitud del vostre lloc web. Podeu accedir als recursos del servidor, revisar el rendiment i optimitzar la configuració que considereu oportuna. Tenir un servidor dedicat també us permet ajustar la quantitat d’emmagatzematge i l’ample de banda que necessiteu al mateix temps, així com accedir a l’arrel del servidor. El fet d’accedir a la configuració i arrel del servidor és un gran benefici si teniu en pràctica aplicacions i heu de modificar l’entorn per a les necessitats específiques de la vostra aplicació..

Els servidors dedicats us proporcionen el màxim control sobre el programari del servidor i els serveis que executa. A més, sou controlador i responsable de les actualitzacions i dels pegats del programari del vostre servidor. Suposem que el vostre lloc web té una aplicació que se sap que té problemes per donar suport a la darrera versió del programari del servidor web, però que és compatible amb la versió anterior. Amb un servidor dedicat, podríeu instal·lar qualsevol versió del programari i micro-gestionar els recursos individuals.

Amb un hosting dedicat, també podeu seleccionar serveis gestionats, semi-gestionats o autogestionats amb determinats proveïdors. Aquests serveis determinen la implicació en el manteniment i la seguretat del servidor que voleu que sigui el proveïdor d’allotjament. Cada nivell de gestió arriba a un preu diferent i ofereix diversos serveis en funció de l’amfitrió escollit.

L’allotjament compartit significa que compartiu espai de servidor amb altres llocs web i individus, proporcionant-vos una forma fiable i rendible d’arribar a on arribeu a una fracció del preu. Tot i això, no proporciona cap de les opcions de configuració personalitzades esmentades anteriorment. Un compte d’allotjament compartit inclou accés a un tauler de control per a les carpetes, fitxers i aplicacions del lloc web, com WordPress o PrestaShop. Des d’allà, podreu gestionar les necessitats més habituals del lloc web, incloses bases de dades, comptes de correu electrònic, registres del servidor i analítica de servidors (limitada). També podeu crear subdominis i gaudir de diversos avantatges d’un tauler de control estàndard, en funció de quines funcions posseeix el vostre host.

2. Escalabilitat

L’escalabilitat d’un servidor dedicat és la seva característica més atractiva per a moltes empreses. Escalabilitat significa l’oportunitat i el lloc per al creixement futur en termes de paquets de programari, ús d’amplada de banda entrant i sortint, necessitats d’emmagatzematge de disc, creixement de bases de dades i poder de processament. La capacitat de manejar més trànsit, processament de transaccions o emmagatzematge de dades mantenint el rendiment és una característica imprescindible per a moltes empreses, especialment quan es tracta de programes com a servei (SaaS) o de comerç electrònic a gran escala..

La majoria dels serveis d’allotjament dedicats es poden escalar o baixar molt ràpidament i alguns proveïdors d’allotjament ofereixen una escalabilitat dinàmica automatitzada o automàtica on el vostre servidor es monitoritza i s’ajusta els recursos necessaris en funció de les vostres necessitats immediates. Aquest tipus d’escalabilitat evita els temps d’inactivitat del lloc que poden ser causats per una brusca afluència de trànsit o d’ús d’aplicacions més enllà de les vostres necessitats d’ample de banda normal o de processador..

Gràfic d’escalabilitat d’allotjament web

Una vegada que el vostre lloc hagi superat l’entorn d’allotjament compartit, potser voldreu plantejar-vos escalar a un servidor dedicat.

Normalment, l’escalabilitat d’un compte d’allotjament compartit és, en el millor dels casos, limitada per a recursos com l’espai d’emmagatzematge de disc i la mida de la base de dades. La majoria dels proveïdors d’allotjament compartits ofereixen emmagatzematge il·limitat de fitxers, bases de dades i comptes de correu electrònic, i alguns ofereixen amplada de banda il·limitada per una tarifa mensual lleugerament més elevada. Però, en la seva majoria, l’expansió del vostre lloc web i dels recursos que necessita per funcionar estaran limitats per l’entorn d’allotjament compartit perquè compartiu aquests recursos amb centenars o milers d’altres clients..

3. Rendiment

Amb un hosting dedicat, podeu determinar el nivell de rendiment – des del servidor que heu triat fins a la manera de gestionar-lo. Com a únic usuari del servidor, dicteu la distribució i la configuració del maquinari de recursos del sistema. Típicament, podeu triar l’emmagatzematge en disc dur o disc dur, el nombre de processadors i el sistema operatiu (CentOS, Debian, Windows, etc.) que preferiu. El rendiment del servidor amb un pla d’allotjament dedicat és altament personalitzable i desitjable per a aquells que necessitin una potència addicional.

