GARMTECH proporciona solucions d’allotjament gestionades per a clients letons amb un dels centres de dades de dades amb més recorregut de la Regió

TL; DR: GARMTECH va ser un dels primers amfitrions web a entrar al mercat letó el 2003, i la seva actitud de pensament ha donat els seus fruits. La companyia ha desenvolupat una reputació tan sòlida a la regió perquè entén la seva clientela majoritàriament letona millor que els proveïdors de hosting multinacionals. La gamma de solucions gestionades de GARMTECH permet a les petites empreses sense equips informàtics interns operar amb agilitat en el mercat competitiu i tecnològic actual. I l’estructura de preus transparent i l’aproximació directa dels serveis de l’empresa faciliten que mai les SMB de Letònia emeten les seves marques i es connecten amb públics en línia..

Letònia no era la llar de molts centres de dades el 2003. Això volia dir que individus o empreses que operaven llocs web al país aleshores normalment havien d’acollir-los en servidors als Estats Units, Austràlia o altres països europeus..

Però el fundador de GARMTECH va pensar que Letònia, un país amb una població d’1,5 milions de persones, mereixia més.

“El nostre fundador va tenir la idea que és possible construir un centre de dades amb èxit a Letònia”, va dir Deniss Mazers, conseller delegat i director de màrqueting de GARMTECH..

Tot i que els centres de dades no eren habituals a Letònia, GARMTECH va començar a crear-ne un mitjançant maquinari reformat d’altres proveïdors. L’amfitrió es va obrir per a negocis el 2003 amb tres servidors i un únic actiu.

“No puc ni recordar la CMS que estàvem utilitzant perquè era l’inici d’Internet a Letònia”, va dir Deniss.

Logotip de GARMTECH

GARMTECH va començar construint un centre de dades per ajudar els clients letons mitjançant serveis d’allotjament gestionats.

Immediatament, la companyia va establir les seves visions per atraure empreses locals. Però el primer problema que es va trobar va ser que la majoria d’empresaris letons, fins i tot els que tenien llocs web, no sabien ben bé què era l’allotjament o per què ho necessitaven.

Així doncs, GARMTECH va sortir literalment al carrer. Va comprar cartelleres publicitàries per anunciar el seu nom, funció i com els seus serveis podrien ajudar les empreses letones. Amb el pas del temps, la companyia va començar a atreure clients que entenguessin el valor de l’allotjament al seu país d’origen. I la dedicació dedicada de GARMTECH també agraeix la comprensió única de l’empresa de la cultura i les pràctiques empresarials del país.

Aquesta dedicació i aquest compromís han ajudat a GARMTECH a convertir-se en una de les companyies d’hostatge més gestionades de Letònia – i s’està expandint per ajudar empreses de tot el món.

“Ara som la major empresa d’allotjament a Letònia i l’única que ofereix hosting gestionat”, va dir Deniss.

Preu assequible atrau els clients que busquen serveis gestionats

GARMTECH va crear una de les seves característiques fonamentals en els seus primers anys d’operació gairebé per accident. Quan l’empresa va adquirir els seus primers clients, l’equip va notar immediatament un problema: cap d’ells tenia un administrador intern del sistema.

A partir d’això, GARMTECH sabia que calia oferir entorns informàtics complets a clients que no en tenien. Així, va desenvolupar servidors físics amb administració, servidors virtuals i hosting.

“Ara, es diu hosting gestionat i VPS gestionat, i tot això oferim”, va dir Deniss.

Avui en dia, GARMTECH ofereix una àmplia gamma d’opcions d’infraestructura gestionada com a servei (IaaS) per als clients. Poden triar serveis de Microsoft o Linux a punts de preu adequats per a les seves operacions i pressupostos. Els clients també mantenen el control i poden configurar els seus propis sistemes, mentre que GARMTECH gestiona els requisits de seguretat als seus servidors virtuals.

Captura de pantalla del banner de hosting de GARMTECH

GARMTECH ofereix diversos plans de hosting que es poden personalitzar segons les necessitats del negoci.

GARMTECH VPS també ofereix avantatges considerables. Per exemple, els servidors de l’empresa inclouen unitats SSD amb més del 300% de velocitat del servidor, amplada de banda d’1 Gbps i trànsit il·limitat. I els servidors disposen de portals senzills que ofereixen als clients l’opció d’afegir a diversos programes de programari.

