5 passos per moure un lloc web a un nou nom de domini (guia 2020)

Si canvieu un lloc web a un nou nom de domini, és igual que tots els moviments agreujants dels vostres vint anys abans de establir-vos. Per molt que tingueu, sempre és un dolor. Ho heu de portar tot a les caixes, tot esperant que estigui perfectament protegit i segur. Fer un tros tot a la vostra nova residència només és part de la lluita: el següent és desembalar i muntar el vostre nou habitatge. Inevitablement, les coses es perden, es trenquen o es traslladen a l’armari i s’obliden fins al següent moviment.

Si voleu traslladar un lloc web a un domini nou, malauradament, el moviment digital pot contenir sovint molts dels mateixos mals de cap. Però com a mínim, podeu saltar-vos del treball manual a favor d’uns quants passos minuciosos que minimitzen la interrupció dels usuaris i de la línia de fons.

Des de les còpies de seguretat de les bases de dades fins als registres DNS, hem establert cinc passos senzills (complets amb una drecera útil) per moure el lloc sense perjudicar el vostre SEO. Seguiu llegint per obtenir més informació o passeu per obtenir més informació sobre el procés.

1. Cerqueu un amfitrió que us ajudarà a migrar

Per què lluitar per tota la feina de traslladar un lloc web a un nou nom de domini si podeu trobar una organització de confiança plena d’experts que ho facin per vosaltres? Per descomptat, pot ser que us agradi el vostre proveïdor d’allotjament actual i busqueu només canviar els dominis, però quan va comparar els preus, les funcions i el rendiment dels amfitrions??

Abans de registrar el vostre nou nom de domini, feu una ullada al mercat d’allotjament. El trasllat d’un lloc web pot ser un procés tediós que no apareix sovint, per tant, ara és l’oportunitat perfecta per fer un balanç de la vostra presència en línia i fer millores en qualsevol lloc que puguis.

Mireu aquest moviment com una oportunitat de fer una neteja de primavera. A més d’actualitzar aquella instal·lació antiga de WordPress o, finalment, configurar el certificat SSL gratuït, hauríeu de tenir en compte altres actualitzacions de rendiment i de seguretat que podrien estar disponibles des que vau iniciar el vostre lloc originalment. Cerqueu amfitrions amb emmagatzematge d’unitat d’estat sòlid d’alt rendiment, per exemple, o integració gratuïta de la xarxa de lliurament de contingut Cloudflare.

Un sorprenent nombre d’amfitrions transferiran el vostre lloc gratuïtament quan us registreu a un nou pla. Encara millor, inclouran una registre de nom de domini gratuït. Aquesta drecera per registrar-se amb un nou amfitrió i fer que l’empresa traslladi el vostre lloc web a un nou domini us ajudarà a matar dos ocells amb una pedra extraordinàriament rendible i sense molèsties. No importa el tipus d’allotjament que necessiteu, aquí teniu un cop d’ull als millors amfitrions que ofereixen solucions senzilles per a noms de domini i migracions de llocs web.

Millor amfitrió barat amb transferència gratuïta

Els principiants i els propietaris de llocs web són especialment vulnerables a les complicacions quan transfereixen un lloc web. L’acompanyament d’experiència amb un pressupost reduït pot ser perillós per als usuaris que vulguin estalviar uns quants dòlars i emigrar a un nou host o nom de domini pel seu compte.

Tot i que alguns serveis barats d’allotjament web combinen característiques importants d’atenció al client, no sempre és així. Fent alguna compra minuciosa, podeu trobar proveïdors d’allotjament de confiança que us donaran la mà durant el procés en moviment i no trencaran el vostre pressupost en aquest procés. El nostre amfitrió favorit per valor, que es mostra a continuació, destaca per això:

Veure altres hostes més assequibles »

Millor amfitrió de WordPress amb transferència gratuïta

En general, moure un lloc web de WordPress segueix els mateixos passos bàsics que migrar un lloc que no utilitza el popular sistema de gestió de contingut: descarregar les còpies de seguretat del vostre lloc web, transferir els vostres fitxers, actualitzar els URL a tot arreu i enviar-ho. Tanmateix, l’estructura de fitxers de la plataforma i la confiança de les bases de dades poden complicar la mudança.