Amb l’allotjament compartit, el rendiment no es pot personalitzar a nivell de la màquina. La diferència és dramàtica quan es tracta de funcions i opcions de rendiment. Perjudicat, un gran nombre de llocs web no necessiten un rendiment optimitzat per assolir els seus objectius. La majoria dels propietaris de llocs es faran bé amb un 99,9% de garantia de vida i un maquinari i programari actualitzats, que ofereixen les empreses d’allotjament més destacades. Tot i això, mai em fa mal preguntar sobre les especificacions del servidor quan us registreu a un nou compte d’allotjament.

4. Seguretat

Els servidors dedicats són els més segurs de les tres varietats principals d’allotjament: allotjament compartit, virtual i dedicat. L’allotjament dedicat sol incloure la protecció DDoS, així com el bloqueig de l’adreça IP, entre altres funcions del servidor. A més, mai tindreu l’amenaça de problemes del servidor causats pels forats de seguretat del codi web o dels visitants del lloc d’un altre client d’allotjament que puguin afectar tot l’entorn d’allotjament del servidor compartit. La majoria dels serveis d’allotjament dedicats també inclouen emmagatzematge RAID o una àmplia redundància de discs independents. Altrament conegut com a mirroring de disc, RAID garanteix a més que les vostres dades siguin segures i es puguin recuperar des de més d’una ubicació.

Malauradament, la seguretat d’allotjament compartit és molt inferior en comparació amb la seguretat de l’allotjament dedicat, però la majoria de llocs web d’empresa i personal funcionen bé amb un amfitrió compartit. La majoria dels proveïdors d’allotjament us diran que les vostres dades són tan segures com poden ser en qualsevol entorn d’allotjament compartit. La veritat és que només esteu llogant una petita peça d’un disc dur, per la qual cosa sou responsable del vostre lloc web i de la seguretat del tauler de control d’allotjament, però no hi ha res que pugueu fer per evitar problemes possiblement causats per altres usuaris del mateix servidor. Pel que fa al compte d’allotjament compartit en si mateix, la vostra experiència normalment serà inevitable si escolliu un prestigiós proveïdor d’allotjament de hosting.

La majoria dels proveïdors d’allotjament ofereixen, com a mínim, un 99,9% de garantia de vida, i els problemes causats per altres usuaris són rars fora de la funció de l’ample de banda. La majoria de problemes de seguretat es veuran dins del vostre compte, que es troben dins del vostre propi codi web, en una configuració del tauler de control o en tots dos. Actualment, diversos hostes web ofereixen una restitució o restauració de 30 dies per una petita quota si l’impensable es produiria i perdeu alguna o totes les vostres dades.

5. Cost

Ara per la pregunta de l’hora: Quant costa l’allotjament web? Per descomptat, seria fantàstic tenir el servidor més ràpid i segur de tot el món, però hi ha el que ens agradaria i el que ens podem permetre. Tinc raó?

Gràfic de comparació de tipus d'allotjament web

Tot i que l’allotjament compartit és assequible i és amable per als principiants, l’allotjament dedicat és suprem per a la seva seguretat i rendiment.

L’allotjament dedicat és de 15 a 20 vegades més car que l’allotjament compartit. Podeu comprar allotjament compartit per uns quants dòlars al mes i obtenir millors ofertes si us inscriviu en un pla anual, o bé agafar un cupó en línia per obtenir un pla d’allotjament recomanat. Però l’important preu de l’allotjament dedicat a un hosting dedicat val la pena quan invertiu temps i capital seriosos en el vostre negoci. Quan necessiteu allotjament dedicat, ja ho sabreu i podreu pagar-lo

Hosting compartit i servidor dedicat: Bookends de l’espectre d’allotjament

Si bé l’allotjament compartit serveix de botó de llançament per als propietaris de llocs per primera vegada i els servidors dedicats es reserven a aquells que han estat al voltant del bloc d’allotjament, una cosa continua sent la mateixa: el suport d’un amfitrió web és primordial. Els meus propis clients d’allotjament comprenen i valoren el servei personal més que qualsevol cosa, i acostumo a subscriure’m aquest punt de vista. Voleu sentir com si l’empresa que escolliu us preocupa i l’operació amb èxit del vostre negoci, per petita que sigui.

Per trobar una empresa que valori el vostre temps i inverteixi en la qualitat del servei que presta, trieu entre la llista semi-curta de proveïdors d’allotjament que tinguen cura.

Pros i contres d’allotjament compartit i dedicat

Finalment, la imatge de dalt és la llista de pros i contres que us vaig prometre. Si encara no ho heu fet, no us oblideu de consultar les revisions d’allotjament compartit i d’allotjament dedicat també. La millor sort de la ruta que trieu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me