Etiquetar i organitzar els fitxers de forma independent de les carpetes amb Tabbles: una eina útil de gestió de documents per a Windows

TL; DR: Tabbles és una eina d’etiquetatge de dades socials que permet als usuaris trobar fitxers mitjançant la navegació de conceptes, en lloc de carpetes. L’aplicació basada en escriptori també és una eina de col·laboració robusta, que ofereix funcionalitats semblants al xat i opcions de compartir. Amb Tabbles Web, recentment llançat a Beta, la companyia facilita que mai qualsevol que creï i desi arxius per reduir intuïtivament el caos digital.

Andrea D’Intino sap per experiència que l’organització d’arxius és la base de l’existència d’un comercialitzador, sobretot quan fa malabarisme amb diverses carteres de clients. Per descomptat, també sap que és una habilitat de supervivència completament essencial.

Mentre treballava com a responsable de màrqueting fa més de 10 anys, Andrea es va trobar sovint guardant el mateix logotip en diverses carpetes de projectes: una per a un pòster, una per a un fulletó, una per a un lloc web..

“Volia clonar màgicament el fitxer allà on ho necessités”, va dir. “Vaig pensar que l’etiquetatge era la solució al meu problema, però no hi havia cap software per etiquetar fitxers al mercat.”

Logotip de Tabbles

Tabbles adopta un nou enfocament en la gestió de documents.

En adonar-se que havia identificat un clar forat al mercat, Andrea va trucar als seus amics Maurizio Colucci i Irma Sta per apreciar l’interès en un possible negoci. Ells van voler entrar i l’equip va començar a escriure codi a finals del 2008. L’1 d’agost de 2009, va néixer Tabbles –anomenat amb el nom de les paraules “tag” i “bombolles”..

Durant els seus deu anys al mercat, l’aplicació d’escriptori s’ha convertit en un sistema de fitxers relacionals en temps real en el qual es poden accedir a les etiquetes com a carpetes o utilitzar com a paraules clau per a la cerca. Admet diversos tipus de fitxers i documents tant en unitats locals i compartides, com en emmagatzematge en núvol i sistemes de sincronització de fitxers.

Si bé Tabbles es pot utilitzar com a carpetes, el programari va molt més enllà d’aquest cas d’ús. Per exemple, permet als usuaris crear etiquetes automàticament en funció del seu camí, nom i contingut, i també ofereix opcions de col·laboració semblant al xat. A més, actualment la companyia posa els darrers retocs a Tabbles Web, un client lleuger que ajudarà a reduir el caos digital quan es busquen fitxers en un navegador web.

Crea automàticament etiquetes basades en ruta, nom o contingut

La configuració d’un sistema d’organització basat en carpetes tradicionals pot resultar frustrant. Imagineu-vos que escolliu organitzar les vostres carpetes per client, seguides d’any i tema. Si en algun moment heu d’accedir a tots els fitxers per tema, haureu de caçar a través d’infinitat d’arxius per trobar la informació que necessiteu.

En definitiva, cap estructura de carpeta única és ideal en tots els escenaris, i és per això que Tabbles va ser dissenyat per fer dinàmica la gestió de les dades. A diferència dels sistemes d’organització estàtics, Tabbles permet als usuaris organitzar, agrupar i trobar fitxers automàticament sense determinar prèviament una estructura de carpetes.

Funcions de Tabbles

L’eina utilitza un enfocament organitzatiu dinàmic amb una robusta funcionalitat de col·laboració.

En canvi, les subcarpetes es generen dinàmicament en funció de les carpetes que obri l’usuari. De manera que, utilitzant l’exemple anterior, si feu clic al client primer, veureu tots els temes associats a aquest client com a subcarpetes dinàmiques. Per contra, si primer feu clic en un tema, veureu carpetes per a tots els clients relacionats amb aquest tema.

El sistema dinàmic de gestió de dades també permet als usuaris trobar fitxers simplement descrivint-los mitjançant la funció Combina. La solució gràfica i intuïtiva presenta als usuaris registres que coincideixen amb la descripció donada, independentment de si es troben en unitats connectades. Durant el procés, Tabbles guia l’usuari a través de passos per perfeccionar la cerca, que ajuda a identificar els fitxers d’una manera natural.

Tabbles també permet als usuaris buscar fitxers mitjançant expressions habituals com ara adreces de correu electrònic i números de la Seguretat Social. “Per exemple, podeu buscar alguna cosa que s’assembli a un número de targeta de crèdit, a un correu electrònic genèric, a un número de passaport o a un número de Seguretat Social”, va dir Andrea. “Aquesta característica es pot utilitzar per obtenir informació de la mina de dades, coincidint amb el contingut dels fitxers amb els patrons.”