Segons el WordPress Codex, una operació de cerca i substitució completa per actualitzar el nom de domini de la vostra base de dades pot causar problemes amb la serialització de dades, els enllaços i la visualització del tema. WordPress proporciona diversos mètodes per evitar el problema, però alguns impliquen requisits tècnics complexos com ara l’administració de bases de dades o la familiaritat de la interfície de la línia de comandaments. El nostre amfitrió favorit de WordPress s’ocuparà de tot allò que tingueu sense cap mal de cap:

Veure altres amfitrions principals de WordPress »

Millor amfitrió VPS amb transferència gratuïta

A mesura que avancem als nivells més alts d’allotjament web, molts proveïdors esperaran que els clients coneguin molt més sobre el manteniment i la gestió del servidor. Tanmateix, és probable que els que tinguin servidors privats virtuals, accés root o altres funcions d’administració, tinguin una aposta més alta que els que tinguin comptes o blocs d’allotjament compartits personals. Com que el rendiment i la seguretat són crítics per a un negoci en línia, els clients de VPS poden preferir confiar en els experts per moure el seu lloc. Aquests tipus de serveis gestionats eviten l’estrès i es garanteixen que qualsevol temps d’inactivitat serà mínim.

Probablement haureu de necessitar un host VPS que proporcioni algun tipus de serveis gestionats per moure el vostre lloc, ja que de vegades els plans no gestionats solen semblar-se al Wild West. Els serveis gestionats i l’atenció al client són claus per a experiències d’èxit amb VPS o cloud hosting, al nostre parer, i aquest host és un dels millors en combinar infraestructures modernes amb un servei útil:

Veure altres amfitrions VPS més importants »

Millor amfitrió dedicat amb transferència gratuïta

És evident que esteu fent bé per haver escalat el vostre lloc al nivell de trànsit i de conversió per justificar un servidor dedicat. Fins i tot pot brindar a través de la configuració del servidor, el manteniment i la implementació de pedaços de seguretat, però, i si no sou un amo de l’optimització del motor de cerca o els registres del sistema de noms de domini? Com en els plans VPS semi-completament gestionats, també és important l’assistència al client amb l’allotjament de servidors dedicat.

Cerqueu experts que tinguin més que la maquinària i confieu en que ompliu els detalls que potser no esteu segurs. A continuació, l’amfitrió que hem revisat és un dels principals criteris per optimitzar l’experiència de hosting amb humans extremadament útils i maquinari de primer nivell:

Veure altres amfitrions dedicats del servidor »

2. Fes una còpia de seguretat dels fitxers del lloc web (i base de dades per a llocs de WordPress)

Si no voleu que el vostre proveïdor d’allotjament mogui el vostre lloc web, no tingueu por. Estem aquí per dirigir-vos en el procés i hauríeu de ser capaç de realitzar-lo sense gaires dificultats. Per si de cas, però, el primer pas és tan important, recomanem fer-ho dues vegades.

En qualsevol moment que tingueu problemes amb algunes parts importants del vostre lloc web, voldreu tenir una còpia de seguretat recent disponible per restaurar el vostre lloc en cas que alguna cosa vagi malament. Recomanem tenir dues còpies de seguretat disponibles: una per a la transferència real i una altra per “per si de cas”. Per a aquells que utilitzin un sistema de gestió de contingut com WordPress, assegureu-vos d’obtenir còpies de seguretat de la base de dades i dels fitxers estàtics (no us preocupeu, us ajudarem amb tots dos).

Captura de pantalla de l'assistent de còpia de seguretat de cPanel

L’assistent de còpia de seguretat de cPanel, una part estàndard de la majoria de plans d’allotjament, fa que els usuaris passin el procés per desar una còpia del seu lloc..

