RoseHosting: Servint solucions d’allotjament de nivell empresarial completament gestionades que ajuden a milers de negocis a potenciar les seves aplicacions web a tot el món

TL; DR: Fundada fa gairebé dues dècades, RoseHosting es va convertir en la primera empresa del sector que va oferir als seus clients accés a servidors virtuals de Linux comercials. Avui, l’amfitrió segueix separant-se de la competició proporcionant solucions d’allotjament de qualitat empresarial amb un enfocament centrat en suport a milers d’organitzacions mundials. A través del seu potent centre de dades situat a 100 quilòmetres del nucli de població dels Estats Units, les solucions VPS de baix cost, de gran rendiment, servidor dedicat i allotjament de núvols de RoseHosting ajuden a empreses de tot el món a potenciar les seves aplicacions web i a obtenir beneficis en línia..

Situat a Sant Lluís el 2001, Bobi Ruzinov sabia que les recollides eren escasses a l’hora d’oferir opcions d’allotjament a disposició dels clients. La indústria d’hostaleria tot just començava a créixer. Però, des de la perspectiva de Bobi, no passava prou ràpidament.

“El mercat va ser força limitat pel que fa a l’oferta”, va dir. “Les opcions eren servidors compartits o servidors dedicats, i hi havia aquest buit entremig. La gent estava farta de l’allotjament compartit i de les seves deficiències, de manera que hi havia un mercat per a alguna cosa enmig de tot això. “

Bobi va veure l’escriptura a la paret i va pensar que era hora de començar a oferir servidors virtuals de Linux per distingir-se de les ofertes estàndard del mercat d’allotjament local. Així doncs, va unir un equip i va fundar RoseHosting.

“Vam ser la primera empresa que va començar a oferir servidors virtuals de Linux com es coneixen avui”, va dir. “Utilitzàvem allò disponible per a la comercialització, bàsicament utilitzant Linux-Vserver com a tecnologia de virtualització.”

El cap de casa de Bobi Ruzinov i el logotip de RoseHosting

El fundador Bobi Ruzinov ens ha explicat com RoseHosting ha estat oferint allotjament i suport de primer nivell durant gairebé 20 anys.

El juny de 2001, RoseHosting va fer pública els seus serveis. Tal com ens va dir Bobi, els clients estaven molt decebuts pels preus significativament més elevats dels servidors dedicats en aquell moment, i RoseHosting va proporcionar el terreny mitjà necessari..

“La gent amb comptes d’allotjament compartits que els havia superat volia una mica més, però no tenia el pressupost per a això”, va dir Bobi. “I això era només per a ells.”

Amb els anys, RoseHosting ha evolucionat amb el canvi tecnològic i ara potencia els llocs de milers d’organitzacions a tot el món amb solucions de primer nivell VPS, servidor dedicat i allotjament en núvol. Però no solament els plans d’allotjament de referència del sector de l’amfitrió criden l’atenció d’aquests negocis. RoseHosting està orientat al client i es dedica a reduir exactament el que és necessari perquè una organització moderna tingui èxit en l’espai competitiu de negocis en línia..

Linux VPS, servidor dedicat i Cloud Hosting adequat per escalar

RoseHosting ofereix diversos serveis d’allotjament per a organitzacions segons la mida i la necessitat. Els plans d’allotjament compartits de l’empresa són un lloc perfecte per començar les empreses en línia. Aquests plans ofereixen una funcionalitat avançada amb una interfície gràfica d’usuari i un quadre de control accessible a través d’un navegador web. L’assistència està disponible les 24 hores del dia amb un temps normal de resposta per a les entrades en pocs minuts i per a la conversa en directe a l’instant.

S’inclouen còpies de seguretat gratuïtes setmanals gratuïtes per a una recuperació de desastres més ràpida i eficaç. Els clients també aconsegueixen allotjament DNS i limitats SSD de qualitat empresarial amb un rendiment d’E / S de disc 10 vegades superior.

Gràfic que representa les opcions d'allotjament compartides, VPS i servidors dedicats de RoseHosting

RoseHosting va ser la primera empresa a oferir servidors virtuals Linux i ara ofereix solucions per a qualsevol necessitat empresarial.

Per a les empreses que han superat l’entorn d’allotjament compartit, RoseHosting facilita la migració als servidors privats virtuals. Els paquets VPS de Linux de l’amfitrió estan gestionats completament, cosa que significa que els clients no només aconsegueixen tots els serveis amb els plans compartits, sinó que també ofereixen ajuda per configurar servidors, instal·lar programari i controlar la salut de l’entorn virtual. Per als seus VPS personalitzats, RoseHosting ofereix articles gratuïts, inclosos 512 MB de memòria RAM, 10 GB d’emmagatzematge SSD, 1 nucli de CPU, plantilla d’OS (CentOS 7) i 1 TB d’ample de banda..

