16 Millors: comparació de programari de blocs (eines lliures / de codi obert)

L’elecció del programari de blocs no és tan simple com anar amb el que sembla més popular o el que us recomana la vostra tia amb un bloc de teixir. L’eina de bloc que escolliu ha d’adaptar-se a les vostres necessitats i objectius individuals. L’ideal és que us agradi utilitzar-lo, ja que l’utilitzareu molt.

Si bé WordPress.com pot ser perfecte per a un blogger de nivell d’entrada, el vostre lloc pot superar la plataforma relativament ràpidament, sobretot si voleu ampliar el contingut, introduir compres en línia o altres esforços pensats en el creixement..

Diferents programes de blocs s’adapten a diferents propòsits de blocs. L’elecció de la plataforma adequada consisteix en considerar el tipus de contingut que voleu produir d’entrada, però també pensar en endavant cap a on us pot portar. Hi ha moltes opcions, cadascuna amb el seu propi conjunt d’eines, funcions i interfícies úniques. Aquestes descripcions del programari de blocs més reconeguts us donaran un avantguard a l’hora de fer la millor elecció per als vostres objectius de bloc.

Millor programari global de blocs & Hosting

Per publicar les publicacions del vostre bloc en línia, haureu de començar amb un pla d’allotjament web. Però no us preocupeu pels detalls tècnics i la configuració: els nostres amfitrions predilectes estan preparats perquè els principiants i blocaires experimentats es posin en marxa en molt poc temps i sense mal de cap. Els amfitrions que es mostren a continuació us connectaran a centenars de les plataformes de blocs més populars, constructors de botigues en línia, galeries de fotos i altres programes que faran que el vostre lloc destaqui. Les instal·lacions de programari d’un clic eliminen qualsevol molèstia o possibilitat d’error humà, que us permetrà oferir una eina gratuïta per provar-les:

Veure altres opcions d’allotjament de blocs »

Programari de blocs de codi obert (complet o independent)

L’ús d’un programari de blocs de codi obert permet una major personalització i flexibilitat. Al ser allotjat de manera completa o independent i utilitzar qualsevol d’aquestes plataformes dóna a l’usuari la propietat total del bloc (és a dir, no la pot tancar la plataforma).

6. WordPress.org

Igual que amb el seu germà gratuït, WordPress.com, WordPress.org s’allotja independentment és encara relativament fàcil d’utilitzar. La diferència és que podeu fer molt més amb el propi programari de WordPress, i això pot conduir a una corba d’aprenentatge més gran per dominar aquestes capacitats. Afortunadament, com haureu pogut endevinar, WordPress allotja-se independentment requereix un proveïdor d’allotjament i els amfitrions principals de WordPress tenen la reputació de facilitar aquesta corba d’aprenentatge. L’addició de plugins, temes personalitzats i modificacions del tema obre els usuaris a possibilitats més àmplies amb disseny i funcionalitat.

Aquells que descarreguen el programari de WordPress.org han de pagar el seu propi allotjament web i normalment una quota anual d’inscripció de domini (l’allotjament Psst – InMotion WP inclou un domini gratuït!). Té la possibilitat d’incorporar anuncis al vostre lloc, de manera que els ingressos publicitaris poden marcar la diferència. Per als bloggers que vulguin fer que el seu lloc sigui únic i dinàmic i que tingui un control complet, WordPress.org és una solució rendible.

7. Fantasma

Per a aquells que busquen un repte, Ghost Pro és un programari de blocs que requereix una mica de formació tècnica. El coneixement de HTML i CSS és imprescindible, ja que l’edició té lloc en una interfície de pantalla dividida (un editor de Markdown) que proporciona una conversió de text en HTML en temps real.

Els temps de càrrega són considerablement elevats amb Ghost allotjat. El lloc és fàcil per a mòbils, i hi ha moltes opcions per personalitzar el vostre bloc amb temes elegants. El fantasma s’adreça principalment a aquells amb una experiència de disseny considerable, però els usuaris adequats ho trobaran gratificant.

Captura de pantalla de fantasma

Si no esteu espantats per una mica de HTML i CSS, Ghost us permet crear un bloc adaptat per a mòbils amb una aparença i aspecte elegants.

