Superar la complexitat amb la plataforma d’intel·ligència connectada de HeadSpin: permetre als desenvolupadors oferir experiències d’aplicació d’alta qualitat.

TL; DR: HeadSpin va dissenyar la seva plataforma d’intel·ligència connectada per unificar proves, supervisions i analítiques a aplicacions, xarxes i dispositius. La solució, creada específicament per generar innovació a través de tecnologies web, mòbils, IoT i 5G, ajuda els desenvolupadors a optimitzar l’experiència de l’aplicació. HeadSpin ja ha ajudat nombroses organitzacions a reduir els colls d’ampolla, a accelerar el temps al mercat i a millorar el rendiment i té previst ampliar la seva base de clients al pas amb el seu creixent personal..

El desenvolupament de programari no ha estat mai una tasca fàcil. Però avui en dia, el gran nombre d’aplicacions, dispositius i xarxes en què els desenvolupadors han de posar a prova el seu treball fan que la feina sigui més difícil que mai, fins i tot per a les idees brillants d’empreses com Amazon Kindle, Zynga i Google..

Manish Lachwani i Brien Colwell van experimentar aquesta complexitat de primera mà, mentre van treballar com a desenvolupadors de productes líders per als gegants tecnològics. Sense cap manera eficient de provar i controlar els seus productes mòbils i digitals, Manish i Brien van proposar construir una plataforma que unifiqués les diverses eines de programari i venedors de tercers del mercat..

Logotip de HeadSpin

La plataforma d’intel·ligència connectada de HeadSpin proporciona als desenvolupadors un enfocament de proves unificat.

“HeadSpin es va iniciar el 2015 per ajudar els desenvolupadors d’aplicacions a oferir experiències fenomenals d’usuaris en un ecosistema mòbil cada cop més fragmentat”, va dir Sriram Krishnan, SVP de Producte, Partenariats i Màrqueting de HeadSpin. “El resultat és un enfocament unitari i proactiu de les proves i el seguiment en una sola plataforma.”

La plataforma va ser un èxit instant entre la comunitat de desenvolupadors i va augmentar la barra de les proves mòbils. A mesura que la companyia va evolucionar, va anar introduint encara més funcions que permetien als desenvolupadors d’aplicacions, proveïdors de CDN, operadors de xarxa, proveïdors de sistemes operatius i fabricants de dispositius col·laborar mitjançant un sistema universal..

Avui, la plataforma d’intel·ligència connectada de HeadSpin permet als usuaris obtenir visibilitat en l’experiència del client mentre proven, depura i optimitza les aplicacions en condicions reals que permeten la tecnologia web, mòbil, IoT i 5G. El sistema ha aconseguit la confiança de més de 1.000 clients, inclosos Kohl, Microsoft, Telstra i Uber.

Al febrer, l’equip HeadSpin va anunciar que havia recaptat 60 milions de dòlars en una ronda de finançament de la Sèrie C, que servirà per fer créixer el negoci mitjançant millores de productes i expansió interna.

Finalitzat per a la innovació en tecnologia web, mòbil, IoT i 5G

La plataforma d’intel·ligència connectada va ser dissenyada per provar, mesurar i supervisar qualsevol aplicació, des d’aplicacions mòbils i en núvol fins a programari IoT; en qualsevol dispositiu, inclosos els telèfons, portàtils i ordinadors de sobretaula; i a qualsevol xarxa.

El Cloud Device Global de HeadSpin permet als desenvolupadors experimentar la seva aplicació o lloc com ho fan els usuaris de tot el món. La solució els proporciona accés a més de 32.000 dispositius equipats amb targetes SIM en xarxes reals, amb punts de presència a més de 160 països.

L’empresa també ofereix solucions on-prem que poden ser gestionades per HeadSpin o un proveïdor de tercers per oferir controls d’administració i una seguretat robusta quan sigui necessari. Es pot utilitzar una caixa física portàtil i AnyWear Mobility Unit per fer proves de conducció i marxa, o qualsevol escenari que requereixi una solució portàtil.

Gràfic que descriu com funciona HeadSpin

La plataforma racionalitza els entorns de prova per ajudar a identificar els colls d’ampolla i les seves causes arrels.

Les solucions en núvol, on-prem i portàtils capturen el trànsit de xarxa, les dades de rendiment i l’entrada de vídeo, que després s’introdueixen al HeadSpin AIEngine. Aquesta eina de detecció alerta els desenvolupadors de problemes abans que es produeixin, proporcionant dades d’actuació mitjançant un informe de sessió de rendiment completat amb visualitzacions fàcils d’utilitzar..

El motor no només identifica els colls d’ampolla de rendiment del client, sinó que també ajuda a identificar les seves causes arrels.

“La plataforma elimina l’obstacle de la complexitat, permetent als desenvolupadors oferir experiències sorprenents per als usuaris sense haver de recórrer a múltiples plataformes ni construir equips en diverses ubicacions”, va dir Sriram. “No heu de migrar les dades d’una plataforma a una altra i no intenteu connectar els punts.”