Una potent eina de col·laboració amb funcionalitat similar al xat

Tabbles proporciona avantatges òbvits per als usuaris individuals, però també és una solució robusta per racionalitzar la gestió de documents entre els membres de l’equip. Com que Tabbles emmagatzema etiquetes mitjançant bases de dades Microsoft SQL Server, els usuaris poden compartir algunes o totes les seves etiquetes en unitats locals, unitats compartides i unitats de núvol, com Dropbox.

El procés és senzill: l’administrador del sistema utilitza el tauler de control per gestionar els usuaris i compartir permisos, creant un entorn on cada usuari pot localitzar fitxers basats en etiquetes aplicades pels seus companys..

Tabbles també permet als equips comunicar-se entre ells afegint diversos comentaris datats als fitxers i carpetes dels discos locals, les unitats compartides i les unitats basades en la web per igual. En un entorn multiusuari, aquest sistema funciona de manera similar al xat, ja que els espectadors poden veure qui va escriure què i quan.

Etiqueta fitxers a qualsevol plataforma

Tabbles funciona en màquines locals, unitats compartides i sistemes d’emmagatzematge basats en núvols.

Andrea va dir que l’empresa que es troba arrancada té una gran base de clients d’usuaris individuals i un bon grapat de clients corporatius que utilitzen Tabbles conjuntament amb DropBox. Tabbles ofereix quatre plans de pagament, tots ells amb una garantia de devolució de 30 dies. El pla gratuït, destinat a ús personal, inclou comentaris sobre fins a 500 fitxers, etiquetatge automàtic amb fins a 15 regles i etiquetatge de correu electrònic per a 100 correus electrònics..

Destinat a usuaris lleugers, el pla bàsic anual inclou comentaris sobre fins a 2.000 fitxers, etiquetatge automàtic amb fins a 25 regles i etiquetatge de correu electrònic per a 100 correus electrònics. El pla Pro ofereix un accés il·limitat a totes les funcions, com fa el pla corporatiu, amb l’afegit de suport de configuració i configuració i l’etiquetatge compartit amb els companys..

S’acaba de publicar a Beta: Tabbles Web, una solució nova basada en navegadors

Tabbles funciona en un entorn de desenvolupament ràpid. Andrea va dir que les primeres línies de codi del programari es van escriure a finals del 2008. Tabbles va sortir a la publicació només set mesos després, l’agost del 2009. “La idea era que el projecte es posés al mercat el més ràpidament possible, i això és el que nosaltres va dir “, va dir. “A partir d’aquí, vam començar a afegir funcions principalment basades en comentaris del client.”

Per garantir que Tabbles es convertiria en una solució d’etiquetatge de qualitat empresarial i rellevant a llarg termini, l’empresa ha afegit múltiples funcions que permeten als usuaris etiquetar i cercar fitxers, augmentar la productivitat mitjançant l’automatització i racionalitzar les cerques al núvol..

L’empresa no afegeix cap funció sol·licitada, però si l’equip rep almenys cinc sol·licituds, considerarà seriosament la creació de noves funcions. En aquest exemple, es concentra recentment l’empresa a Tabbles Web, un client lleuger que ajudarà a reduir el caos digital a l’hora de cercar fitxers en un navegador web.

“L’any passat vam enquestar la nostra base d’usuaris, i una de les coses que més va demanar la gent va ser la possibilitat d’executar Tabbles en un navegador web perquè volen tenir una aplicació multiplataforma”, va dir Andrea..

Tabbles Web, que acaba de publicar-se a Beta, permetrà als usuaris fer cerques combinant etiquetes, copiar les rutes de fitxers que busquen i descarregar fitxers per utilitzar el programari com a servei de compartició. La nova eina també ofereix funcions d’etiquetatge manual i suport per a comentaris semblants al xat. Els usuaris poden iniciar-se a Tabbles Web Beta aquí amb les credencials següents: Nom d’usuari: demostració, Contrasenya: demostració.

Fa deu anys quan Andrea i el seu equip van desenvolupar originalment Tabbles i, en aquell moment, les tecnologies de codi obert no eren tan populars com les que hi ha avui. Com que la versió d’escriptori de Tabbles no és de codi obert, la companyia va decidir obrir el front front de Tabbles Web, permetent als usuaris observar com funcionen les API de backend i utilitzar la seva API RESTful per integrar-la amb altres aplicacions..

La companyia també espera convertir Tabbles Web en una aplicació mòbil. “Multiplatform és el camí a seguir”, va dir. “No volem que els nostres clients hagin de fer un seguiment del nostre producte perquè tenen uns quants usuaris de Mac”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me