Internet destacat Tempesta d’Internet: la forma en què l’origen de la cultura del núvol es centra en els clients en amenaces de seguretat i protecció de dades

TL; DR: En el món actual de ràpids canvis en tecnologies en línia, els proveïdors d’allotjament gestionats han de fer més que oferir servidors per a llocs web i emmagatzematge de dades. És per això que Storm Internet és el nostre expert destacat del 2018 en seguretat de totes les coses. El conseller delegat i fundador Salim Benadel ens ha compartit com el proveïdor del Regne Unit ha presenciat que les solucions de protecció de dades esdevenen cada cop més importants a mesura que el Reglament general de protecció de dades a Europa s’inicia en el futur.

Ja fa cinc anys, els clients potencials farien als representants de Storm Internet les mateixes poques preguntes: amb quina velocitat podeu fer el meu lloc? Aconseguiré una bona classificació a Google?

Ara, segons el CEO i fundador Salim Benadel, tot això és secundari. Tant l’amfitrió amb seu al Regne Unit com els seus clients se centren en mesures de seguretat.

A mesura que les organitzacions passen cada vegada més a les xarxes prem premades als servidors al núvol, els proveïdors d’allotjament gestionats com Storm Internet (la nostra elecció per conèixer de forma experta les tendències de seguretat del sector) estan veient atacs molt més freqüents.

“Com que es proporciona més informació i dependència en línia, hi ha molt més per guanyar”, va dir Salim. “La cultura canvia. La seguretat està definitivament a l’avantguarda i crec que tota la indústria canvia per ser més conscient de la seguretat. “

Storm Internet va començar fa més d’una dècada especialitzant-se en servidors Windows. Fins i tot després d’expandir-se per incloure servidors Linux, núvol i correu electrònic, Salim va dir que les mesures de seguretat fortes sempre han estat fonamentals per a l’èxit de la seva empresa en un mercat saturat d’allotjament gestionat.

“Es tracta del valor addicional que podeu afegir per ajudar a la gent”, va dir. “Voleu donar-los aquesta tranquil·litat en coses que no necessàriament es poden cobrir per si mateixes en termes de seguretat. Tot està cuidat. “

Clients i competidors col·laboren en nom de la seguretat

A mesura que la demanda d’ambients segurs creix i les explotacions i les vulnerabilitats evolucionen, Storm Internet i Salim solen trobar-se en contacte amb altres proveïdors d’allotjament per obtenir notícies i consells..

“Tots som competidors els uns amb els altres, però tots sentim els mateixos dolors i problemes”, va dir, afegint les empreses que solen comprar productes i serveis els uns dels altres. Storm Internet no posseeix ni opera un centre de dades, per exemple, i en canvi, opta per cercar espai al servidor als centres de dades de primera línia de tot el país. “És un petit ecosistema, realment. Hi estem tots en contra, però també en sortim de beneficis ”.

Imatges de l'exterior i de l'interior dels centres de dades

Storm Internet funciona amb altres host i proveïdors del centre de dades per fer front a les vulnerabilitats.

Segons Salim, les recents vulnerabilitats de Meltdown i Spectre que afecten processadors Intel, AMD i ARM van desencadenar converses sobre processos i parches..

“Buscarem solucions i col·laborarem per posar-nos al dia amb rapidesa perquè les coses siguin el més segures possibles, junts”, va dir. “Hi ha molta col·laboració que fomenta més informació sobre el que hem fet i el que hem après. Això tendeix a deixar-se acostar a tots els nostres clients, donant-los un servei molt millor, més segur i més segur. “

Pròxim GDPR significa educar i protegir els clients

Fent ressò del que han estat testimonis de les empreses d’acollida i clients els darrers anys, els governs europeus també han reforçat els requisits de seguretat. El Reglament general de protecció de dades es començarà a aplicar el mes de maig, augmentant notablement les multes per incompliments o incompliment.