En altres paraules, Sriram va dir que, amb HeadSpin, els desenvolupadors ja no han de “bullir l’oceà”.

Una tendència cap a la unificació a l’ecosistema mòbil

Sriram va dir que la missió de HeadSpin s’ajusta a la revolució mòbil que fonamenta bona part de la transformació digital actual, cosa que fa que el paisatge sigui més fragmentat.

“En aquell temps, abans era una font, un venedor per a tot el digital”, va dir. “Ara que ens hem acostumat a confiar en diverses eines i proveïdors per crear diverses solucions digitals, veiem una tendència cap a solucions d’una sola plataforma que us poden ajudar a construir una organització més àgil i àgil.”

En el passat, les empreses també solien construir productes dirigits al consumidor mitjà, un Sriram demogràfic que ja no existeix.

Un gràfic de capçalera que representa capes de complexitat

La plataforma ofereix experiències connectades a través de tecnologies web, mòbils, IoT i 5G.

“Ja no podeu posar tots els usuaris del mateix grup”, va dir. “Encara que tu i jo tinguem el mateix pla de T-Mobile a l’últim iPhone, si esteu a Nova York i estic a Hawaii, tindrem una experiència de consumidor molt diferent amb una aplicació basada en la ubicació dels servidors. estem accedint. “

Obtenir una experiència de client excel·lent en aquest entorn individualitzat és més difícil que mai, però és allà on arriba la plataforma d’intel·ligència connectada HeadSpin.

“En el canvi de lliurar correctament els recursos digitals a proporcionar experiències úniques, personalitzades, sorprenents a cada usuari, també s’han canviat moltes eines i processos”, va dir Sriram. “Us proporcionem els coneixements i la intel·ligència que necessiteu en aquest entorn tan complicat perquè pugueu oferir experiències de qualitat als vostres consumidors.”

Sriram va dir que és el tipus de plataforma que no sabeu que necessiteu fins que no la proveu. “El aha! el moment és molt evident un cop l’utilitzeu ”, va dir.

Una àmplia gamma de casos d’ús que abasten múltiples indústries

La plataforma de HeadSpin ha tingut un impacte real en les empreses de la indústria dels mitjans de comunicació, entreteniment, venda al detall, banca, tecnologia i jocs. La seva capacitat per identificar les causes bàsiques del mal rendiment i dels colls d’ampolla, i evitar que passin abans que sigui massa tard, augmenta la línia de fons.

“Permet, com a part de la integració contínua i el lliurament continuat (CI / CD), abordar i abordar aquests problemes abans de passar a la producció”, va dir Sriram. “Com a resultat, es millora l’actuació dels usuaris Hem vist que les empreses milloren els ingressos del 3% al 20% en casos clars d’ús després d’utilitzar HeadSpin ”.

Per exemple, HeadSpin va ajudar a 8 × 8, el proveïdor d’una plataforma unificada de comunicacions i contact centres, a provar automàticament el rendiment en set àrees geogràfiques dels Estats Units. Les dades resultants van permetre a l’empresa comprendre el rendiment real de la seva tecnologia..

“Amb HeadSpin, vam poder identificar alguns dels problemes difícils de reproduir”, va dir Mayu Patel, directora de Garantia de Qualitat a 8 × 8. “De vegades us trobeu en situacions en què els clients diuen:” Ah, jo experimento això “. Aleshores, proveu i no podeu reproduir el problema. El fet de poder executar un gran nombre de dispositius ens permet retrocedir, experimentar i solucionar alguns d’aquests problemes difícils de trobar. “

En un altre escenari, HeadSjpin va ajudar a Akamai, un proveïdor de CDN, a validar les millores que aporta en el rendiment d’aplicacions dels seus clients..

“Podem tornar enrere i comparar l’informe inicial que vam produir amb un creat després de la implementació de la nostra tecnologia”, va dir Gareth Oullette, director general de Gestió de projectes d’Akamai. “Això no només ens ajuda, sinó que també ajuda els nostres clients, perquè els equips amb els quals treballem poden mostrar com estan ajudant el seu negoci.”

Petita i petita empresa amb un enfocament més important

El futur sembla brillant per a HeadSpin. Al febrer, l’equip va anunciar que va recaptar 60 milions de dòlars en una ronda de finançament de la Sèrie C dirigida per ICONIQ Capital, Dell Technologies Capital, Tiger Global, Alpha Square Group i principals inversors àngel..

Sriram va dir que l’objectiu immediat de la companyia és augmentar-se de manera eficient. “Estem punxant per sobre del nostre pes des de la perspectiva de la targeta d’empleats”, va dir. “Encara som molt petits i àgils per a una empresa de la nostra mida.”

A mesura que la companyia creix, espera oferir un accés més ràpid a les proves, models de desplegament ampliats i coneixements millorats de l’AI.

“Busquem contractar més gent per atendre les demandes dels clients centrades en 5G, IoT, mòbils i diferents funcions, des de telcos i fabricants de dispositius fins a fabricants OEM i desenvolupadors d’aplicacions”, va dir. “Aquest és el nostre major repte i prioritat”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me