Depenent de la quantitat d’un control freak o de la quantitat que vulgueu implicar, hi ha algunes opcions sobre com podeu fer una còpia del vostre lloc. Del més fàcil al més difícil:

  • Utilitzeu un complement: Els desenvolupadors de WordPress faran qualsevol cosa per simplificar tasques habituals com les còpies de seguretat, i molts programes ajudaran amb altres passos en la migració. Recomanem Actualització Plus, Duplicator o Migració WP Tot-en-Un.
  • Creeu còpies de seguretat en cPanel: La majoria dels host principals inclouen accés al tauler de control cPanel, que ofereix eines senzilles per fer una còpia de seguretat del vostre lloc. A la interfície, cerqueu i feu clic al programa Assistent de còpia de seguretat o de còpia de seguretat. Pot semblar contrariure, però voldreu fer una còpia de seguretat parcial en lloc d’un arxiu complet. Voleu descarregar còpies del vostre directori personal i de la base de dades MySQL.
  • Feu-ho tot manualment: No és massa complicat, sinó una mica més tediós. Al vostre cPanel (o a un altre tauler de control), utilitzeu phpMyAdmin per seleccionar i exportar la base de dades. La còpia de seguretat dels fitxers estàtics es pot fer amb el Gestor de fitxers de cPanel o mitjançant el client FTP que escolliu (com FileZilla, Cyberduck i WinSCP). Podeu trobar instruccions més detallades sobre com fer una còpia de seguretat manual del vostre lloc aquí.

Una vegada que els fitxers del vostre lloc web han estat reunits i empaquetats, assegurem-nos que el nou domicili (nom de domini) està preparat adequadament perquè el camió de mudances ple de caixes arribi..

3. Transferiu els vostres fitxers al nou nom de domini

Així doncs, teniu un lloc web agrupat i un nou nom de domini. Com podeu combinar els dos? En primer lloc, assegureu-vos que el vostre domini estigui totalment configurat i que estigui a punt per allotjar el vostre lloc web. Això implica la configuració del sistema de noms de domini o DNS amb el registre. El vostre registre de domini pot ser diferent o no del vostre host web; Els servidors DNS diuen al vostre registre on es troben els fitxers del lloc web del domini. Les vostres adreces DNS provenen del vostre proveïdor d’allotjament web, mentre que haureu d’afegir aquesta informació al vostre registre (de nou, pot ser que sigui la mateixa empresa). Les modificacions del DNS poden trigar fins a 24 hores a tenir efecte, així que tingueu paciència.

Un cop configurat el domini nou, és hora de configurar l’espai on residiran els vostres fitxers. Utilitzeu els components de les bases de dades MySQL o l’Assistent de bases de dades MySQL del vostre tauler de control per crear una nova base de dades. Els usuaris de WordPress haurien d’anar amb compte d’anotar el nom de la base de dades, la identificació de l’usuari i la contrasenya: el següent pas serà actualitzar el fitxer wp-config.php en una de les còpies de seguretat amb aquesta nova informació..

Captura de pantalla del gestor de bases de dades de cPanel

Abans de pujar la informació a la base de dades, heu de crear una nova base de dades en blanc a cPanel.

A partir d’aquí, tindreu tres opcions que semblen similars a les que vau trobar al pas anterior. Al cap i a la fi, un cop tot plegat, s’ha de desembalar, oi? (Almenys, a part d’aquella inevitable caixa o dues coses que no necessiteu, però us heu sentit malament per llançar-les … però ens fotem.) De totes maneres, podeu triar les vostres opcions per penjar la base de dades i les còpies de seguretat de fitxers estàtics a la seva nova llar:

  • Utilitzeu un complement: Haureu d’instal·lar una nova versió de WordPress al vostre domini nou (no tingueu por, els nostres amfitrions preferits ofereixen instal·lacions d’un sol clic) i el connector escollit, que us permetrà restaurar la vostra còpia de seguretat. Els connectors poden fins i tot actualitzar el vostre wp-config.php.
  • Restaure mitjançant cPanel: Torneu a les aplicacions de l’assistent de còpia de seguretat o de còpia de seguretat per penjar i restaurar el vostre directori d’inici i les còpies de seguretat de bases de dades.
  • Carregueu-ho tot manualment: És el mateix que abans: utilitzeu un client FTP (compte, probablement tindreu informació d’inici de sessió diferent per al nou domini) per penjar els fitxers estàtics a la carpeta public_html del vostre domini i, a continuació, cap a phpMyAdmin per importar les taules de la base de dades a la nou lloc.

