Què és TCP / IP i com funciona Internet?

Fa uns dies, la meva neboda de 5 anys em va preguntar com funciona Internet. Aquesta és la resposta.

TCP / IP: una breu explicació

Internet funciona mitjançant un protocol anomenat TCP / IP o Transmission Control Protocol / Internet Protocol. TCP / IP és el llenguatge de comunicació subjacent d’Internet. En termes bàsics, TCP / IP permet que un ordinador parli amb un altre equip via Internet mitjançant la compilació de paquets de dades i l’enviament a la ubicació correcta.

Per a qui no ho sàpiga, un paquet, de vegades més conegut formalment com a paquet de xarxa, és una unitat de dades transmeses d’una ubicació a una altra. Igual que l’àtom és la unitat més petita d’una cèl·lula, un paquet és la unitat més petita d’informació transmesa per Internet.

Definició de TCP

Com s’indica al nom, hi ha dues capes de TCP / IP. La capa superior, TCP, és l’encarregada d’agafar grans quantitats de dades, recopilar-les en paquets i enviar-les al seu camí per ser rebudes per un altre company TCP, que converteix els paquets en informació / dades útils.

Definició d’IP

La capa inferior, IP, és l’aspecte local de la parella que permet enviar i rebre els paquets d’informació a la ubicació correcta. Si penses en IP en termes de mapa, la capa IP serveix com a paquet GPS per trobar la destinació correcta. Igual que un cotxe conduint per una carretera, cada paquet passa per un ordinador de la passarel·la (senyals a la carretera), que serveixen per reenviar els paquets al destí correcte.

En resum, TCP són les dades. IP és el GPS d’ubicació d’Internet.

Així funciona Internet a la superfície. Fem un cop d’ull a la superfície de les capes d’abstracció d’Internet.

Les quatre capes d’abstracció integrades a TCP / IP

Les quatre capes d’abstracció són la capa d’enllaç (capa més baixa), la capa d’Internet, la capa de transport i la capa d’aplicació (capa superior).

Funcionen de la següent manera:

  1. La capa d’enllaç és l’equip de xarxa física que s’utilitza per interconnectar nodes i servidors.
  2. La capa d’Internet connecta allotjaments entre si a través de xarxes.
  3. La capa de transport resol totes les comunicacions host-a-host.
  4. La capa d’aplicacions s’utilitza per assegurar la comunicació entre les aplicacions d’una xarxa.

En anglès, les quatre capes d’abstracció integrades en TCP / IP permeten que paquets de dades, programes d’aplicació i equips de xarxa física es comuniquin entre ells a través d’Internet per assegurar que els paquets s’envien intactes i a la ubicació correcta..

Les quatre capes d'abstracció integrades a TCP / IP

Ara que coneixeu la definició de base de TCP / IP i com funciona Internet, hem de discutir per què tot això importa.

Internet és sobre comunicació i accés

La broma habitual sobre Internet és que es tracta d’una sèrie de tubs on s’envien i reben dades a diferents llocs. L’analogia no és dolenta. Tot i això, no està complet.

Internet s’assembla més a una sèrie de tubs amb diversos punts de connexió, diversos punts de transmissió, diversos punts d’enviament / recepció, diverses velocitats de treball i un òrgan de govern vigilant tot el procés..

Per entendre per què es necessita TCP / IP, aquí teniu un exemple ràpid.

Visc a Gainesville, Florida. Tanmateix, com que vaig viure a Auckland, Nova Zelanda, durant un llarg període de temps, gaudeixo de revisar les notícies locals de Nova Zelanda setmanalment..

Per fer-ho, vaig llegir The New Zealand Herald. Per fer-ho, visito www.nzhearald.co.nz. Com haureu imaginat de l’URL, The New Zealand Herald es basa digitalment a Nova Zelanda (és a dir, l’altra banda del món des de Gainesville).

La quantitat de llúpols per transmetre els paquets

Perquè la connexió es faci des del meu ordinador situat a Gainesville a un servidor que acull The New Zealand Herald amb seu a Nova Zelanda, els paquets de dades s’han d’enviar a diversos centres de dades a través de diverses passarel·les i a través de diversos canals de verificació per tal de garantir que la meva sol·licitud trobi el destinació adequada.

El llenguatge habitual d’Internet és saber quants llúpols triguen a enviar un paquet d’informació a una altra ubicació.

Si creeu una ruta de traça, us podreu mostrar la quantitat de llúpols que hi ha al llarg del camí. Si us pregunteu, hi ha 17 salts entre la meva ubicació a Gainesville i el servidor que allotja el lloc web de The New Zealand Herald..

TCP / IP és necessari per assegurar-se que la informació arriba a la destinació prevista. Sense TCP / IP, els paquets d’informació no arribarien mai allà on han de ser i Internet no seria el conjunt d’informació útil que sabem que és avui.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me