Foment d’una economia digital més diversa: Laboratoria potencia la inclusió en el sector de la tecnologia llatinoamericana per a les dones i les organitzacions

TL; DR: Laboratoria treballa per transformar la creixent indústria tecnològica llatinoamericana en una gran quantitat d’oportunitats per a dones i organitzacions. Amb les seves dues línies d’actuació, Laboratoria per a empreses i Laboratoria per a dones, el grup pretén fomentar una economia digital més competitiva, diversa i inclusiva. En només cinc anys, Laboratoria ha produït més de 1.300 graduats de la seva botiga d’inici per a dones i ha format més de 6.000 col·laboradors en diferents organitzacions amb l’objectiu final d’impulsar el creixement en l’era digital..

Només cal fer un recorregut ràpid pels últims títols tecnològics per comprendre la magnitud de la bretxa de competències digitals que posa en perill el futur dels Estats Units. S’estima que 1,4 milions de feines d’informàtica estaran disponibles per al 2020, amb només 400.000 graduats universitaris preparats per ocupar-los.

Una història menys freqüentment relatada és la de la crisi de competències d’Amèrica Llatina, la més gran del món. Més del 50% de les empreses de la regió lluiten per trobar el talent adequat, davant només el 36% de les empreses de països que pertanyen a l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), una associació de 37 països a tot Amèrica, Europa i El pacífic.

Només per al desenvolupament de programari, que es preveia que sigui una de les de més ràpid creixement a Amèrica Llatina durant la pròxima dècada, la regió exigirà uns 1,2 milions de professionals aproximadament per al 2025, segons BID. A més de la programació, també hi ha una necessitat creixent d’habilitats informàtiques en intel·ligència artificial, transformació digital, ciències de dades i disseny d’interfícies d’usuari. A més d’aquestes habilitats tecnològiques, les empreses necessiten estudiants que puguin dominar les habilitats suaus necessàries per al món canviant en què vivim.

Logotip de Laboratoria

Laboratoria transforma el sector tecnològic llatinoamericà en una font d’oportunitats per a les dones.

Al mateix temps, gairebé la meitat de la població de les dones a Amèrica Llatina no estan representades a la força de treball, i les que treballen normalment tenen problemes perillosos i sous baixos..

Laboratoria, una empresa social amb centres de formació a Xile, el Brasil, Mèxic i el Perú, vol canviar això solucionant les llacunes de talent de l’Amèrica Llatina amb la participació de dones, que representen una notable minoria de professionals de la TI de la regió..

“Ens vam adonar que l’oportunitat per a les dones a Amèrica Llatina era desigual i volíem obrir el mercat perquè poguessin demostrar el seu talent”, va dir Ana Maria Martínez, sòcia i CMO de Laboratoria.

A través de programes com Laboratoria for Business i Laboratory for Women, el grup pretén transformar la creixent indústria tecnològica llatinoamericana en una gran quantitat d’oportunitats fomentant una economia digital competitiva, diversa i inclusiva. A més de les habilitats tecnològiques, Laboratoria també ajuda els estudiants a aprendre les habilitats suaus que són tan importants per tenir èxit a la indústria actual.

“A Laboratoria, prioritzem el desenvolupament de les habilitats suaus per a les habilitats tecnològiques mitjançant la nostra metodologia” Agile Classroom “, molt diferent de l’educació tradicional”, va dir Ana. “No tenim classes. Donem projectes als nostres estudiants, que la majoria de vegades provenen d’empreses reals ”.

En aquests projectes, els estudiants s’ensenyen a absorbir informació, gestionar la incertesa, adaptar-se al canvi, treballar en equip i presentar-los als clients. “En realitat decideixen quines habilitats tecnològiques volen aprendre per crear el producte o servei requerit en el projecte i tenen entrenadors per respondre qualsevol pregunta que puguin tenir al llarg del camí”, va dir Ana..

6 anys d’experiència impulsant el canvi de la indústria

El 2013, abans que Laboratoria evolucionés a la màquina d’impacte social que és avui, l’organització de Lima, al Perú, va començar com a agència de desenvolupament web coneguda com Ayu.

“Ens vam centrar en la creació de llocs web i plataformes basades en web per a diferents clients”, va dir Ana. “Per a nosaltres, el problema era crear el nostre equip de desenvolupament de programari. Les dones qualificades, en particular, eren gairebé impossibles de trobar. “

El 2014, per ajudar a abordar l’arrel del problema, és a dir, els estereotips de llarga durada que disminueixen les aspiracions de les dones en els camps tecnològics i un sistema educatiu que no s’havia pogut adaptar a una indústria que canvia ràpidament – l’equip d’Ayu va llançar Laboratoria..

L’organització va introduir inicialment una experiència d’aprenentatge única destinada a formar dones i connectar-les amb oportunitats en la força de treball tecnològica. Es va enlairar ràpidament, generant interès tant de participants, empreses i mitjans de comunicació.

El 30 de juny de 2016, Mariana Costa Checa, consellera delegada i cofundadora de Laboratoria, va ser convidada a participar en un panell a la Cimera Global Entrepreneurs 2016, on el treball de l’organització va ser aplaudit tant pel president Barack Obama com pel conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg.

“És important assenyalar que la taxa d’èxit de Laboratoria ha estat extraordinària”, va dir Obama, en referència al fet que el 70% dels titulats de l’organització van ocupar-se amb èxit en aquest moment (un percentatge que, des de 2018, ha passat a més del 80%. ).

El 2017, l’equip va donar a conèixer Laboratoria 2.0 per formar tant dones com organitzacions per realitzar una economia digital millorada mitjançant la diversitat i la inclusió.

