La veu de la gent que treballa: Waggl és una solució de compromís en temps real creada per impulsar el canvi mitjançant el Crowdsourcing.

TL; DR: Waggl és una solució de compromís en temps real creada per impulsar la moral, construir cultura, facilitar les transformacions internes i, en definitiva, garantir l’excel·lència operativa. La plataforma funciona sota un primer enfocament humà de fer el grup de públics i prioritzar la retroalimentació dels empleats, que ajuda a fomentar la confiança i l’alineació organitzativa. Amb un equip apassionat i orientat a propòsits que proporciona millores basades en el feedback, Waggl continua promovent el seu compromís amb ajudar els administradors, els gestors i els empleats a prosperar mitjançant un compromís actiu.

Tots sabem com se sent passar un mal dia a la feina. Però si aquest dia es converteix lentament en setmanes, mesos o fins i tot anys, i creus que les frustracions no se senten; les investigacions demostren que la seva salut podria estar en risc.

En un estudi de 6.000 homes britànics sense malalties coronàries (la principal causa de mort als Estats Units), els investigadors finlandesos van trobar que els que van informar que experimentaven nivells alts de justícia en el treball tenien un 30% menys de probabilitats de desenvolupar la malaltia que els que van dir que experimentaren injustícies constants en el treball. Els participants van definir els caps que van considerar els seus punts de vista, els van incloure en els processos de presa de decisions i els van tractar de forma honesta com només.

Logotip de Waggl

Waggl situa la veu dels empleats al centre de la seva estratègia de producte.

Per a Julia Winn, productora creativa de Waggl, les implicacions d’aquest estudi són massa reals en els llocs de treball actuals. “Com diu el nostre conseller delegat Michael Papay, tot es refereix a humanitzar el lloc de treball; les persones estan tan descontents i estressades pel treball que moren”, va dir. “És una crisi humanitària.”

La bona notícia, va dir Julia, és que els empresaris poden prendre mesures per construir llocs de treball més saludables mitjançant una comunicació eficaç i una presa de decisions basada en la perspicàcia. Waggl, anomenat després d’una dansa de les abelles que es realitzen per agilitzar la comunicació amb els companys de la rusc, el feedback de les multituds a través d’un cicle de consulta, feedback i acció. Això, al seu torn, ajuda a les organitzacions a crear confiança, a impulsar l’alineació organitzativa i a fomentar el sentiment de pertinença dins dels empleats participants.

“Tothom vol ser escoltat, i Waggl és una manera de mostrar els focus de visió de tothom per aportar-los i les seves idees a la conversa”, va dir Julia..

Fomentar la confiança, l’alineació i el sentit de pertànyer

Waggl va ser co-fundada el 2014 pel responsable de producte Adam Tanner, el director de tecnologia Drew Batshaw i el conseller delegat Michael Papay, que anteriorment va exercir com a conseller delegat de la Fort Hill Company, líder del sector en solucions d’activació d’aprenentatge basades en la web..

El nostre equip de lideratge va sortir d’una empresa de recursos humans amb història centrada en intentar determinar el secret de la vellesa per a l’aprenentatge i desenvolupament dels compromisos dels empleats “, va dir Julia. “En fer això, es van familiaritzar amb molts dels punts de dolor que experimentaven els líders de recursos humans, així com com fomentar entorns laborals més productius, reeixits i humans”.

Amb aquesta perspectiva, els fundadors van desenvolupar Waggl, que Julia va dir que ha evolucionat des d’una forma més senzilla de recollir comentaris a una plataforma que catalitza totalment la veu dels empleats, un mecanisme en què la participació dels empleats té un paper important en el procés de presa de decisions d’una organització..

Gràfics que representen el compromís amb els empleats

L’empresa posa l’accent en l’aspecte humà en un món altament tècnic.

“Ens agrada pensar en Waggl com un focus focus virtual que permet converses a escala”, va dir Julia. “Es tracta de poder democratitzar les idees dins de les organitzacions, assegurant-se que la veu de tothom sigui escoltada i que es comparteixi totes les visions per millorar l’organització.”

Els esforços de la companyia no passen desapercebuts. Recentment, Waggl va obtenir el número 151 de la llista de les 5.000 empreses de més ràpid creixement dels Estats Units al 2019. Julia juga el ràpid èxit de la companyia com a reflex d’una tendència global més àmplia.

