WHMCS equilibra una tecnologia innovadora amb experiències senzilles d’usuaris per racionalitzar la facturació, el suport i l’automatització

TL; DR: Com a propi amfitrió web que va reconèixer els defectes de les opcions existents en aquell moment per a les plataformes de suport i facturació d’allotjament web, Matt Pugh es va iniciar en una missió per millorar alguna cosa. Comença la història de WHMCS, que avui és una empresa líder en el mercat amb una gran reputació a les comunitats d’hostatge i dev per a eines d’automatització d’allotjament líder en el sector. El seu compromís amb la tecnologia i el desenvolupament innovadors no obstrueixen la devoció de la companyia per produir una experiència d’usuari intuïtiva i neta que els clients puguin adaptar a les seves necessitats específiques..

No és fàcil aconseguir una feina com a desenvolupador a WHMCS, però tampoc ho és. Treballar per una de les empreses de facturació, suport i automatització més populars és una gran responsabilitat.

WHMCS és la solució completa del gestor d’hostes web, que és exactament el que l’empresa aspira a ser: una solució completa. Els empleats potencials ho saben ben aviat en el procés de bord de quatre a sis setmanes.

Des d’aprendre a executar tots els plans de prova WHMCS de forma manual fins a il·lustrar que poden executar la seva pròpia pila, així com una pila desenvolupada per l’equip, WHMCS vol que cada candidat experimenti tot allò que intervé en fer un producte millor constantment..

“En realitat cultivem un sentit de propietat a llarg termini: saber què és el producte i com pot variar amb el pas del temps”, ens va dir el director de desenvolupament de WHMCS, David Neimeyer, a HostingCon. “Comenceu a plantejar-vos les preguntes de:” Per què ha canviat el producte? “Ho feu com algú que parla pel producte, no només com algú que hi introdueix números.”

Alguns serveis que ofereix WHMCS

WHMCS està centrat en ser una solució completa de facturació, suport i automatització per als amfitrions.

Aquesta atenció a tots els aspectes de l’experiència de l’usuari és el que ha convertit WHMCS en un dels millors sistemes d’automatització d’allotjament web en tot un. La companyia és ara líder mundial en facturació, assistència i automatització recurrents en línia, amb un gran seguiment entre els amfitrions. Això es remunta a la personalització que ofereixen.

Moltes empreses són bones per processar la transacció d’un client o per ajudar-los amb una queixa al final. Quan WHMCS és diferent és en la seva capacitat d’orientar el client durant tota l’experiència, des de la facturació fins al processament de pagaments fins a prestar una mà d’ajuda a l’altre extrem de la transacció si es necessita..

WHMCS mai vol allunyar-se massa del seu passat perquè van començar amb la mateixa missió.

Volent millorar alguna cosa, el fundador va desenvolupar la seva pròpia solució

La història de WHMCS va començar a Gran Bretanya el 2005. El fundador i propietari Matt Pugh va començar la seva carrera en disseny i hosting web, i va ser la seva atenció a les necessitats dels seus clients el que el va portar a desenvolupar WHMCS.

“Vaig començar, com fan molts usuaris avui en dia, a establir i executar una petita botiga de disseny web per a amics, familiars i empreses locals. En aquell moment, hi havia un bon nombre de solucions de programari dirigides a empreses d’allotjament web, però cap d’elles va satisfer les meves necessitats, així que vaig crear les meves “, ens va dir Matt..

El que va acabar va ser una manera perquè els amfitrions combinessin –amb automatització– la seva facturació, suport i allotjament web i subministrament de dominis en una sola eina de gestió, que era una idea revolucionària en aquell moment..

“En aquell moment, teníeu un sistema de facturació, teníeu un sistema d’assistència i sovint també teníeu altres sistemes. Quan érem diferents és que vam proporcionar una solució integrada que va combinar totes aquestes coses en una “, va dir Matt. “En tenir una única plataforma centralitzada, les tasques diàries es fan més ràpides, fàcils i eficients.”

Amb WHMCS, per exemple, quan un client obre un bitllet d’assistència d’ajuda, el compte d’allotjament i la informació de facturació del client es troben a la punta dels detalls del membre assistent del personal, permetent l’accés directe al compte d’allotjament i accions de gestió associades. Això significa menys temps dedicat a proporcionar suport i, al seu torn, suposa menys costos.

Collage de l'equip WHMCS

El fundador Matt Pugh (esquerra, centre) i David Neimeyer (dreta) són un apassionat de les eines d’automatització d’allotjament de construcció.

Matt va saber des del primer moment que la integració i la personalització eren claus. “Volia crear una plataforma que no només permetés als amfitrions web oferir allotjament web i els productes addicionals associats de manera senzilla i senzilla, sinó de la manera que volien”, va dir Matt. Aquesta filosofia inicial de personalització s’ha convertit en una extensa llista de funcions que WHMCS ofereix ara.

“Inicialment, no em vaig adonar del gran que seria”, va dir Matt, “però sabia que tenia un gran potencial. Sabia que el que estàvem fent era una cosa que no se’ns tractava. “

Durant els primers dies, Matt va treballar solament en el projecte, però aviat va guanyar popularitat i, abans de molt, WHMCS va portar més gent a bord. Es van associar amb cPanel el 2012, convertint-se en la solució de facturació preferida de la plataforma de hosting i treballant en una integració del sistema encara millor..

Tot i així, Matt encara vol participar en la construcció de l’empresa des de la base.