8. Jekyll

Jekyll és un sabor diferent del programari de blocs que també és adequat per a bloggers més inclinats tècnicament. A diferència de llocs com WordPress o Ghost, que s’executen en un servidor d’empresa, Jekyll és un generador de llocs estàtics. Això significa que genereu el bloc mitjançant Jekyll mitjançant fitxers estàtics al vostre ordinador, inclosos un fitxer de configuració, plantilles i Markdown o HTML per a publicacions individuals.

Creat pel GitHub Fundador, Tom Preston-Werner, Jekyll va ser dissenyat com un motor de blocs amb plantilles simples que es poden millorar (o crear des de zero) amb codi per a aquells amb l’habilitat necessària. També pot servir com a servidor web local, allotjant tots els fitxers necessaris per al vostre bloc.

Captura de pantalla de Jekyll

Bloggers lleugerament més inclinats troben un amic a Jekyll, un generador de llocs estàtics creat pel GitHub Founder.

9. b2evolució

Encara que és més un sistema de gestió de continguts (CMS), b2evolution és un programari centrat en els blocs. Té moltes funcions similars a les de CMS, però només són útils per crear un bloc, com ara un editor WYSIWYG, el canvi de mida d’imatges, la correcció ortogràfica, les funcions d’administració i un assistent d’estil..

Conèixer el llenguatge PHP és molt bàsic per configurar amb èxit un bloc b2evolution. Les extensions per millorar un bloc de b2evolution són limitades i és possible que requereixin la configuració amb PHP per obtenir els millors resultats. El mateix passa amb l’aplicació de pells i temes. Els blocaires avançats amb habilitats de codificació seran els usuaris més satisfets de b2evolution.

Captura de pantalla de b2evolution

Fet divertit: b2evolution, un spin-off de b2, també és un lloc germà de WordPress.

Programari gratuït de blocs en línia

No és necessari gastar molts diners per iniciar un bloc, ja sigui per diversió o per benefici. De fet, no haureu de gastar diners, perquè hi ha moltes opcions de programari per a blogs completament gratuïtes. Aquestes opcions poden servir per a vostès si us adjuntem a blocs senzills i no esteu preparats per invertir diners.

10. WordPress.com

Com a plataforma de blocs més popular del món, WordPress és una opció òbvia per a molts blocaires de primera vegada. En realitat, WordPress té dues iteracions: .org i .com. WordPress.com, de què parlem aquí, representa la plataforma de creació de llocs basada en navegadors i té opcions gratuïtes i de pagament; mentrestant, WordPress.org (que s’explica més avall) representa el programari de codi obert sempre gratuït, gratuït, en què es basa WordPress.com, però cal pagar per un servei d’allotjament en qualsevol altre lloc. Si busqueu només els conceptes bàsics: un editor WYSIWYG amb fàcil publicació de clics i publicacions – WordPress.com pot ser per a vosaltres..

La versió gratuïta de WordPress.com és una plataforma senzilla amb temes limitats, sense opcions de personalització i cap complement. Tampoc podeu publicar anuncis en un lloc gratuït de WordPress.com; però, a banda, no haureu de fer cap manteniment al vostre lloc. WordPress.com és la millor opció per al blogger que no serveix, i hi ha plans premium disponibles si els conceptes bàsics no són suficients.

Captura de pantalla de WordPress.com

El programari WordPress.com està basat en que permet la simplicitat de WYSIWYG i la publicació de clics i publicacions.

11. Blogger

Blogger és una plataforma propietat de Google que no requereix cap habilitat tècnica per utilitzar-la. Igual que WordPress.com, és tan bàsic com els blocs. Té moltes eines integrades, anomenades widgets, i moltes d’aquestes són aplicacions de Google que s’integren directament amb Blogger.

Blogger té menys funcions, plantilles i expansions per millorar el disseny del lloc que WordPress. A causa de les limitacions del creixement del lloc, les persones que utilitzen el seu bloc per a una empresa poden considerar que WordPress sigui una opció gratuïta o de baix cost. Tanmateix, Blogger pot ser una opció ideal per al principiant absolut que té com a principal publicació la preocupació.