RoseHosting també ofereix una línia assequible de paquets de servidors dedicats per a empreses que necessiten maximitzar el rendiment de les seves aplicacions web alhora que gestionen grans demandes de trànsit. Els servidors dedicats de l’empresa es fan servir a la distribució Linux que escolliu i es proben completament abans de la instal·lació. Les empreses es podran publicar en aquests servidors en un termini de tres a cinc dies hàbils. Un cop configurats, els usuaris gaudeixen de vigilància 24 hores / 7 i una funció de reinici remota basada en web sense cap cost addicional.

Proporcionar valor mitjançant la personalització i evitar el sobrevenda

No totes les missions empresarials són iguals i les necessitats d’una empresa poden variar molt d’una organització a una altra. Bobi ens va dir que l’equip de RoseHosting n’és conscient, i és per això que l’empresa va dissenyar els seus servidors virtuals per adaptar-los a una àmplia gamma de casos d’ús..

“Els servidors virtuals són tan universals i tan àmpliament acceptats que tenim blocaires d’una sola persona fins a 1.000 empreses de fortuna com a clients”, va dir. “Això es deu als nostres servidors virtuals que ofereixen un entorn altament personalitzable.”

Com a resultat, l’oferta de productes més popular de RoseHosting és la virtualització, segons Bobi. I la majoria de clients aprofiten l’enfocament híbrid que pot oferir la virtualització.

“Tenim grans clients que tenen de 20 a 30 màquines”, va dir. “Finalment, obteniu el servidor dedicat i tots els recursos, però els servidors virtuals són els únics que hi funcionen. De manera que encara fan servir tots els recursos, però tenen un avantatge afegit de còpies de seguretat fàcils, aïllament, fàcil portabilitat en cas de recuperació de desastres i coses així. “

Foto d’un servidor

Les màquines virtuals de RoseHosting es poden personalitzar i permetre als clients adoptar una aproximació híbrida a la infraestructura.

Bobi ens ha explicat que la major part de la base de clients de RoseHosting està formada per petites i mitjanes empreses que administren una a dues màquines virtuals. Va dir que de vegades un s’utilitza per a proves i l’altre per a producció. Les empreses també poden aprofitar les màquines virtuals d’aïllament que proporcionen i utilitzen una per a la interfície d’usuari i una altra per a una base de dades.

Tot i que RoseHosting ofereix als clients opcions de virtualització d’alta qualitat que solen arribar a un preu més alt, l’empresa treballa dur per evitar el sobredimensionament..

“La venda directa és el mal més gran de la nostra indústria”, va dir Bobi. “En general, dóna allotjament a un nom dolent que és realment injust per a les empreses d’allotjament que no ho facin. No ho hem fet des del primer dia. És injust. No funciona bé. Estem realment orgullosos de no haver estat mai culpables d’excepcionar-nos. “

En canvi, Bobi ens va dir que el RoseHosting de qualitat número 1 és segur que fer publicitat és eficiència. Les gairebé dues dècades en funcionament han proporcionat a l’empresa un punt de vista únic per saber què necessiten els seus clients i què és efectiu.

“Des del primer dia hem tingut la nostra manera de fer negocis i suport en el fons”, va dir Bobi. “D’aquesta manera, tenim temps per a tots i per a tots”.

Diferenciadors: Afició a baix cost, A-La Mode i col·laboracions fortes

Amb aquesta fe estable de clients, Bobi ens va dir que les taxes de retenció de RoseHosting són altes.

“Tenim clients que es van inscriure el 2001 que encara són amb nosaltres. Ha estat molt de temps “, va riure. “No ho teniu si un client està insatisfet. Això no està passant. ”

Tot i que els serveis de RoseHosting poden semblar costosos a primera vista, el conjunt de funcions i el nivell d’expertesa a disposició dels clients són difícils de superar a la indústria. Segons Bobi, el xoc adhesiu no ha de ser un element dissuasiu per a les empreses que volen tenir èxit en l’entorn empresarial centrat en l’actualitat digital..

“En realitat no es pot tenir un preu baix i oferir aquest tipus de servei”, va dir Bobi. “Som un dels proveïdors més cars, però tenint en compte el nivell de servei, el nivell de suport gestionat que agrupem amb els nostres plans, seguim sent l’amfitrió gestionat absolut més assequible del mercat”.

