Hosting empresarial gestionat de 24Shells: solucions estables i escalables recolzades per un equip ajustat dedicat a l’assistència pràctica

TL; DR: 24Shells, una empresa d’infraestructures globals fundada el 2003, pretén satisfer les necessitats del client de manera ràpida i eficaç a través d’una gamma de servidors dedicats, virtuals i en núvol. El petit equip però entusiasta treballa sense parar per confiar la confiança dels consumidors mitjançant solucions estables, fiables i rendibles. Amb els nous serveis d’intel·ligència d’amenaça en línia a les obres, 24Shells continua portant la seva cartera de productes al següent nivell.

És una tàctica utilitzada per empreses molt àmplies per intentar augmentar els beneficis: ajudeu els recursos als vostres clients que paguen més, encara que sigui a costa del petit.

Tushit Shah va treure aquesta idea al cap quan va fundar la seva empresa d’allotjament, 24Shells. En lloc de servir de manera desproporcionada a un grup de clients, va voler proporcionar-los tots els nivells excepcionals d’atenció.

Logotip de 24Shells

El proveïdor d’infraestructures 24Shells posa els primers clients.

“Tenim molts clients que pot semblar que triguen molt a pagar per 20 dòlars al mes, però deu anys després paguen els plans mensuals a 10.000 dòlars al mes”, va dir Tushit. “I, com que heu guanyat la seva confiança i lleialtat al llarg dels anys, romanen amb vosaltres.”

Tushit va dir que està orgullós que molts dels seus clients hagin estat amb la companyia durant molt de temps, alguns des de la fundació del 2003. “Per molt petita que sigui la vostra empresa, el nostre objectiu és retenir-vos com a client”, va dir. “Ens esforcem per aconseguir que la taxa de combustió sigui més baixa possible, fins i tot si hem de fer un impacte.”

Per assegurar-se que s’enganxen, l’empresa centrada en el client nodreix els clients mitjançant paquets flexibles personalitzats que els atorguen la llibertat necessària per fer els canvis necessaris en pocs minuts. Per descomptat, l’assistència en línia premium 24/7 tampoc els fa mal.

Tushit atribueix el ràpid creixement de l’empresa a una indústria exigent a aquest alt nivell de servei. Avui en dia, 24Shells continua satisfent les necessitats del client de manera ràpida i eficaç mitjançant una varietat de solucions d’infraestructura rendibles. I, amb nous serveis d’intel·ligència d’amenaça en línia, la companyia preveu portar la seva cartera de productes al següent nivell.

Una gamma de solucions dedicades, virtuals i en núvol

En els seus inicis, 24Shells va ser principalment un revenedor. Però la companyia es va adonar aviat d’un pla de negoci més lucratiu a l’abast de la propietat del centre de dades. Avui, els servidors de l’empresa es troben al centre de dades de Nova Jersey, Califòrnia i el Regne Unit (possibles clients poden fer una prova de velocitat a través del lloc web 24Shells). Aquests entorns segurs tenen personal en tot moment per garantir una resposta ràpida quan calgui.

Però l’adquisició de diversos centres de dades no va ser l’únic pivot d’èxit de l’empresa: davant la creixent competència de gegants de la indústria com AWS, Azure i Google Cloud, 24 fulls van passar de proporcionar infraestructura a oferir serveis d’allotjament completament gestionats..

Mapa del centre de dades 24Shells

La companyia és propietària de centres de dades a Los Angeles, Nova Jersey i Londres.

“També vam augmentar les nostres capacitats quant a l’amplada de banda”, va dir Tushit. “El nostre objectiu principal són els serveis gestionats i que proporcionen solucions d’amplada banda que necessiten moltes empreses de streaming que transmetin dades de vídeo i àudio a Internet.”

24Shells ofereix una àmplia cartera de productes que inclou servidors dedicats gestionats i no gestionats, allotjament VPS de Linux, allotjament Windows VPS i serveis de trànsit IP premium. La companyia també ofereix serveis de col·locació fora del seu centre de dades Tier IV de Nova Jersey, que inclou sostres classificats en huracà, potència redundant, infraestructura de refrigeració, HVAC redundant, generadors d’energia d’emergència, seguretat 24 hores i quatre punts d’entrada separats de la xarxa..

Com en tots els serveis de l’empresa, les seves ofertes de col·locació estan avalades per una forta assistència al client. “Els serveis que ofereix 24Shells van permetre que el nostre negoci s’expandís, augmentés la rendibilitat i adquirís nous clients”, va dir Ivan Petrusevski, de MKhost. “Qualsevol altra empresa d’allotjament ha de mirar de proporcionar un servei i suport excel·lents.”

Programari propi basat en comentaris del client

24Shells s’enorgulleix d’oferir programari propietari, augmentar la funcionalitat i permetre al departament d’atenció al client de l’equip ajudar-lo fàcilment a la resolució de problemes. “No utilitzem cap quadre de control de tercers ni portals de clients; hem construït tots els sistemes propietaris nosaltres mateixos”, va dir Tushit. “Hem decidit avançar en aquesta direcció com a resultat de la retroalimentació dels clients.”

