Kunsten at lyden: Rogue Amoeba leverer et forskelligt katalog over kraftfuld og innovativ lydsoftware til macOS-brugere af alle færdighedsniveauer

TL; DR: Boston-baserede Rogue Amoeba er et globalt distribueret softwareudviklingsfirma, der leverer en omfattende pakke lydrelaterede værktøjer til macOS. Fra optagelse og redigering af applikationer til lydplade og miksning af software, var virksomhedens forskellige produktsæt designet til at imødekomme både hobbyister og studieteknikere. Med en forpligtelse til kontinuerlig udvikling og førsteklasses kundeservice planlægger Rogue Amoeba at bygge videre på sin historie om næsten to årtier i branchen.

Livet som en encellet, gelélignende masse ser måske ikke ud så imponerende, men amøber er faktisk fascinerende væsener. Når alt kommer til alt har få organismer evnen til at ændre deres form til forskellige formål, lige fra fodring til overlevende barske miljøforhold.

I betragtning af disse kendsgerninger synes det ikke så mærkeligt, at et multifunktionssoftwarefirma påtager sig en amøbe som sin maskot og navnebror. Rogue Amoeba, et Boston-baseret firma med kontorer over hele kloden, har udviklet en pakke til Mac, der indeholder lyd-apps i mange former og former.

Rogue Amoeba logo

Rogue Amoeba tilbyder en komplet pakke med robuste, innovative lyd-apps til macOS.

Disse inkluderer Airfoil, en streamer til hjemmet; Loopback, et blandingsværktøj; Farrago, et lydplade; Fission, en redaktør; SoundSource, en lydcontroller; og Piezo og Audio Hijack, to populære indspilningsapplikationer.

”Vi gav vores virksomhed og produkter en smule panache,” sagde Paul Kafasis, der fortalte os, at han går under navnet CEO / Lackey for at bagatellisere formodningen for den tidligere betegnelse. ”Vores navn alene er mærkeligt og iøjnefaldende, ligesom vores logo var ved starten. Selv navnet ‘Audio Hijack’ trak folk ind. Men vores hovedfokus har altid været på at skabe kvalitetsværktøjer til at hjælpe brugere. ”

Siden grundlæggelsen i 2002 har Rogue Amoeba fokuseret på at frigive produkter, som enhver, der er interesseret i lyd – fra hjemmebrugere til studieteknikere – kan sætte pris på. Undervejs har virksomheden opnået flere priser, inklusive 2018’s Mac App of the Year for Audio Hijack. Når vi bevæger os fremad, har virksomheden som mål at yderligere perfeksjonere sin pakke med lydapps gennem omhyggeligt overvejede opgraderinger baseret delvis på brugerfeedback.

Audio hijack: Optag alt, hvad du kan høre på din Mac

Det var et halvt årti før frigivelsen af ​​den første iPhone og længe før mobilapprevolutionen, da Paul grundlagde Rogue Amoeba i 2002 med Alex Lagutin og Quentin Carnicelli. Softwareapplikationer og uafhængige softwareleverandører havde eksisteret i aldre, men alligevel fortalte Paul os, at det var meget mindre almindeligt at starte et softwarevirksomhed, end det er i dag.

På Mac var der imidlertid en lang tradition for tredjepartssoftwareudvikling af kvalitet, herunder shareware og retail-boxed software. ”Vi ønskede at placere os et sted mellem disse to ting og levere software i høj kvalitet uden omkostningen af ​​fysiske produkter,” sagde Paul. “Internettet og online betalingsbehandling gjorde det virkelig muligt.”

Populariteten af ​​Apples iPod hjalp også Rogue Amoeba med at starte, da det vakte en interesse for musik og lyd på Mac. Som producenter af lydsoftware til Mac’er satte dette Rogue Amoeba i en førsteklasses position. I juli 2006, da podcasts blev mainstream, frigav Rogue Amoeba en opdatering til sin populære indspilningsapp, Audio Hijack, så brugerne kunne optage Skype-lyd.

”Vi gjorde det let at optage begge ender af en Skype-samtale, og det fik os virkelig foran en masse brugere,” sagde Paul. ”Ordet fra at have et nyttigt værktøj til at hjælpe folk med at komme i gang podcasting fortsætter med at gavne os i dag.”

I dag forbliver Audio Hijack virksomhedens flagskibsløsning, der giver brugerne mulighed for at optage lyd fra i det væsentlige enhver kilde på din Mac – fra softwareprogrammer og web-streams til hardware, såsom mikrofoner og mixere. Ifølge virksomheden, hvis du kan høre det på din Mac, kan du optage det med Audio Hijack. Hvad mere er, applikationen gør det let at forstå optagelsesprocessen ved visuelt at demonstrere, hvordan lyd vil flyde.

”Audio Hijacks evne til at optage al lyd er den mest interessante funktion, vi tilbyder, og den appellerer til det største antal mennesker,” sagde Paul. ”Det er et stort hit med podcasters, men der er snesevis af andre mindre brugssager til optagelse af lyd, og de fleste enhver, der hører om Audio Hijack, tænker på en måde, de ville bruge det på.”

Leder du efter en simpel lydoptagelsesløsning? Prøv Piezo

Audio Hijack var virksomhedens første produkt og forbliver i aktiv udvikling i dag. Og selvom Audio Hijack er omtrent så robust, som det bliver, sagde Paul, at Piezo i det væsentlige er dens lillebror, der tjener som et indgangspunkt til den mere kraftfulde lydoptagelsesapplikation. ”Audio Hijack kræver lidt mere eksperimentering og læring, men det giver væsentligt mere i vejen for magt og muligheder,” sagde han.