“Encara estic molt involucrat en el desenvolupament”, va dir. “Va ser per aquí on vaig començar, i aquí segueix sent la meva veritable passió. M’encanta desenvolupar i crear coses noves: coses que ajuden els nostres clients a fer més, a vendre més i a guanyar més diners. Al cap i a la fi, és l’èxit dels nostres usuaris el que fa que tinguem èxit. “

Actualitzacions automàtiques de nucli / dependència i un nou mercat

La idea original de WHMCS era crear una experiència neta i integrada per a l’usuari, que impliqués automatitzar el màxim possible per simplificar el procés. També volien flexibilitzar la plataforma per adaptar-se a les necessitats de qualsevol negoci. WHMCS ha treballat per assolir aquests objectius amb dues novetats recents: l’actualització automàtica i el mercat propi.

L’actualitzador automàtic abasta el seu codi i les vostres dependències

Un dels grans llançaments recents de la companyia és el seu actualitzador automàtic propi que cobreix no només el codi WHMCS, sinó també totes les seves dependències. L’actualitzador, disponible a la versió 7.0 de WHMCS, facilita l’actualització de tot amb un sol clic.

Amb tots els diferents serveis que ofereix WHMCS, els seus programes depenen encara d’altres programes per funcionar correctament, cosa que significa que tot el que s’ha de fer s’ha d’actualitzar per funcionar al màxim. WHMCS ha escrit aquestes indicacions d’actualització al seu codi de manera que l’usuari no hagi de perdre el temps per rastrejar-les.

Publicitat gràfica de la darrera versió del WHMCS

WHMCS Versió 7.0 inclou una funció d’actualització automàtica que l’empresa diu codis d’actualitzacions i dependències.

Atès que WHMCS ha utilitzat la utilitat Composer, poden utilitzar PHP per gestionar les consultes de dependència, cosa que significa que una actualització d’un clic del programari WHMCS actualitza tot el que s’hi associa i la plataforma continua funcionant perfectament..

En David ens va explicar la importància d’aquesta nova funció.

“Hem pogut aprofitar PHP per no només gestionar les nostres dependències pel producte que fabriquem i enviar, sinó que hem estat capaços d’incorporar-ho com una manera d’actualitzar l’aplicació”, va dir. “Això és una cosa que ningú més amb una aplicació de la nostra sofisticació ha començat a tocar”.

Marketplace facilita la cerca, la descoberta i els complements

WHMCS ha desenvolupat una manera d’actualitzar el seu codi i dependències mitjançant PHP. A banda de les actualitzacions eficients, què significa això per al futur?

David ens va dir que les properes iteracions seran sobre la incorporació d’aquesta funcionalitat al mercat per facilitar la instal·lació d’un clic.

“Podem aprofitar aquesta base per proporcionar un alt nivell de personalització, amb tota la complexitat sota la caputxa i també tenir una experiència d’usuari realment senzilla.”

La personalització que WHMCS va proposar oferir ja és evident en el seu pròsper mercat. Hi trobareu aplicacions de tercers aprovades per WHMCS que puguin maximitzar l’eficiència.

WHMCS es va adonar que els usuaris volien incidir en la venda de serveis que complementaven serveis d’allotjament, complements com ara constructors de llocs, rastrejadors de trànsit o llicenciadors d’aplicacions. Tots aquests tipus de serveis es poden trobar al mercat WHMCS, cosa que converteix WHMCS en una eina de negoci extremadament flexible.

“Un dels nostres focus principals és assegurar-nos que proporcionem la millor plataforma possible per als complements. Tenim la sort de comptar amb tantes empreses que treballen i volen integrar-se amb la nostra plataforma, i el Marketplace té com a finalitat que els usuaris es puguin connectar amb desenvolupadors i descobrir aquestes integracions “, va dir Matt..

Captura de pantalla de WHMCS Marketplace

El mercat de WHMCS està en constant creixement, permetent un nou nivell de personalització dels seus productes.

WHMCS també desenvolupa les seves pròpies aplicacions. L’oferta més recent, ImportAssist, soluciona un problema important que tenen les empreses a l’hora de canviar a WHMCS: migrar les dades de les seves aplicacions de facturació actuals.

ImportAssist guia un client a través del procés de trasllat de totes les seves dades a la plataforma WHMCS, permetent combinar diverses instal·lacions en una.

Amb centenars d’aplicacions addicionals, WHMCS està ampliant el seu abast, però segueixen centrades en la simplicitat de l’experiència del client.

Desenvolupadors responsables del cicle de vida completa de WHMCS

El procés de contractació de WHMCS ha de ser rigorós per les responsabilitats del lloc de treball.

Els desenvolupadors han de ser capaços de pensar tota l’experiència del client des de tots els angles, digerint i solucionant tots els aspectes.

“La nostra filosofia és que el desenvolupador és responsable del desenvolupament complet del cicle de vida”, va dir David, “cosa que significa que ets responsable d’entendre el que estàs desenvolupant, per què el desenvolupes i de qui es beneficiaran treballar ”

Aquesta responsabilitat no s’acaba un cop finalitzat el producte. Es preveu que els dispositius participin en el control de qualitat i experimentin el producte tant a nivell d’usuari, no només de nivell mecànic.

“Dediquem el nostre esforç parlant de què oferirem als nostres clients i de com els ajudarem a tenir bons marges en una indústria de marges molt ajustats”, va dir David. “Dediquem el nostre temps a construir i proporcionar un valor encara més gran per al client que el que vam fer ahir”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me