Captura de pantalla de Blogger

Probablement, Blogger és la plataforma de blocs més popular darrere de WordPress. El programari s’adreça a bloggers i escriptors.

12. Mitjà

El tagline mitjà, “Històries i idees de tothom”, reflecteix que aquest programari de bloc ha estat creat per a tothom. Va ser desenvolupat pels creadors de Twitter i dissenyat per tenir un manteniment tan baix com pot obtenir un bloc.

Les publicacions a Medium es publiquen mitjançant el vostre compte de Twitter en una plantilla normalitzada sense personalitzacions. Això pot ser un inconvenient per als bloggers que volen més control, però per a les persones que només volen posar el seu contingut allà fora, ofereix una interfície que és fàcil per als lectors navegar. Els bonus inclouen analítica integrada, comentaris en línia i compartició d’esborranys.

Captura de pantalla mitjana

Si només voleu flexionar els músculs de l’escriptura creativa, Medium és per a vosaltres.

Programari de blocs de vídeo

Si sou més que un vlogger que un escriptor, voldreu considerar aquestes plataformes ideals per allotjar contingut de vídeo. Si bé tot va començar amb YouTube, el programari de blocs ha evolucionat fins a oferir llocs personalitzats per publicar les teves reflexions audiovisuals.

13. Viddler

Viddler ha estat coneguda històricament com una eina de tot per allotjar i presentar vídeo. Tanmateix, la companyia ha rebrandat el lloc com una plataforma de vídeo interactiva orientada a la formació professional. Es centra en proporcionar un mitjà per a les empreses per entrenar els empleats de vendes amb vídeos amb instruccions i perquè els empleats millorin les seves habilitats.

Captura de pantalla de Viddler

Si bé Viddler és conegut per allotjament de vídeo, la companyia ha reduït a zero els materials de formació empresarial.

14. Joomla

Com a CMS robust, Joomla té molt a oferir als bloggers en general. El vídeo es pot incrustar en una publicació de bloc o afegir-lo mitjançant una extensió. Crear un bloc a Joomla és tan fàcil com fer una secció en un lloc de Joomla anomenada “bloc” i afegir contingut. Per fer les coses encara més fàcils, els plans d’allotjament de Joomla sovint ofereixen instal·lacions d’un sol clic per a la plataforma Joomla.

Joomla permet als vloggers mostrar els seus vídeos i crear un entorn on els usuaris puguin navegar per contingut. Utilitzant plantilles, extensions i substitució dels hacks de Joomla, els vloggers poden personalitzar l’aspecte del seu lloc. Els Vloggers poden triar afegir una secció de comentaris mitjançant un servei com Disqus.

Captura de pantalla de Joomla

Sabíeu que Joomla deriva de la paraula suïssa jumla? Significa “junts en conjunt”.

15. Drupal

Drupal és un altre CMS més popular i té la flexibilitat que es pot utilitzar per als blogs habilitant el mòdul Blog. L’ús de caixes de contingut a Drupal el fa ideal per mostrar vídeos i imatges en miniatura de vídeo alhora que s’inclouen altres tipus de contingut.

El camp Incrustar vídeo es pot utilitzar per incrustar fitxers de vídeo des de llocs d’allotjament com YouTube. De forma alternativa, els vloggers poden utilitzar el mòdul Video per carregar i reproduir vídeo en qualsevol format. Moltes persones trien Drupal per crear el seu lloc per les seves aparentment infinites possibilitats de personalització amb temes que utilitzen CSS i HTML. Per començar amb Drupal, consulta els plans d’allotjament dirigits als usuaris de Drupal.

Captura de pantalla de Drupal

Conegut per la seguretat i una forta corba d’aprenentatge, Drupal és el tercer CMS més popular darrere de WordPress i Joomla.

Captura de pantalla de WP RSS Aggregator

Com el seu nom indica, WP RSS Aggregator cura i publica a través de fonts RSS.

Millor programari de gestió de blocs per a usuaris de Mac

Les eines d’escriptori per gestionar els blocs poden ajudar els bloggers a mantenir-se productius sense haver de connectar-se. Feu que el vostre bloc de treballs fora de línia i a un altre nivell amb aquestes opcions de programari de gestió de blocs per a Mac.