Hvis du søger efter et superenkelt alternativ til Audio Hijack, er Piezo muligvis bare billetten. Paul sagde, at det er utroligt nemt at bruge og sparer tid med hensyn til opsætning med et-klik-optagelse og en strømlinet konfigurationsproces.

Piezo-logo

Piezo ligner Audio Hijack, men har en endnu mere intuitiv brugeroplevelse.

”Piezo blev oprindeligt oprettet for at bringe lydoptagelse til Mac App Store tilbage i 2011,” sagde han. ”Det var en meget forenklet version af Audio Hijack, designet til at være meget let at bruge. Med blot et par klik kan du optage lyd fra en mikrofon, en webbrowser eller en VoIP-app som Skype. ”

I dag sælges Piezo udelukkende via Rogue Amoeba-webstedet på grund af svingende regler og begrænsninger i App Store. Men da direkte salg af tredjeparts Mac-software stadig trives, sagde Paul, at brugerne finder teknologien.

”Piezo tjener stadig som en on-rampe til vores mere magtfulde optager, Audio Hijack, som dramatisk outsells Piezo,” sagde han. ”De fleste mennesker, der først lærer af Piezo, slutter at købe Audio Hijack. Når det er sagt, er det rart at tilbyde en enklere mulighed for at få folk i gang. Hvis det er alt, hvad en bruger har brug for, er det også OK. ”

En komplet pakke med apps til lydredigering, streaming og miksning

Bortset fra sine populære optageløsninger har Rogue Amoeba udviklet en samling applikationer, der imødekommer lydbehovene hos Mac-brugere. Airfoil, som er tilgængelig for både Mac og Windows, giver brugerne mulighed for at sende lyd fra deres computer til flere enheder gennem hjemmet, herunder Apple TV, AirPort Express, Google Chromecast, Bluetooth-højttalere, iOS-enheder og andre Mac’er og pc’er, blandt andet anden hardware.

”I lang tid var Airfoil vores mest populære produkt, og bestemt vores sjoveste,” sagde Paul. ” Det bruges ofte af folk, der er vært for parter, der vil have musik overalt i deres hus uden at skulle køre højttalerkabler overalt. ”

Airfoil, Loopback og Soundsource logoer

Airfoil, Loopback og Soundsource afslutter samlingen.

En anden interessant app, som Rogue Amoeba tilbyder, er Loopback, et mikseværktøj, der giver brugerne mulighed for at oprette virtuelle lydenheder, der kan bruges i realtid af andre lydapps. Loopback bruges ofte af podcasters der ønsker at kombinere en mikrofon med andre lydkilder eller spillere, der ønsker at optage gameplay med lyd og kommentarer.

”Med Loopback er det muligt at videresende lyd mellem applikationer på Mac med applikationen, der fungerer som en virtuel mixer,” sagde Paul. “Det erstatter behovet for en masse fysisk hardware, og det har været en rigtig velsignelse for en hel masse lydfagfolk.”

SoundSource på den anden side tilbyder muligheden for at kontrollere lyd fra individuelle apps, forbedre kvaliteten ved hjælp af effekter og få adgang til indstillinger for Mac’s lydenheder. “SoundSource 4 er måske vores mest bred fokuserede app til dato,” sagde Paul. “Med det kan brugerne justere lyd per applikation (lave en film højere eller dæmpe en webbrowser) og endda anvende lydeffekter, som en equalizer, til musik fra Spotify.”

Når det gælder virksomhedens udviklingsindsats, sagde Paul, at Rogue Amoeba ikke er bundet sammen i de nyeste trends. ”Vi er meget langsomme med at indføre nye teknologier eller funktioner, og foretrækker normalt at vente, indtil de er mere udflettet,” sagde han.

For eksempel, da Apple afslørede Dark Mode i slutningen af ​​2018 som en del af macOS Mojave, udøvede Rogue Amoeba tilbageholdenhed. ”I stedet for at droppe alt for at implementere dette i alle vores apps, eksperimenterede vi det lidt og besluttede, at vi kunne tilføje det mere gradvist,” sagde Paul. “Nu, ni måneder senere, begynder vi at sende opdateringer, der inkluderer support fra Dark Mode.”

Løbende opdateringer og forbedringer i horisonten

Hvad angår fremtiden, fortalte Paul os, at Rogue Amoeba fortsat vil producere stabile, funktionsrige produkter. Virksomheden har altid travlt med opdateringer af det fulde produktprogram af lydværktøjer og lover flere forbedringer, der kommer.

Brugernes feedback er en uvurderlig del af virksomhedens udviklingsproces, og virksomhedens hengivne supportpersonale arbejder flittigt for at holde styr på input til at guide fremtidige opdateringer. Når han overvejede anmodninger, fortalte Paul os, at han ofte opfordrer udviklere til at søge roden til et problem.

”Brugere vil ofte komme til dig med en meget specifik anmodning, der passer til deres behov,” sagde han. ”Det er dog muligvis ikke bedst for dit produkt, din brugerbase eller endda den bestemte bruger. Jo bedre du forstår deres problem, jo ​​bedre vil du kunne løse det. ”

Ud over at stræbe efter at udvikle produkter af høj kvalitet, er Rogue Amoeba laserfokuseret på at tilfredsstille kunderne. ”Med tiden er vi blevet anerkendt for det,” sagde Paul. ”Det er altid meget glædeligt, selvom det ikke er noget, der øjeblikkeligt er åbenlyst for de fleste brugere.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me