Asiat, joita et voi tietää phpMyAdminista: MySQL-tietokantojen hallintaa koskevan suositun sovelluksen historia, ominaisuudet ja koodi

TL; DR: Lähes 20 vuotta vanha projekti, jolla on vakaa ja joustava kooditietokanta, phpMyAdmin on siirtymisohjelma MySQL- ja MariaDB-tietokantojen hallintaan. Avoimen lähdekoodin ohjelman avulla kehittäjät voivat tuoda ja viedä tietoja, hallita palvelimia ja asettaa käyttöoikeuksia verkkokäyttöliittymän tai etäkäytön kautta. Projektipäällikkö ja infrastruktuurikoordinaattori Michal Čihař jakoi kanssamme kolme vähemmän tunnettua phpMyAdmin-ominaisuutta, samoin kuin kuinka koodi suoritettiin äskettäisessä turvatarkastuksessa. PhpMyAdmin kehittää uuden version, joka julkaistaan ​​vuoden 2017 alussa, jatkaa tehokkaiden, tehokkaiden ja tehokkaiden työkalujen kehittämistä verkkosivujen ylläpitäjille..

Noin 15 vuotta sitten Prahassa Michal Čihař lähetti päivitetyn tšekinkielisen käännöksen nuoreen mutta suosittuun PHP-sovellukseen ja MySQL-hallintaohjelmaan..

PhpMyAdminin käännökset olivat “tuolloin puuttuvia”, hän sanoi. Vaikka suurin osa tietokoneen käyttäjistä ymmärtää englantia, Michal halusi auttaa ohjelmaa olemaan helpommin tavoitettavissa ja mukavampi muille kuin kotimaille englanninkielisille.

Hän kirjoitti puitteet, joita phpMyAdmin käyttää online-käännösten hallintaan, ja myöhemmin lähettänyt Charset-muunnuskoodin, josta tuli lopulta projektipäällikkö ja infrastruktuurikoordinaattori, joka vastaa projektin verkkosivustosta, esittelypalvelimesta, wikistä ja auttaa missä tahansa tarvittaessa.

Nyt ilmaisella ja avoimen lähdekoodin työkalulla tietokantojen hallintaan on maine, joka on varjostanut tiukan toiminnallisuuden tullakseen entistä perinnepohjaisemmaksi Michalin mukaan.

“Olimme olleet siellä alusta alkaen, koska MySQL: tä ja PHP: tä alettiin käyttää ensin”, hän sanoi. ”Siitä lähtien meistä on tullut eräänlainen vakio-ohjelmistoyhtiöiden tarjoama MySQL: n hallinta. MySQL: tä on vaikea hallita webissä, siksi useimmissa tapauksissa asennamme asennuksen. Siksi olemme niin tunnettuja. “

Michalin 3 epämiellyttävää tapaa tehdä enemmän phpMyAdminilla

Useimmat phpMyAdmin-käyttäjät käyttävät työkalua tietokantojen, taulukoiden, kenttien ja rivien luomiseen, muuttamiseen tai poistamiseen sekä käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallintaan..

Kuvakaappaus phpMyAdmin-käyttöliittymästä

Älä anna yksinkertaisen käyttöliittymän huijata sinua – phpMyAdmin pakata booli MySQL-tietokannan hallintaan.

Projektitiimi on kuitenkin kuullut useista keksinnöllisistä tavoista soveltaa phpMyAdminia – jotkut ovat vahvasti käytettyjä tapauksia vähän tunnetuista ominaisuuksista, kun taas toiset käytännöt ovat yllättäviä ja hämmentävämpiä, Michal sanoi.

1. Selaimen muutokset: Näytä tietokantaan tallennetut kuvat

Selaimen avattavassa muunnoskentässä luetellaan joukko ennalta määritettyjä muunnelmia, ja phpMyAdmin-asiakirjat selittävät, kuinka sinun tulee luoda omia mukautettuja asetuksiasi. Michalin mukaan muutoksia voidaan soveltaa maailmanlaajuisesti koko tietokantaan tai MIME-tyypin mukaan.

“Meillä on melko vähän ominaisuuksia, joita vain muutama käyttäjä käyttää”, hän sanoi. ”Selaimen muunnokset antavat sinun käyttää mukautettuja muutoksia tietojen selaamisessa. Sitä voidaan käyttää mihin tahansa tietokantaan tallennetun kuvan näyttämiseen aina haluamaasi mukautettuun käsittelyyn saakka. Se on laajennettava järjestelmä, ja voit käyttää sitä käytännössä mihin tahansa. “

2. Sisällönhallinta: Suorita omalla vastuulla

Yksi outoimmista käyttötavoista, joita Michal on kuullut, ovat ihmiset, jotka käyttävät phpMyAdminia sisällönhallintajärjestelmän sijasta. Hän teorioi lukemattomat ominaisuudet phpMyAdminissa ja avoimessa kooditietokannassa antaen kehittäjille juuri tarpeeksi mahdollisuuden säästää rahaa ja vähentää palvelimellaan toimivien järjestelmien määrää..