16. Escriptori per al programari de blocs d’escriptori de plataformes agnòstiques

Els escriptors que utilitzin MacOS per a la seva producció de blocs trobaran un assistent director a Desk. Les integracions fàcils de l’aplicació amb les plataformes de blocs més populars, inclosa WordPress, la converteixen en una bona elecció per a molts bloggers que volen treballar en el seu blog en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.

Els usuaris poden desar un esborrany a iCloud i després treballar-lo des d’un altre dispositiu. L’estalvi automàtic, la publicació d’un clic i les actualitzacions en temps real del recompte de paraules i del temps de lectura impedeixen gran part de l’estrès per crear una publicació al bloc.

Captura de pantalla d’escriptori

Si bé ens encanta WordPress, agraïm que Desk sigui un gestor de tasques de blocs agnòstics de plataformes.

17. Programari de publicació de blogo de WordPress

L’aplicació Blogo per a dispositius Mac té una aparença senzilla, però ofereix una alternativa atractiva a Desk amb la seva interfície elegant que resulta fàcil als ulls. S’integra amb WordPress, Blogger i Medium i pretén ajudar els blocaires a mantenir-se centrats i productius amb el seu mode fora de línia, un flux de treball personalitzable i la capacitat de gestionar diversos blocs simultàniament. L’editor WYSIWYG amb HTML en línia, un editor d’imatges integrat i una visualització prèvia en directe proporcionen als usuaris un regne complet sobre el contingut.

Captura de pantalla de Blogo

Manteniu-vos centrat i manteniu la productivitat amb els usuaris de Blogo per a Mac!

Millor programari d’escriptura de blocs per a usuaris de Windows

Obteniu més treballs en menys temps amb aquestes ofertes de programari d’escriptura de blocs per a Windows.

18. Windows Live Writer

Windows Live Writer funciona amb WordPress per crear una experiència de publicació de blocs completament integrada. La seva iteració de codi obert s’integra amb plataformes addicionals de blocs, i bloggers més aventurers poden modificar el codi segons els seus propòsits. Ambdues versions del programari permeten afegir text, imatges i vídeo a les publicacions de brisa. L’edició original actualment no s’està desenvolupant, de manera que Open Live Writer té funcions més modernes i una comunitat activa de desenvolupadors.

Captura de pantalla de Live Live Writer

Aquí tenim Open Live Writer, el germà de codi obert de Windows Live Writer per a fanàtics de WordPress i Windows.

19. Pad de marcació

Un editor de Markdown per a Windows, Markdown Pad permet als blocaires crear la seva publicació al bloc en l’idioma en què es publicarà com a pàgina web: HTML. Escriure publicacions en sintaxi de Markdown proporciona als usuaris una visualització prèvia del text en directe perquè puguin veure fàcilment el que semblarà al web.

Convertir el fitxer de Markdown a una publicació de bloc implica exportar el fitxer a HTML i, a continuació, enganxar el HTML en una publicació nova. L’aprenentatge de la sintaxi de Markdown no és massa complicat i alguns blocaires ho troben més ràpid que l’ús d’un editor WYSIWYG..

Captura de pantalla de MarkdownPad

Com a grans fans de Markdown aquí a HostingAdvice, utilitzem MarkdownPad a les nostres màquines Windows.

A punt per elaborar el vostre primer missatge?

Si el nombre creixent de plataformes de blocs és alguna indicació, està clar que hi ha més d’una manera de fer un bloc al 2020.

Aprofitar-se per examinar i provar diferents plataformes abans de comprometre’s et donarà confiança que el programari de bloc que escollis sigui el més adequat per a tu. Igual que el meu amic que duia els vestits, podríeu anar amb un només per trobar l’altre que s’adapta millor, i està bé.

Si teniu seriós sobre com començar un bloc, només heu de prendre la vostra decisió més informada i, a continuació, aneu a escriure. Iniciar un bloc pot ser intimidatori quan sou nou, però sigueu atrevits i recordeu que molts han caminat abans per aquest camí. Si necessiteu algun consell al llarg del camí, us hem donat cobertura.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me