Per ajudar els clients a prendre les precaucions adequades per protegir les seves dades, Salim va dir que Storm Internet treballa per educar els clients en sis àrees d’atenció rellevants de l’Oficina del Comissari d’Informació del Regne Unit. La llista inclou funcions d’allotjament habituals com ara serveis de monitorització, de pegat i de detecció d’intrusions.

Insigne destacat i logo de Storm Internet i imatge del CEO i fundador Salim Benadel

Segons el conseller delegat i fundador Salim Benadel, els amfitrions treballen conjuntament en els pedaços i informació de seguretat.

“És a dir moltes coses comunes que la gent hauria de fer per tancar els nois dolents, per dir-ho així”, va dir. “Intentem incorporar tota aquesta informació en una llista de comprovació senzilla i senzilla i fàcil de seguir.”

Quan els clients potencials vulguin adquirir espai al servidor des de Storm Internet, se’ls demanarà si volen un certificat SSL, un compliment PCI o una exploració de programari maliciós, entre altres serveis..

Tot i que Storm Internet prevé naturalment els atacs de força bruta, Salim va dir que la companyia fa més evidents els serveis requerits als clients i propietaris d’empreses..

“Hi ha una sèrie de coses que recomanem, i totes coincideixen amb el que esperem que realitzeu una bona atenció”, va dir Salim. “Evidentment, mai està completament garantit que no passarà res, però podeu fer molt per minimitzar el risc. No és només, “Hola, aquí hi ha un servidor, aquí vas.”

Transformar les expectatives de la velocitat del lloc web a la seguretat

Segons Salim, els propietaris de llocs van desaprofitar els certificats SSL en els dies anteriors d’allotjament a causa del retard en el xifrat d’informació abans d’enviar-lo al navegador..

Ara, però, Salim va dir que la majoria dels clients s’apliquen ràpidament a aplicar el pedaç de Meltdown, tot i que els informes poden retardar fins a un 30% les aplicacions riques en dades..

Delineant gràficament el procés de set passos de Storm Internet

Storm Internet utilitza un procés de set passos per ajudar els clients a trobar els productes i serveis adequats.

“No crec que hi hagi una diferència de rendiment notable amb el bloqueig d’un sistema”, va dir. “Fins i tot, hi ha una mica, la gent sembla més que feliç d’acceptar-ho.”

Salim va atribuir les actituds canviants a un maquinari cada cop més potent, on es produeixen retards en microsegons pràcticament imperceptibles. A més, el GDPR ha fet que el públic estigui més informat i interessat en les mesures de seguretat en línia

“La seguretat té prioritat”, va dir. “La seguretat sempre ha estat important, però ara és una necessitat, més que mai. La gent ho ha assabentat i és molt més conscient dels requisits. “

Seguretat de WordPress i ajudar els clients a trobar les plataformes adequades

Malgrat la freqüència d’explotacions als llocs web de WordPress, Salim va dir que Storm Internet no considera la seguretat a l’hora de considerar els sistemes de gestió de continguts que un client hauria de plantejar utilitzar.

“Tots tenen algun error”, va dir. “Estem més interessats en assegurar-nos que instal·leu actualitzacions i que gestioneu la instal·lació de manera responsable.”

Des de la perspectiva d’allotjament gestionat, Storm Internet recomana “solucions que s’ajusten al problema”, segons Salim. Els representants de la companyia escoltaran els requisits i les expectatives del client abans de suggerir configuracions i programari de servidor específics.

En el cas de WordPress, Salim culpa de la vulnerabilitat als plugins i a la mala gestió en lloc de la plataforma principal.

“Garantir un lloc web avui no us farà més segurs de manera indefinida”, va dir. “Les amenaces evolucionen constantment, i cada dia hi ha noves gestes. Tanmateix, adoptant algunes mesures de seguretat específiques per protegir-se i estar al capdavant de les coses, hi ha moltes coses que podeu fer per minimitzar el vostre risc de manera important. Això és el que fem aquí a Storm per ajudar els nostres clients. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me