“No cal tenir administrador ni especialistes en informàtica; ho farem tot “, va dir Deniss.

Quan una empresa tria GARMTECH per proporcionar serveis gestionats, també disposa de diverses opcions de paquets VPS.

El paquet V-FIRST inclou un nucli, 30 GB d’espai de disc, un processador de 1000 MHz i 512 MB de RAM. El paquet de luxe de l’empresa, el V-RAPID, té tres nuclis, 110 GB d’espai de disc, un processador de 3000 MHz i 4096 MB de RAM. GARMTECH també ofereix dues opcions pel que fa a les empreses perquè encaixin.

Atenció al client àgil i fiable manté el funcionament dels llocs web

Algunes empreses recorren a GARMTECH perquè han trobat suport limitat amb altres opcions d’allotjament. Deniss va dir que es podria deure al fet que molts usuaris no saben la diferència entre allotjament gestionat i només espai del servidor. A Letònia, els empresaris estan acostumats a rebre ajuda i opcions de personalització amb la majoria de compres empresarials. Però certament no és el cas dels plans bàsics d’allotjament.

“Si només compres servei d’allotjament, no estàs comprant cap ajuda”, va dir Deniss.

A causa de la incomprensió sobre l’assistència que ofereix el servei d’allotjament bàsic, GARMTECH sol veure que els clients passen de les empreses multinacionals més grans a les d’assistència gestionada. I GARMTECH garanteix a tots els seus clients un alt nivell de suport, tant si adquireixen un pla bàsic com un paquet premium.

Captura de pantalla de les opcions de GARMTECH

Molts clients de GARMTECH no disposen de departaments informàtics dedicats, de manera que ofereix opcions de servei complet.

GARMTECH també proporciona el suport tècnic que busquen molts dels seus clients. Concretament, l’empresa promet clients de tots els nivells de VPS serveis d’assistència al client 24/7/365 i soluciona els problemes ràpidament.

“Quan rebem un bitllet, intentem solucionar tots els problemes aquell dia, dins d’una hora”, va dir Deniss.

La raó per la qual GARMTECH proporciona un servei tan sòlid al client és, en part, degut a allò que es va adonar abans dels clients: Tenen equips informàtics interns. Això vol dir que si GARMTECH no soluciona el problema, ningú ho farà.

“Els nostres clients no es poden permetre esperar perquè necessiten els seus problemes i els seus llocs de treball”, va dir Deniss. “Tenim un seguiment al nostre país a causa del nostre suport”.

GARMTECH: Expansió més enllà de Letònia per servir al món

GARMTECH va començar el 2003 per proporcionar serveis a les empreses letones que havien estat passades per alt pels amfitrions més grans. Tots aquests anys després, les petites i mitjanes empreses locals encara són el focus de GARMTECH.

“Les pimes són els nostres principals clients, tot i que també tenim empreses de milions i mil milions de dòlars que contracten amb nosaltres perquè necessiten un servei fiable a Letònia”, va dir Deniss..

A causa del coneixement detallat que té l’empresa el mercat letó, la majoria de clients de GARMTECH són del país, tot i que l’empresa creix constantment una base mundial.

“Aproximadament el 70% dels nostres clients es troben al mercat local i el 30% a fora del país”, va dir Deniss.

Aquests clients internacionals provenen de països com Europa, Àsia, Austràlia i Estats Units. GARMTECH va començar a ampliar la seva petjada el 2018 i, mentre creixia, l’empresa no va canviar el seu model, sinó que va continuar centrant-se en els serveis gestionats..

I GARMTECH té grans plans per al 2019. En primer lloc, es centrarà en augmentar la velocitat llançant un altre servidor de fusió. També llançarà nous servidors virtuals per donar més espai als seus usuaris. També té previst una expansió per servir per primer cop a altres mercats en els seus 16 anys de negoci.

“Llançarem els nostres nous productes a Suècia, Noruega i Austràlia”, afirma Deniss. “En un primer moment ens centrarem només en els serveis gestionats i en la consulta”.

Tot i que té una llarga trajectòria com una de les empreses d’allotjament més antigues de Letònia, GARMTECH encara busca identificar i satisfer les necessitats dels seus usuaris.

“Podem arribar a més usuaris i assolir els mateixos objectius per a empreses d’altres països”, va dir Deniss. “I ampliar els nostres plans gestionats continuarà sent el nostre objectiu aquest any”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me