Hvordan Red Hat og OpenShift automatiserer infrastrukturstyring – hjælper dig med at udvikle, implementere og skalere containerbaserede apps hurtigere

TL; DR: I stedet for at bruge dagen på at opsætte dit miljø, lader OpenShift-pakken med containerplatforme udviklere komme direkte på arbejde. Med deres applikationscontainerløsning giver open source-gigantiske Red Hat enhver fra rookie-udviklere til store virksomheder hurtigt at udvikle, være vært for og skalere applikationer. OpenShift kapitaliserer på Docker-containere og Kubernetes-orkestrering, hvilket afbalancerer fleksibel computerkraft med et brugervenligt interface. Udvikler Evangelist Grant Shipley fortalte os om nogle af hans foretrukne OpenShift-funktioner og udfordringen med at afbalancere komplicerede udviklerbehov med et brugervenligt interface.

Efter at have tilbragt hele dagen med at arbejde i Java som en vigtig software-ingeniør for Red Hat, så Grant Shipley frem til at lære mobiludvikling og Ruby for sjov i sin fritid.

Inden han kunne starte, var han dog nødt til at konfigurere et lokalt miljø til at understøtte en ny runtime, en ny applikationsserver eller en ny database.

”Da jeg fik alt installeret lokalt, tog det nogle gange en hel dag,” sagde han. ”Jeg blev virkelig frustreret og mistede interessen.”

Ikke længe efter hørte han om et projekt, som et andet team hos Red Hat tænkte på. OpenShift ville løse hans – og millioner af andre udviklere – problemer med kedelig infrastrukturstyring, så Grant fandt vej til teamet, der lavede løsningen.

På samme tid hjalp Grant en ven med at komme i programmering. Russ ville bare lære at begynde at skrive enkle PHP-scripts, men kæmpede for at oprette en LAMP-stak.

”Jeg indså, at i stedet for at få ham til at gennemgå alt dette, kan jeg pege ham mod dette projekt, jeg har arbejdet med, og han kan udstede en kommando og dybest set have en hel LAMP-stak stod op på cirka 20 sekunder,” sagde Grant . ”Det var da jeg virkelig regnede ud af, at det, vi gjorde, ville ændre udviklingsverdenen, og hvordan de ser og arbejder med teknologier.”

Ved at tage sig af den kedelige infrastrukturstyring giver OpenShift udviklere mulighed for at fokusere på deres projekter og kunder. OpenShift’s udviklings- og hostingplatform er bygget omkring en kerne af Docker-containeremballering og Kubernetes-containerklyngestyring, automatiserer levering, styring og skalering af applikationer.

Red Hat og OpenShift går all-in på containerdrevne miljøer

Fra begyndelsen kørte OpenShift på containerlignende applikationer kaldet gear, der delte en fælles operativsystemkerne. Uden den virtualiserede hardware og operativsystemer kørte gear mere effektivt og brugte færre ressourcer end virtuelle maskiner.

Lige efter at dotCloud annoncerede et open source-containerprojekt, Docker, der eliminerede behovet for gear til at dele nøjagtigt det samme operativsystem, annoncerede Red Hat et partnerskab for at bringe containerteknologien til OpenShift.

Da OpenShift omfavnede containere og anerkendte løftet fra Docker, blev Googles orkestrationssystem Kubernetes go-to ressource til at styre containerklynger.

Grafik, der viser forskellen mellem virtuelle maskiner og containere

Den forskellige arkitektur bag containere giver mulighed for en mere effektiv anvendelse af databehandlingsressourcer.

”Vi undersøgte hele vores platform for at drage fordel af Docker-containerformatet og Kubernetes-orkestrering,” sagde Grant. ”Det ændrer udviklingslandskabet, og det løser slags det oprindelige problem, jeg prøvede at løse.

OpenShift føjede deres eget stempel til containerteknologi ved at oprette en anden open-source-løsning til at automatisere Docker-konfigurationsfiler fra udviklernes kildekode.

”Gennem alle de forskellige iterationer, vi har foretaget, har vores mål altid været at forenkle installationsprocessen for udviklere,” sagde Grant. ”Vi vil gerne lade dem fokusere på kode og ikke de operationelle aspekter, der følger med udviklingen.”

Hvordan OpenShifts Open Source Container Platforms hjælper udviklere

Ved at give udviklere mulighed for hurtigt og nemt at skabe udviklingsmiljøer letter OpenShift belastningen på driftshold og fremmer mere effektiv brug af infrastrukturressourcer.

”Jeg plejede at styre et SysAdmin-team, og en af ​​vores største udfordringer var ikke rigtig at vide, om en udviklers miljø stadig kørte to uger eller to år senere,” sagde Grant. “Der var en masse frem og tilbage håndterbarhedsaspekter der, som OpenShift nu lindrer.”

Red Hat tilbyder OpenShifts i forskellige formater for at imødekomme kundernes behov:

  1. OpenShift Origin er det rent open source-produkt, hvor OpenShift-teamet udvikler nye funktioner. Brugere kan downloade kildekoden eller billedet af den virtuelle maskine til deres egne servere.
  2. OpenShift Online tilbyder en offentlig sky til dem, der er på udkig efter en lille mulighed for hosting. Mere end 3 millioner applikationer er blevet anvendt til OpenShift Online skyen.
  3. OpenShift dedikeret er til kunder, der har brug for dedikerede servere og support. Organisationer i større skala kører typisk OpenShift dedikeret i offentlige skyer som AWS, Microsoft Azure eller Google Compute Engine.
  4. OpenShift Container Platform gør det muligt for store virksomheder med deres egne datacentre at bruge containerplatformen på deres servere, mens de stadig nyder OpenShifts support 24/7.

