Ting, du måske ikke ved om phpMyAdmin: Historik, funktioner og kode bag den populære app til administration af MySQL-databaser

TL; DR: Et næsten 20 år gammelt projekt med en stabil og fleksibel kodebase, phpMyAdmin, er go-to-programmet til styring af MySQL og MariaDB-databaser. Open-source-programmet giver udviklere mulighed for at importere og eksportere data, administrere servere og indstille brugerrettigheder via en webgrænseflade eller fjernadgang. Projektadministrator og infrastrukturkoordinator Michal Čihař delte tre mindre kendte funktioner i phpMyAdmin med os, samt hvordan koden blev udført ved en nylig sikkerhedsrevision. Med en ny version, der forventes i begyndelsen af ​​2017, fortsætter phpMyAdmin med at udvikle effektive, effektive og kraftfulde værktøjer til webstedsadministratorer.

For ca. 15 år siden i Prag bidragede Michal Čihař en opdateret tjekkisk oversættelse til en ung, men populær PHP-applikation og MySQL-administrationsprogram.

Oversættelser af phpMyAdmin var “næsten ikke eksisterende på det tidspunkt,” sagde han. Mens de fleste computere kan forstå engelsk, ønskede Michal at hjælpe programmet med at være mere tilgængeligt og behageligt for ikke-indfødte engelsktalende.

Han skrev rammen phpMyAdmin bruger til styring af online oversættelser og bidrog senere med charset-konverteringskode, og blev til sidst projektadministrator og infrastrukturkoordinator med ansvar for projektwebstedet, demoserver, wiki og hjælper hvor det var nødvendigt.

Det gratis og open source-værktøj til styring af databaser har nu et ry, der har overskygget streng funktionalitet for at blive mere baseret i tradition, ifølge Michal.

”Vi var der siden starten, da MySQL og PHP først begyndte at blive brugt,” sagde han. ”Siden den tid blev vi en slags standardprogram, der tilbyder virksomheder, der administrerer MySQL. MySQL er svært at administrere over nettet, så det er derfor, vi installeres i de fleste tilfælde. Derfor er vi så velkendte. ”

Michals 3 offbeat måder at gøre mere med phpMyAdmin på

De fleste phpMyAdmin-brugere bruger værktøjet til at oprette, ændre eller slette databaser, tabeller, felter og rækker sammen med at styre brugere og tilladelser.

Skærmbillede af phpMyAdmin-interface

Lad ikke den enkle grænseflade narre dig – phpMyAdmin pakker et stempel, når det kommer til MySQL-databasestyring.

Projektteamet har dog hørt om flere opfindelige måder at anvende phpMyAdmin – nogle er stærke anvendelsestilfælde af lidt kendte funktioner, mens andre fremgangsmåder er mere overraskende og forundrende, sagde Michal.

1. Browsertransformationer: Vis billeder, der er gemt i din database

I rullemenuen Browsertransformationsfeltet vises et sæt foruddefinerede transformationer, og phpMyAdmin’s dokumentation forklarer, hvordan du bygger dine egne brugerdefinerede indstillinger. Transformationer kan anvendes globalt på tværs af din database eller efter MIME-type, ifølge Michal.

”Vi har ganske mange funktioner, der kun bruges af et par brugere,” sagde han. ”Browsertransformationer giver dig mulighed for at anvende tilpassede transformationer, når du gennemser dataene. Det kan bruges til alt fra visning af et billede, der er gemt i databasen, op til enhver form for tilpasset behandling, du gerne vil. Det er et udvideligt system, og du kan bruge det til stort set alt. ”

2. Indholdsstyring: Fortsæt på din egen risiko

En af de underligste anvendelser, Michal har hørt, er folk, der bruger phpMyAdmin i stedet for et indholdsstyringssystem. Han teoretiserede utal af funktioner i phpMyAdmin sammen med den åbne kodebase, og giver udviklere lige nok en chance for at spare penge og reducere antallet af systemer, der kører på deres server.

”De har noget at gengive data fra deres database, men ønskede ikke at købe administrationsgrænsefladen, og de vil bruge phpMyAdmin til det,” sagde han. “Jeg ved ikke hvorfor, og jeg synes ikke rigtig, det passer godt, men det viser, hvor bredt brugen af ​​phpMyAdmin er.”

3. Fjernadgang: Forbind direkte med data på din server

En af de største fordele ved at bruge phpMyAdmin er ifølge Michal fjernadgangen til dine MySQL og MariaDB databaser. Da MySQL er en central komponent i LAMP (Linux, Apache, MySQL, Perl / PHP / Python) open source-webapplikationsstabel, forbinder phpMyAdmin udviklere til deres servere.

”De fleste værter har ikke det direkte,” sagde han. “Du bliver nødt til at bestille en forbindelse til serveren eller bruge noget andet.”

Succesrig sikkerhedsrevision finder ingen alvorlige sårbarheder i codebase

Senest påtog phpMyAdmin-teamet en række sikkerhedsrevisioner, der blev sparket af af en sponsoreret af Mozillas Secure Open Source Fund. PhpMyAdmin-projektet var blandt de første, der blev valgt til det første år af Mozillas program til revision, reparation og verifikation af sikkerheden ved nøgle open source-software.

Samling af billeder, der viser phpMyAdmin-teammedlemmer

Det lille phpMyAdmin-team distribueret over hele verden, men forbliver i kontakt gennem IRC. Michal Čihař er øverst til venstre.

Mens Mozilla-revisionen – som Michal sagde inspirerede efterfølgende revisioner fra andre organisationer – fandt et par mindre problemer, er Michal stolt over, at phpMyAdmin’s 508.000 plus kodelinjer ikke indeholdt nogen alvorlige svagheder.

PhpMyAdmin-teamet brugte næsten et år på at tackle de mellem- og lavprioriterede problemer, mens de stadig frigiver hyppige sikkerhedsopdateringer. Michal sagde, at næsten hvert spørgsmål fra revisionerne er blevet løst, men at ikke alle løsninger er blevet offentliggjort helt endnu.

”Vi har ikke penge til at udføre regelmæssige sikkerhedsrevisioner,” sagde han og tilføjede, at Mozillas revision bragte flere eksperter og opmærksomhed på at få problemer, så snart de vises. ”Vi har nu kontinuerlig opmærksomhed på sikkerhed sammenlignet med den lejlighedsvise opmærksomhed, vi havde før.”

Udvikling og support af phpMyAdmin til Globalt brugersamfund

Michals tidlige bidrag til phpMyAdmin’s oversættelseshåndteringssystemer betaler sig – mere end 90 sprog understøttes i forskellig grad.

Mens færre end 10 personer udgør phpMyAdmin-projektgruppen, har cirka 700 bidragydere begået kode gennem årene.

”Næsten hver dag har vi nogen kode, der kommer til os,” sagde Michal.

Brugere kan forvente en opdatering til version 4.7 i marts. Den nye udgivelse fokuserer stort set på strømline kodebasen, sagde Michal sammen med at optimere og eksternalisere indlejrede script-biblioteker.

”Der er ikke meget i vejen for nye funktioner, men vi har virkelig fokuseret på at rydde op i codebase og fikse nogle lange fremragende bugs,” sagde han. “Det vil være noget, som de fleste ikke vil bemærke en stor forskel med, men ser internt, er det noget, der giver os mulighed for at komme videre hurtigere.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me