“Sentim que la veu dels empleats empeny en tots els aspectes de la societat”, va dir. “Hi ha una insistència col·lectiva desmesurada que tots en aquesta era de desordres hem de fer sentir la nostra veu.”

Potenciar el compromís i facilitar les transformacions internes

Julia ens va dir que Waggl és la solució perfecta per a petites empreses de 500 empleats fins a organitzacions més grans amb fins a 10.000. Les organitzacions que ja disposen d’eines tradicionals de compromís amb els empleats, com ara enquestes anuals, tenen opcions a l’hora d’adoptar Waggl. L’objectiu final, va dir Julia, és implicar contínuament les veus dels empleats per fer la diferència.

“Veiem que Waggl està connectat de moltes maneres diferents: com a reemplaçament complet de les enquestes de participació anuals, i també com una gran eina per augmentar-les i impulsar l’acció al voltant dels temes que realment importen a les organitzacions”, va dir..

La plataforma Waggl tal com es mostra en un telèfon intel·ligent

Waggl és útil en diversos escenaris que impliquen canvis organitzatius.

La plataforma també és útil per mantenir connexions en temps real amb el personal per agilitzar les transformacions internes. Si una empresa acull un nou conseller delegat, per exemple, Waggl es pot utilitzar per proporcionar-li coneixement de l’estat de l’empresa i la seva direcció futura desitjada. En una fusió i adquisició, l’eina podria ajudar a alinear interessos i reforçar l’estratègia.

La capacitat de Waggl de multitud de recursos i de prioritzar la retroalimentació dels empleats també pot ajudar als empleats a adaptar-se als canvis durant les transformacions digitals. “En la majoria dels casos en què hi ha una enorme transició descendent de la mateixa perspectiva, l’èxit o el fracàs es basa en l’experiència dels empleats”, va dir Julia.

Un benefici addicional, per descomptat, és que els empleats feliços condueixen a clients feliços: Diversos estudis posen de manifest el vincle entre la satisfacció del client i el compromís dels empleats. A més, s’ha demostrat que els empleats satisfets són més productius, augmentant la línia de fons de les seves organitzacions.

“Les persones que estan feliços en el treball estan més positivament implicades i senten un sentit de propòsit en la seva feina”, va dir Julia. “El compromís també ajuda els empresaris a mantenir el màxim talent, ja que els empleats que senten que se sent la seva veu tenen més probabilitats de romandre”.

Un enfocament basat en humans enfocat als empleats de primera línia

És fàcil que se senti atret per l’atractiu de la intel·ligència artificial a la societat saturada de tecnologia d’avui, però Julia va dir que el poder real que hi ha darrere de Waggl està en la humanitat que torna a la força de treball. Si bé molts dels seus competidors segueixen ràpidament l’última tendència, Waggl es concentra en persones reals.

“Va veure certament cada cop més una discussió basada en l’AI sobre la mesura de la participació amb aquestes dades per a les plataformes d’analítica de potència”, va dir. “Passem més enllà d’això per omplir un buit en les solucions de veu dels empleats que fins i tot les grans empreses ja estan identificant.”

Julia va dir que aquest enfocament és especialment rellevant en l’àmbit sanitari, on la manca de compromís amb els empleats pot significar la diferència entre la vida o la mort d’un pacient. Molts sistemes hospitalaris de primer nivell, inclosos la salut de la Universitat d’Utah, la UCHealth, el centre mèdic de la Universitat Rush i el Kaiser Permanent – actualment utilitzen Waggl per impulsar el compromís i la retenció, fomentar la comunicació, millorar la productivitat i augmentar la resiliència entre el personal..

Desenvolupament centrat en el client d’un equip dirigit per propòsits

Un bon test de litmus quan es tracta de la utilitat d’un producte és si una empresa té prou confiança en els seus productes perquè els utilitzi internament. I Julia va dir que Waggl té aquesta caixa molt revisada.

“El nostre equip li apassiona aquesta empresa, els seus valors i el nostre lideratge”, va dir. “Utilitzem Waggl tot el temps per treure les millors idees i assegurar-nos que tothom sigui escoltat; el podeu sentir a l’aire quan esteu aquí”.

Julia va dir que la naturalesa accionable i orientada a propòsits de la companyia és la diferència entre Waggl i les plataformes robòtiques més analítiques i centrades exclusivament en la mesura. “Altres plataformes poden recopilar dades, però si no proporcionen els passos següents sobre com utilitzar-la, quedaran breus”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me