“Ara descobrim i formem talents ocults en dos espais: a Laboratoria per a dones, formem dones que no han estat capaços d’accedir a una educació de qualitat i que tenen un potencial enorme en tecnologia, i a Laboratoria per a empreses, detectem i formem empleats que vulguin convertir-se en els agents de canvi que la seva empresa necessita per guanyar en l’era digital “, va dir Ana.

Foment del creixement professional: el laboratori per a dones Bootcamp

El botó de laboratori per a dones és un programa educatiu de sis mesos per a dones majors de 18 anys que consisteix en classes de cinc hores de dilluns a divendres. Qualsevol dona adulta és benvinguda a sol·licitar la botiga d’arrencada, però només seran acceptades aquelles persones que Laborartoria identifiquin com que realment requereixen mobilitat social.

Durant l’experiència educativa, els estudiants aprenen tot el que necessiten saber per iniciar una carrera en el sector de la tecnologia com a desenvolupador de front-end o dissenyador d’experiència d’usuaris: des de JavaScript, HTML i CSS fins a habilitats suaus com la navegació de la cultura de la indústria. L’empresa es centra especialment en les habilitats suaus, com ara la resolució de problemes, el lideratge, la flexibilitat, la comunicació i les habilitats interpersonals, que són tan importants per trobar èxit a la indústria de la tecnologia com aprendre a codificar..

Un cop finalitzat el bootcamp, els estudiants passen a formar part de la Xarxa de Graduats de Laboratoria, un consorci d’antics alumnes que proporcionen suport centrat en el creixement professional. La xarxa inclou graduats de tots els països on tenen lloc els bootcamps de Laboratoria, com ara Brasil, Xile, Mèxic i Perú.

Fotografies d’acció del camp d’arrencada de laboratori i educació empresarial

Laboratoria ofereix bootcamps educatius per a dones i oportunitats de formació per a empreses.

El model de finançament de Laboratori no és diferent de la matrícula tradicional en educació superior, que normalment requereix que els estudiants contractin i paguin préstecs massius d’estudiants. Els estudiants de Laboratoria paguen la major part de la matrícula després d’haver aconseguit un treball en tecnologia a part dels estudiants de la ciutat de Mèxic, Guadalajara i Lima..

En cas que els estudiants no es corresponin amb una feina, l’organització no cobrarà la matrícula. Dit això, l’informe d’impacte 2018 de Laboratoria va revelar que el 80% dels graduats van començar les seves carreres de tecnologia als sis mesos després de graduar-se, amb el salari mitjà post-programa augmentant els ingressos d’un graduat en més de 2,7 vegades..

Contracta talents diversos amb Laboratoria per a empreses

El segon àmbit d’atenció de l’empresa social és Laboratoria for Business, un programa que ajuda als graduats a connectar-se amb empreses de tecnologia, i les empreses de tecnologia contracten i entrenen equips diversos per agilitzar la transformació digital. A més de contractar, el programa ajuda a les orgnaitzacions a construir les habilitats necessàries per a un grup de talent corporatiu amb èxit en l’era digital.

L’organització coincideix amb els graduats amb aquestes empreses mitjançant eines de contractació com el Laboratori TalentApp, així com esdeveniments relacionats. El 2018, Laboratoria va acollir vuit Talent Fests en què empreses, com Accenture i Citibank, van oferir reptes tecnològics als estudiants per resoldre una candidatura per a l’ocupació..

Després de participar en un Talent Fest el 2018, la cadena de departaments de Xile Falabella Retail va quedar tan impressionada per les habilitats presentades que va contractar set estudiants de Laboratoria.

Laboratoria també ofereix una sèrie de cursos dissenyats per millorar les habilitats i habilitats de la direcció superior, la direcció mitjana, els recursos humans i els equips individuals. El curs de Lideratge digital de l’organització, per exemple, ajuda els líders d’alta direcció a gestionar la transformació digital amb gràcia, mentre que la sessió de Transformació Cultural ajuda els líders de recursos humans a crear un ambient d’experimentació i millora contínua..

Els líders de productes digitals de Falabella Retail, per exemple, van aprendre a aprofitar les habilitats d’arrencada magra a través del taller del Laboratori Adopting Experimentation. “M’hauria trigat sis mesos per construir alguna cosa i validar-la”, va declarar un representant de RRHH de Falabella en un estudi de cas al lloc de Laboratoria. “Ara, sé que ho puc fer d’aquí a uns dies sense necessitat de tot un equip de desenvolupament.”

Laboratoria per a empreses ha ajudat a diversos clients a guanyar avantatges competitius, inclòs Everis, que va obtenir més de 30 graduats de Laboratoria; i Alicorp, que ha format 1.000 estudiants corporatius.

Com incidir: realitzacions recents i prioritats futures

Només al 2018, Laboratoria va ajudar a 473 dones a graduar-se com a desenvolupadors de primera línia i dissenyadors d’UX, amb un 80% dels graduats que van ocupar llocs de treball en empreses com Avanade, Engie i Groupon en sis mesos..

L’empresa social també va formar 30 empreses de 14 indústries sobre com adoptar i dominar la transformació digital, després de la qual cosa moltes d’aquestes empreses van contractar graduats de Laboratoria.

Avançant, Ana ens va dir que la companyia es prepara a llançar el seu sisè centre de formació a Colòmbia a partir del creixent sector de la tecnologia i de l’interès dels residents de la zona. A mesura que augmenta Laboratoria, la companyia acull donants potencials que voldrien ajudar-la a ser autosostenible en els propers tres anys (ha assolit aquest objectiu al Perú, però no a totes les ubicacions). Per obtenir consultes generals o fer una donació a la causa, visiteu www.laboratoria.la/contactenos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me