Hvem laver WordPress?

Når nogen taler om et gratis blogging- og indholdsstyringsværktøj baseret på MySQL og PHP, er den første ting der kommer op i tankerne WordPress. For den sags skyld, når folk taler om et indholdsstyringssystem eller -websted overhovedet emnet WordPress, står hovedet.

WordPress, der spiller mor til mere end 60 millioner websteder, er verdens største blogging-system. Faktisk kører WordPress mere end 22% af webstederne i hele verden.

Det ‘Hit the Button’ øjeblik

I 2003 blev WordPress først frigivet som en gaffel og officiel efterfølger af cafelog, mere almindeligt kendt som b2, af Mike Little og Matt Mullenweg.

Det blev først skrevet af Michel Valdrighi i PHP til brug sammen med MySQL. Efter kun et år stoppede Valdrighi med at opdatere blog b2, hvilket fik den daværende 18-årige Mullenweg, der brugte b2 på det tidspunkt, til at starte sin gaffel.

Da b2 var GPL, var Mullenweg i stand til at gaffel b2-softwaren for at bringe den opdateret og imødekomme hans egne blogbehov og dermed fjerne de udfordringer, som webudgivere står overfor.

Resten, som de siger, er WordPress-historie.

Arbejder med CNET

I oktober 2004 droppede Mullenweg fra universitetet og flyttede fra Houston til San Francisco for at arbejde for CNET og hjælpe dem med blogs og forskellige andre nye medietilbud.

Få dage senere annoncerede Mullenweg bbPress, et softwareprogram, han skrev fra bunden.

Mullenweg og WordPress-teamet frigav WordPress 1.5 Strayhorn i 2005. Udgivelsen introducerede sammen med det nye temaer, moderationsfunktioner og et nyt frontend- og backend-design. Mullenweg forlod senere CNET i oktober 2005.

Lanceringen af ​​Automattic Inc.

Automattic Inc. blev grundlagt af Mullenweg i 2005.

Ideen bag webudviklingsfonden Auttomatic Inc. var mest at oprette en paraplygruppe, der ville støtte masser af open source-udviklere; dog ville det ikke være en non-profit, fordi det ville have større indflydelse på verden som en for-profit.

Kort sagt, visionen om en mand (Matt Mullenweg) om at have en konfiguration så let som Blogger, der analyserede lignende TextPattern, sammen med fleksibiliteten og hackbarheden af ​​MovableType og b2, forvandlede verdenen af ​​webpublicering, som vi kender den.

Marketing og trækkraft

Betydningen af ​​teknisk support kan aldrig undermineres.

Årsagen til, at Mullenweg hidtil har været en succes, er fordi han tror, ​​at selv udføre teknisk support, og bogstaveligt talt var den eneste supportrepræsentant på WordPress-fora i de tidlige stadier af WordPress’s udvikling.

Dette gav ham igen adgang til de brugere, der ville give deres input til tjenesten, hvilket gjorde det muligt for ham at prioritere dens udvikling, hvilket gjorde den bedre og bedre hver gang.

At tale med brugerne, se dem bruge tjenesten, lytte til dem og derefter arbejde på at hjælpe dem er alle afgørende for at opbygge trækkraft. Denne strategi var og er Mullenwegs strategi, og den formoder meget bedre resultater end blot at overveje ideer i det abstrakte.

Matt Mullenweg bruger en enorm del af sin tid på at samarbejde med brugerne på sin egen måde, og det er derfor, han har været i stand til at samle spørgsmål om bekymring og håndtere dem. Derfor betragtes han som en af ​​pionererne på Internettet.

Hvordan opretholdes det?

WordPress startede først udelukkende til blogging, men det har siden udviklet sig til et indholdsstyringssystem. Med sine utallige temaer, widgets og plugins synes WordPress kun at være begrænset til en persons fantasi.

Som en gratis og open source-platform er software kun afhængig af peer support fra dets dedikerede online community, som også inkluderer WordPress testere og gruppefrivillige, bortset fra at den primære support er WordPress.org.

Matt Mullenweg og Mike Little var medstifterne af projektet. De vigtigste bidragydende udviklere eller hovedudviklere hos WordPress inkluderer Matt Mullenweg, Ryan Boren, Mark Jaquith, Andrew Ozz, Andrew Nacin og Peter Westwood.

Bortset fra dem er der team af designere, der bidrager med udviklere, dokumentation og support, og også en gruppe senior udvikler-emeriti blandt andre.

Rækkevidden til WordPress

Der er ingen benægtelse af, at WordPress har overtaget verden af ​​blogging og CMS. For at få en idé om dens popularitet er WordPress version 3.8 blevet downloadet mere end 16 millioner gange fra januar 2014.

Nogle af de mere populære websteder, der bruger WordPress, er WordPress.com, WordPress.org, Outbrain.com, Zedo.com, Naver.jp, Clickbank.com, Clicksor.com, Techcrunch.com, Getresponse.com, Goodgamestudios.com, Pcmag.com, India.com og Indianexpress.com.

Dette viser kun WordPresss udvidede rækkevidde som en komplet blogging-, CMS- og webhostetjeneste. WordPress VIP er standardudgivelsesværktøjet hos større forlagsvirksomheder som Forbes.com.

Hvis du kan lide tal, styrker WordPress en ud af hver seks websteder, der berører næsten 60 millioner mennesker, med anslået 100.000 nye websteder dukker op hver dag.

WordPress tiltrækker nu mere end 330 millioner besøgende. Ja, det er 330 millioner besøgende hver måned, der ser i alt 3,4 millioner websider.

Fotokilder: telegraph.co.uk

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me