Tenir cura dels seus fitxers estàtics i de la base de dades són fonamentals per a un canvi tranquil i eficient. Si canvieu el vostre directori personal, us donareu una instal·lació en blanc de WordPress sense cap pàgina o publicació, mentre que la base de dades solament és una col·lecció del vostre contingut sense cap mitjà de publicació..

4. Arregleu els enllaços trencats i creeu 301 redireccions

Els trasllats han marxat, les caixes no s’han empaquetat … ara és hora de retrocedir i gaudir de la nova llar, oi? No! El vostre lloc web hauria de semblar que és molt bo, però encara hi ha alguns canvis a fer abans que el vostre nou domini estigui preparat per compartir-lo amb el món.

Per començar, voldreu dedicar una estona a la visita al vostre lloc web i, possiblement, al fons de WordPress per assegurar-vos que les coses funcionen de manera més o menys normal. Els teus dissenys i configuracions haurien de ser els mateixos, però poden passar coses sensibles.

També podeu tenir un bon grapat d’enllaços antics i trencats al vostre lloc, així que aneu a un verificador d’enllaços trencats gratuïts com Dr. Link Check, introduïu el vostre nom de domini nou i solucioneu els problemes descoberts. Internament, tots els vostres enllaços encara apunten al vostre domini antic. El fet de corregir-los manualment pot trigar per sempre, però els usuaris de WordPress poden utilitzar un complement com els URL d’actualització de Velvet Blues. Teniu molta cura d’escriure els vostres noms de domini. Pareu atenció a http o https, www o no, a les batalles de seguretat i similars.

Captura de pantalla de Dr Link Check

Els complements o eines en línia gratuïtes poden rastrejar el vostre lloc ràpidament i identificar-ne els enllaços trencats.

Finalment, el vostre nou lloc hauria de ser completament funcional. Però per assegurar-nos que la vostra experiència d’usuari i SEO no en pateixin, voldrem configurar 301 redireccions que envien automàticament els visitants al vostre domini antic i, a la vostra llar nova, penseu-ho com a desviament de correu electrònic. A diferència d’altres tipus de redireccions, 301s permeten als usuaris i motors de cerca que un lloc web o pàgina determinat s’han traslladat definitivament a una ubicació nova i continua passant per la totalitat de les credències del carrer SEO que heu creat al vostre domini antic..

L’ideal és que puguis redirigir tot el lloc, és a dir, les URL seran exactament iguals (a part del domini nou, per descomptat). Connecteu-vos al compte d’allotjament del vostre domini antic mitjançant FTP i cerqueu el fitxer .htaccess. Pot ser que estigui oculta, així que assegureu-vos de veure tots els fitxers. Els usuaris de WordPress trobaran el fitxer a la carpeta wp-include o wp-admin. Obriu-lo en un editor de text i inseriu el codi següent a la part superior:

1
2
3

#Options + FollowSymLinks

ReescriuEngine activat

RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Si heu canviat l’estructura del lloc o heu modificat alguns URL, haureu de redirigir cada pàgina individualment:

1 Redireccionar 301 /olddomain.com/page http://www.newdomain.com/page

Naturalment, voldreu substituir olddomain.com i newdomain.com per la informació real. Un cop desat i penjat la vostra actualització a .htaccess, visiteu el vostre nom de domini antic; us ha de redirigir automàticament al lloc nou.

5. Informeu Google sobre la vostra nova adreça

D’ACORD. Heu mogut i desembalat totes les vostres coses, heu configurat el reenviament de correu electrònic, visqueu al nou lloc a temps complet i esteu disposats a activar les claus del lloc antic. Probablement fins i tot vulgueu fer una festa d’infantil per donar a conèixer al món les vostres noves excavacions.

Si suposem que ja utilitzeu Google Analytics i Google Search Console (aquí hi ha una bona guia si no ho és), podeu utilitzar l’eina útil de l’adreça del canvi del motor de cerca per notificar-li a la companyia. Obriu el compte del vostre domini antic i seguiu els passos, incloent la confirmació de 301 redireccions i mètodes de verificació.