For store erhvervskunder er OpenShift Container Platform positioneret som en virksomhedsdistribution af Kubernetes. OpenShift-udviklere arbejder direkte med open source-samfund for at introducere funktioner, der direkte imødekommer de behov, virksomheder har, når de leder efter orkestrering.

”Vi indpakker derefter disse komplekse teknologier på en sikker måde, med en fantastisk brugergrænseflade og giver dem i verdensklasse support,” sagde Grant.

For startups eller mindre virksomheder “der ikke nødvendigvis ved, hvor succesrige de vil være,” som Grant udtrykte, betyder OpenShift, at de ikke behøver at investere dyrebare ressourcer i infrastruktur eller infrastrukturhold. I stedet kan de stole på, at platformen autoskalerer, når efterspørgslen vokser.

”Hvis de vil starte i det små med måske kun en server, kan de bestemt gøre det,” sagde han. ”Platformen overvåger faktisk brugsstatistikken og ser antallet af anmodninger og CPU-anvendelser. Hvis efterspørgslen overstiger kapaciteten, kan den automatisk skaleres efter behov. De kan imødekomme deres brugeranmodninger på en af ​​de mest kritiske tidspunkter for deres virksomhed – når de begynder at få noget trækkraft – uden at have et panikanfald over, hvad de skal gøre for at håndtere al trafik. ”

Grants foretrukne OpenShift-funktioner og udfordringer til at skabe dem

Et af OpenShifts vigtigste designtæller ifølge Grant er, at enhver udvikler skal have evnen til at skabe et klynget miljø, der gentager deres produktionsmiljø.

Red Hat, OpenShift, Docker og Kubernetes logoer

Red Hat, OpenShift, Docker og Kubernetes viser, hvordan open source-teknologi kan lette infrastrukturbelastningen på udviklere.

”Det begrænser antallet af fejl, de finder, når de går fra deres bærbare computer eller skrivebord til det fuldt klyngede miljø,” sagde han. “Med OpenShift er udviklere i stand til at spinde op en nøjagtig kopi af produktionsmiljøet, hvor de kan tænke over disse klyngerovervejelser, når de først har ramt produktionen.”

Opdel trafik mellem to versioner af den samme app til test og opdateringer

En af Grants foretrukne nye OpenShift-funktioner, delt trafik debuterede for to eller tre måneder siden og gør det muligt for teams samtidig at implementere to forskellige variationer af den samme applikation og dele trafik mellem dem i det forhold, de ønsker. Har du en ny online checkout-proces, du vil prøve? Distribuer løsninger og kør analyser på din A / B-test for at se, hvilken der engagerer brugere og resulterer i færre forladte indkøbsvogne.

Split trafik fungerer også til blå / grøn distribution, så du nemt kan viderestille trafik til de nye servere eller applikationer uden nedetid.

Kilde-til-billede værktøjssæt bygger Docker-billeder fra kildekoden

Hans all-time favorit er imidlertid open source-projektet, der giver udviklere mulighed for at interagere med OpenShift-platformen gennem kildekode og git-revisionssystemet.

”Det har været meget magtfuldt for mig, fordi jeg som udvikler ikke behøver at gøre noget særligt,” sagde Grant. ”Jeg kan bare skubbe min kildekode til platformen, og den matcher automatisk den med et basistocker-billede, kompilerer min kildekode og opretter et nyt Docker-billede på farten med min kildekode og runtime. Jeg får alle fordelene ved Docker uden virkelig at skulle kende Dockers eller Kubernetes indre tarm. ”

Afbalancering af udviklerbehov med en simpel brugergrænseflade

Effektivisering af udvikleroplevelsen er OpenShifts højeste prioritet – men også en af ​​de største udfordringer, ifølge Grant. Oprindeligt kunne nogle af OpenShifts mere kraftfulde eller komplekse værktøjer kun udføres via kommandolinjegrænsefladen og ikke online.

”Denne sidste udgivelse er, når vi virkelig forbedrede UI’en for at gøre tingene renere og tillade den samme funktionalitet i webkonsollen såvel som integrerede udviklingsmiljøer,” sagde han. “Kubernetes og Docker lyder meget enkelt på omslaget, men de er faktisk rigtig komplicerede og komplekse systemer til den massive, enterprise-skala produktion, som vi ønsker at stille til rådighed for den daglige udvikler.”

OpenShift-teamet vender sig til brugere for at få feedback på produktet

Fortsætter med det udvikler-centrerede tema, gør OpenShift den næste generation af OpenShift Online tilgængelig for udviklere som en del af en begrænset offentlig beta.

”Helt ærligt har vi haft meget flere anmodninger om konti, end vi troede, vi ville,” sagde Grant og nævnte, at teamet konstant tilføjer nye servere til at imødekomme efterspørgslen. ”Udviklere elsker at bruge systemet, og de er mere end villige til at give feedback om, hvordan vi kan forbedre det. Det har drevet mange af de ændringer, vi lægger i den nyeste version. ”

Dette samarbejde er ikke noget nyt for OpenShift eller Red Hat, hvis hold er de næststørste bidragydere til opstrøms Docker- og Kubernetes-samfund.

”Vi gør disse teknologier tilgængelige for udviklere ved at bidrage med funktioner, som udviklere og store virksomheder har brug for for at få succes,” sagde Grant. ”Alle de vigtigste ting, vi arbejder på, er ude i det fri. Der er ingen forretningshemmeligheder, og open source er så kritisk for vores kultur som et team og som et firma. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me