Tushit considera que 24Shells és una empresa de desenvolupament de productes àgils. “Sempre heu de desenvolupar i millorar els productes, ja sigui un servei virtual, dedicat o en núvol”, va dir. “Els productes que venem avui no seran els mateixos de fa tres anys. Sempre canviarem trossos aquí i allà. “

Solucions d’allotjament comercial: Servidors dedicats, allotjament VPS, solucions d’allotjament web i solucions personalitzades

Una àmplia cartera d’ofertes permet a 24Shells donar servei a una base d’usuaris diversificada.

L’empresa compta amb una àmplia gamma de clients, i un enfocament àgil és necessari per satisfer les seves necessitats variades i canviants. “Donem servei a una empresa amb més d’1 mil milions de dòlars d’ingressos, així com a clients amb un sol lloc web”, va dir Tushit. “La nostra àmplia gamma de serveis ens permet servir-los bé.”

L’empresa és capaç d’atendre a clients amb diferents habilitats tècniques oferint serveis gestionats i no gestionats. Tots els plans de servidor dedicats completament gestionats, per exemple, permeten als usuaris centrar-se en el seu negoci principal mentre que 24Shells garanteix el rendiment, la potència, la velocitat i la fiabilitat.

Per a altres empreses, especialment aquelles que utilitzen servidors per a xarxes de lliurament de contingut, llocs de comerç electrònic, distribució de programari i streaming de vídeo, es poden utilitzar solucions dedicades no modificades amb gran amplada de banda per evitar càrregues de sobret. A més, els servidors dedicats sempre inclouen suport 24/7 d’un equip de qualitat dedicat a mantenir en funcionament la infraestructura.

“En termes de productes, els nostres principals diferenciadors són els nostres serveis gestionats i serveis d’alta amplada de banda: realment ens distingeixen”, va dir Tushit..

Petita però potent: un equip entusiasta i altament experimentat

No és cap secret que els empleats satisfets siguin més productius i apostin pel seu treball que els que no ho són. Els estudis mostren que les empreses que exerceixen amb èxit els empleats superen els seus homòlegs en un impressionant 202%. I, segons Gallup, els empleats feliços tenen més probabilitats de valorar les relacions amb els clients.

És difícil imaginar que els empleats 24Shells són menys que extàtics tenint en compte la taxa de rotació de l’empresa. Des de la seva fundació el 2003, el personal segurament ha crescut, però fins ara ningú no ha sortit de l’empresa. “Som un equip petit d’unes 10 persones, però som molt eficients”, va dir Tushit. “Emprenem persones amb molta experiència que han construït tot plegat des de la base.”

A diferència de la majoria de les empreses, tots els que treballen a 24Shells han rebut formació multidireccional.

“El nostre personal pot dirigir el negoci i entendre les coses tècniques”, va dir Tushit. “Així que si un client fa una pregunta de venda, el nostre representant de vendes és capaç de fer preguntes tècniques al client per entendre adequadament el requeriment. Això ens permet ser molt eficients ”.

Segons les revisions del lloc web de l’empresa, els clients estan d’acord. “La nostra relació amb 24Shells ha estat excel·lent i el nivell de servei ha estat per sobre de l’excel·lència”, va dir el client Fadi Hussein. “Simplement no podem operar a un nivell inferior al 100% amb els nostres servidors de correu electrònic. La resposta ràpida i l’experiència tècnica del personal de vendes i suport 24Shells ofereixen excel·lents opcions per a les nostres necessitats empresarials. “

Properament: Serveis d’intel·ligència de amenaces en línia

Des de danys reputacionals a la pèrdua de dades sensibles, els efectes dels incompliments de dades són innegables. Malauradament, aquestes costoses amenaces només creixen tant en prevalença com en sofisticació.

Com a resposta, 24Shells aviat presentarà noves solucions per protegir els clients dels delinqüents en línia. “Tenim previst oferir a cada client del nostre nou servei d’intel·ligència cibernètica amb múltiples funcions de seguretat”, va dir Tushit.

Un d’aquests serveis compararà les adreces de correu electrònic de l’usuari amb les de les bases de dades piratejades per notificar als usuaris en cas d’incompliment. “Enviarà una alerta si està registrat a Amazon, per exemple, a Amazon i la seva base de dades està piratejada”, va dir.

Tushit va dir que 24Shells té previst oferir el servei per només 1 $ al mes per adreça de correu electrònic, i això no és d’estranyar tenint en compte la mateixa dedicació de la companyia per als clients de les grans i petites empreses. “Volem que tots els clients tinguin accés a aquest servei”, va dir.

A més dels serveis d’intel·ligència d’amenaça en línia, l’empresa llançarà aviat una solució VPN orientada a negocis destinada a proporcionar seguretat a les PIME amb fins a 100 empleats. “Aquesta solució oferirà un servei de seguretat necessari, creant una xarxa xifrada privada i segura per a la comunicació interna i a Internet”, va dir Tushit..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me