“Heillä on jotain, joka tuottaa tietoja tietokannastaan, mutta he eivät halunneet ostaa hallintokäyttöliittymää, ja he käyttävät siihen phpMyAdminia”, hän sanoi. “En tiedä miksi, enkä usko, että se sopii hyvin, mutta se osoittaa, kuinka laaja phpMyAdmin on.”

3. Etäkäyttö: Yhdistä suoraan palvelimen tietoihin

Yksi phpMyAdminin käytön suurimmista eduista on Michalin mukaan etäkäyttö MySQL- ja MariaDB-tietokantoihisi. Koska MySQL on keskeinen osa LAMP: n (Linux, Apache, MySQL, Perl / PHP / Python) avoimen lähdekoodin Web-sovelluspinoa, phpMyAdmin yhdistää kehittäjät palvelimiinsa..

“Suurimmalla osalla isäntiä ei ole sitä suoraan”, hän sanoi. “Sinun olisi tilattava yhteys palvelimeen tai käytettävä jotain muuta.”

Onnistunut turvatarkastuksessa ei löydy vakavia haavoittuvuuksia Codebase-ohjelmassa

Äskettäin phpMyAdmin-ryhmä ryhtyi joukkoon turvallisuustarkastuksia, jotka aloitti yksi Mozillan Suojatun avoimen lähdekoodin rahaston sponsoroima. PhpMyAdmin-projekti valittiin ensimmäisten joukkoon Mozillan ensimmäisen vuoden ensimmäisen ohjelman avainta lähdekoodiohjelmistoa tarkistamaan, korjaamaan ja varmistamaan.

Kuvakokoelma, jossa näkyvät phpMyAdmin-tiimin jäsenet

Pieni phpMyAdmin-tiimi jakautuu ympäri maailmaa, mutta pitää yhteyttä IRC: n kautta. Michal Čihař on vasemmassa yläkulmassa.

Vaikka Mozilla-auditoinnissa – jonka Michal totesi inspiroivan muiden organisaatioiden myöhempiä tarkastuksia – löytyi muutama vähäinen ongelma, Michal on ylpeä siitä, että phpMyAdminin 508 000 plus-koodirivillä ei ollut vakavia heikkouksia.

PhpMyAdmin-tiimi vietti melkein vuoden ajan keskipitkän ja matalan prioriteetin ongelmiin ja julkaisi silti usein tietoturvapäivityksiä. Michal sanoi, että melkein kaikki tarkastusten aiheet on ratkaistu, mutta kaikkia ratkaisuja ei ole vielä julkaistu julkisesti.

“Meillä ei ole rahaa säännöllisten turvallisuustarkastusten tekemiseen”, hän sanoi ja lisäsi, että Mozillan tarkastus lisäsi asiantuntijoita ja huomion kiinnittämiseen ongelmiin heti, kun ne ilmestyvät. “Meillä on nyt jatkuvaa huomiota turvallisuuteen verrattuna aikaisempaan satunnaiseen huomiointiin.”

PhpMyAdmin-sovelluksen kehittäminen ja tukeminen globaalille käyttäjäyhteisölle

Michalin varhaiset panokset phpMyAdminin käännösten hallintajärjestelmiin ovat kannattavia – yli 90 kieltä tuetaan vaihtelevassa määrin.

Vaikka alle 10 ihmistä muodostaa phpMyAdmin-projektitiimin, noin 700 vastaajaa on sitoutunut koodiin vuosien varrella.

“Lähes joka päivä meillä on jotain koodia tulossa”, Michal sanoi.

Käyttäjät voivat odottaa päivitystä versioon 4.7 maaliskuussa. Uusi julkaisu keskittyy suurelta osin koodikantan virtaviivaistamiseen, Michal sanoi, sekä sulautettujen komentosarjojen kirjastojen optimointi ja ulkoistaminen..

“Uusia ominaisuuksia ei ole paljon, mutta olemme todella keskittyneet koodipohjan puhdistamiseen ja pitkien jäljellä olevien virheiden korjaamiseen”, hän sanoi. “Se on jotain, josta suurin osa ihmisistä ei huomaa suurta eroa, mutta sisäisesti katsottuna se antaa meille mahdollisuuden siirtyä nopeammin eteenpäin.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me