Des del principi, RoseHosting tenia com a objectiu proporcionar el millor servei gestionat i suport immillorable als seus clients. Aquest nivell de servei s’incorpora a tots els plans que ofereix l’amfitrió sense excepció.

Collage de gràfics que mostren les reclamacions de RoseHosting sobre suport de primer nivell, serveis gestionats i garantia d'operació

RoseHosting ofereix una combinació de serveis d’allotjament estel·lars i una atenció al client de màxima qualitat.

“Això és molt diferent a la resta del mercat, on la majoria dels grans proveïdors de núvols no estan totalment gestionats o, per obtenir un servei gestionat, haureu de pagar moltes comissions addicionals i són molt cares”, va dir Bobi. “Amb nosaltres, el pla és el que pagueu”.

Quan es tracta de resoldre problemes dels clients, RoseHosting manté el seu codi d’eficiència. Segons Bobi, aquest és el resultat del temps de resposta en menys de cinc minuts del seu equip a qüestions i preguntes a través dels diferents canals de RoseHosting..

“El xat en viu és instantani, òbviament”, va dir. “El nostre suport tècnic és tan bo que gestionem i solucionem problemes per als clients que ningú més tocaria allà on havien estat allotjats anteriorment. Coses com la resolució de problemes, fins i tot comprovar i corregir els seus scripts i altres coses, així: ningú més ho fa! Però ho fem, per tant, és una experiència molt diferent. “

Bobi ens ha explicat que el suport tècnic de RoseHosting ajuda a resoldre problemes tècnics, però un dels principals avantatges és un impacte positiu en les línies de fons i els costos operatius. Així, tot i que els clients paguen uns quants dòlars més per serveis d’allotjament, el ROI és important.

“Al final del dia, el que suposa és un gran estalvi per falta de recursos addicionals, personal de suport propi i una elevada garantia de vida”, va dir Bobi..

Els serveis d’assistència gestionada per VIP són el futur de la indústria d’allotjament

Ara que RoseHosting porta gairebé dues dècades sota el cinturó, la companyia busca continuar amb les noves opcions de servei per als seus clients evitant que siguin ineficaces i passin moda..

“No ens hem preocupat massa les tendències actuals i els mots de comunicació”, va dir Bobi. “En canvi, ens centrem en proporcionar un servei fantàstic que ningú vol deixar només perquè no hi ha res millor per fora”.

Bobi veu l’allotjament en núvol com una d’aquestes moda. Mentre que molts de la indústria estan dirigint-se al núvol, preveu que els serveis VPS gestionats són realment l’onada del futur.

“Al meu parer, el hosting no és el millor”, va dir. “Segons el meu pare, un servidor virtual estàndard en una màquina és molt millor que ho sigui qualsevol host hosting en núvol. La cosa és que el hosting de núvols és una mercaderia més gran i veig que, d’aquí a uns anys, només quedaran uns quants jugadors al sector de l’hosting al núvol. Qualsevol dels grans actors del mercat, com ara Amazon Web Services, Google Cloud o Digital Ocean, que tinguin grans rutes d’inversions al seu camí, probablement podran oferir servei en núvol “.

RoseHosting encara ofereix allotjament en núvol, servidors virtuals regulars i virtualització de KVM, ja que hi ha una demanda actual, i Bobi va dir que la companyia preveu continuar fent-ho en el futur previsible, però amb una diferència important.

“A mesura que l’allotjament esdevé cada cop més una mercaderia, el que importa són els serveis de suport gestionat”, va dir. “La gent pagarà per això. Podeu comprar una tona de sucre, però només és sucre. Compreu un pastís i és més car, però, heu rebut un pastís i no només sucre. “

Per facilitar el procés de configuració d’alguns clients en una plataforma tot en un, RoseHosting ha llançat un allotjament de núvols One-Click Install (OCI).

“Hem desenvolupat el nostre propi sistema que està instal·lat als servidors virtuals i al núvol”, va dir Bobi. “Qualsevol client que es registri té un quadre de control molt fàcil d’utilitzar i pot instal·lar les aplicacions que vulguin amb un sol clic.”

Per als clients que desitgen una resposta encara més ràpida dels serveis d’assistència, RoseHosting també comença a introduir un servei d’assistència VIP. Els clients amb l’opció d’assistència VIP tindran augment de les entrades a la part superior de la cua d’entrades.

“Sempre intentem millorar els nostres serveis mitjançant un millor maquinari, virtualització, més espai i memòria RAM”, va dir Bobi. “Hi ha molta lletra petita en aquesta indústria, però no amb el nostre hosting. El que veieu és exactament el que obteniu, i creiem que és el millor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me