Captures de pantalla de Google Webmaster Tools per a adreces i mapes de llocs nous

Eines per a administradors web de Google proporciona eines per notificar el motor de cerca del nou nom de domini i mapa del lloc.

També voldreu crear i penjar un nou lloc web XML a les Eines per a administradors web de Google. Sí, això sembla complicat, tècnic i que requereix temps, però prometem que no està massa malament. Els mapes de llocs, que bàsicament són una taula de continguts, faciliten la visualització dels rastrejadors de què hi ha al vostre lloc web i quan es va actualitzar per última vegada i l’indexen per obtenir els resultats de la cerca. Els usuaris de WordPress poden utilitzar de manera sorprenent un complement per generar un mapa del lloc, o hi ha diverses eines gratuïtes que en crearan una.

Phew … pràcticament acabat, ho prometem. L’últim tema del trencaclosques d’organització de llocs web i SEO és assegurar-se que el nou domini s’està fent el seguiment mitjançant Google Analytics. Creareu una propietat nova i afegireu el codi de seguiment al vostre lloc igual que abans; no afecta directament el vostre SEO, sinó que proporcionarà una visió increïble sobre la manera com els usuaris perceben, troben i naveguen pel nou nom de domini..

Podeu transferir el vostre nom de domini a un altre amfitrió?

Com ja vam fer referència anteriorment, el vostre nom de domini pot estar en un lloc diferent dels vostres fitxers d’allotjament web i lloc. Digueu que heu aconsellat el primer consell al pas 1, vau optar per registrar-vos en un nou pla d’allotjament i que els experts de suport de l’empresa s’encarreguen del moviment. Heu registrat el vostre domini nou a l’amfitrió, però voleu consolidar totes les propietats en línia en un sol compte. Què passa amb el vostre nom de domini antic?

Igual que el vostre lloc web, podeu moure dominis d’un host a un altre. Els experts solen preferir mantenir els dominis separats dels comptes d’allotjament, però afavorim la simplicitat i comoditat de tenir-ho tot sota un mateix sostre.

Dit això, la indústria de noms de domini molt regulada significa que és menys probable que tingueu una raó per moure el vostre nom de domini d’un registre a un altre. Els proveïdors d’allotjament web poden molestar els clients amb noves polítiques, preus i suport mínim, cosa que fa que sigui una experiència molt més volàtil. Mantenir els vostres dominis separats del vostre allotjament web pot protegir la vostra propietat en cas d’incompliment de dades o caducitat inesperada.

Així com el vostre lloc web, traslladar un domini a un proveïdor nou pot ser molest, confús i complicat. El procés es pot agreujar encara més si feu servir el domini per allotjar el vostre correu electrònic, però encara es pot fer. Aquesta guia us mostrarà els passos bàsics o podeu considerar seguir els suggeriments del pas 1, registrar-vos amb un dels millors amfitrions de dominis, que es mostren a continuació, i fer que transferiu els vostres dominis per a vosaltres:

Puc canviar el meu amfitrió i mantenir el meu nom de domini?

Tant el vostre proveïdor d’allotjament web com el vostre registre de noms de domini són intercanviables. Poden ser una mateixa empresa o diferents, i poden canviar essencialment sempre que vulgueu. Canviar el vostre host web normalment és molt més fàcil que moure el vostre nom de domini.

Les inscripcions de dominis solen ser bones almenys durant un any, moment en què cal renovar i assegurar que la informació WHOIS és correcta. Hi ha una finestra al començament i al final del registre del vostre domini on és possible que no pugueu transferir el vostre domini a un altre registre, però, en cas contrari, el domini és vostre. Com que un domini es compra per separat de l’allotjament web, és el vostre sempre que continuï pagant les despeses d’inscripció.

Il·lustració de diverses extensions de domini

Sigui quin sigui el proveïdor d’allotjament web al qual vingueu dirigint el nom de domini, sempre podreu mantenir el vostre nom.

Podeu consultar la nostra guia sobre com canviar d’amfitrió web i, a continuació, consulteu les nostres properes preguntes freqüents per obtenir més informació sobre com mantenir el vostre domini. L’actualització del vostre nom de domini de manera que continuï enviant usuaris al vostre lloc web només cal fer uns quants clics.

Com puc indicar el meu domini cap a un lloc web allotjat en qualsevol altre lloc?

Una vegada més amb sentiment! El vostre allotjament web i el vostre nom de domini són dues entitats separades que actuen una mica de manera independent. Però, tot i ser complicat el procés de traslladar un o un altre a un altre proveïdor, és extraordinàriament fàcil assegurar-se que els dos components del vostre lloc funcionen junts..

Per això, haureu de conèixer els servidors de noms del vostre host web. Parladament dit, els servidors de noms diuen als navegadors web dels visitants on trobar els fitxers del vostre lloc web. Els servidors de noms, que formen part del DNS que hem esmentat anteriorment, tradueixen el nom de domini amigable per a humans com hostingadvice.com a l’adreça IP del servidor on resideix el vostre lloc..

És probable que el vostre amfitrió web us hagi enviat la informació dels servidors de noms quan us vau registrar per primera vegada en els serveis, però hauria de ser bastant fàcil trobar-ne el contrari. Els servidors de noms segueixen normalment un format de ns1.hostname.com i ns2.hostname.com. Haureu de tenir tots dos útils.

Inicieu la sessió al vostre compte de registre de domini i cerqueu eines de gestió de DNS. La configuració dels vostres servidors de nom hauria de presentar-se d’una manera destacada, de manera que aneu endavant i introduïu tots els servidors de noms que us proporcionaren; cadascun actua com a còpia de seguretat en cas que el que abans no falla. Un cop acabat, només heu d’esperar: pot trigar uns quants dies perquè la resta d’ordinadors del món notifiqui el canvi.

Una transferència de domini afecta el meu lloc web?

Tot i que tot va bé, transferir un nom de domini (o traslladar un lloc a un domini nou) encara pot tenir conseqüències temporals. Afortunadament, tot es pot gestionar i mitigar amb força facilitat.

Hem esmentat breument l’impacte de SEO que tindrà un nou domini en els vostres rànquings. És normal i passa a tots els llocs web que passen pel mateix procés. Una redirecció 301 passa la gran majoria de la vostra informació de SEO a la nova adreça, però voldreu assegurar-vos que el vostre nom de domini nou no estigui sota una penalització gràcies als propietaris anteriors.

Núvol de paraules de termes SEO

Per molt dràstic que pugui sentir un canvi d’amfitrió o de domini, els impactes de SEO són ​​mínims si la transferència es fa correctament.

Per a aquells que utilitzin el seu nom de domini com a part de la seva adreça de correu electrònic, també podeu experimentar una lleugera interrupció del servei. Els usuaris que publiquen correu electrònic mitjançant aplicacions de tercers com Gmail no haurien de ser afectats, però és possible que vegeu alguns singulars en el rendiment del vostre lloc web i del lloc web mentre que les actualitzacions DNS es propaguen.

Com evitar els mals de cap quan migreu el vostre lloc

Phew … doncs, encara estàs desbordat? Com podeu veure, traslladar un lloc web a un nou nom de domini o a un host web pot comportar molta feina i paciència. Tanmateix, no necessiteu coneixements tècnics profunds per poder-lo retirar. Per descomptat, hi ha molts passos, però cap d’ells és realment complicat per seguir els principiants.

Per garantir una transició exitosa, preneu-vos el temps i sigueu precisos. Córrer per alguna cosa és una recepta per a un desastre, i aquest és un procediment en què una simple tipografia pot convertir el vostre lloc inútil en un instant.

No endevineu alguna cosa si no sabeu el pas següent. Consulteu els recursos de la nostra guia anterior, cerqueu una resposta en línia o adreceu-vos als equips d’atenció al client del vostre host web o registre..

Tot i que el procediment pot semblar desconcertant, és bastant baix en el tòtem de tots els problemes que pugueu trobar. Gestioneu cada pas amb compte i anireu bé. No tingueu por d’utilitzar complements de confiança per alleujar el dolor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me