El projecte Tor: Un compromís infreqüent de 14 anys per protegir les llibertats civils i proporcionar un accés segur i segur a una Internet sense censura

TL; DR: Tor utilitza una xarxa global de servidors operats per voluntaris, Tor ajuda als usuaris d’Internet a millorar la seva privadesa i seguretat en línia. Els programes Tor dirigeixen el trànsit a Internet a través de diversos relés i capes de xifratge per ocultar la ubicació d’algú i protegir-los de la vigilància de la xarxa i l’anàlisi del trànsit. Per un ampli ventall de motius, Tor ajuda als usuaris a evitar la censura i accedir a Internet completa amb programes que inclouen un navegador web, una aplicació mòbil, una aplicació de xat i molt més. Els partidaris poden ajudar Tor de moltes maneres: executar un relé, donar, fer voluntariat i contribuir amb el temps de desenvolupament als projectes.

Inicialment desenvolupada per protegir les comunicacions governamentals, la xarxa Tor també protegeix els usuaris d’Internet de la vigilància i proporciona una manera d’accés a l’accés web censat pel govern.

La xarxa de milers de servidors gestionats per voluntaris potencia la privadesa i seguretat en línia, proporcionant rutes anònimes perquè els usuaris d’Internet puguin lliurar i cercar informació il·limitada.

El projecte original, liderat per informàtics i matemàtics del Laboratori de Recerca Naval dels Estats Units a principis dels anys 2000, va proporcionar la inspiració saborosa per al nom i el logotip de la xarxa. Tor és curt per a The Onion Router.

Qui necessita anonimat en línia i per què milions de persones trien Tor

Atesa la privadesa i les proteccions de seguretat que ofereix Tor, persones de tot el món accedeixen a la xarxa per diversos motius:

  • Periodistes comunicar informació sensible amb fonts, així com investigar i publicar articles que s’oposen als mitjans controlats per l’estat.
  • Militars i militars proporcionar línies de consells veritablement anònimes, participar en operacions encobertes i obtenir informació.
  • Activistes i denunciants informar d’abusos de zones de perill, organitzar protestes, evitar vigilància i evitar la censura del govern.
  • Empreses evitar la informació enganyosa dels competidors, mantenir les estratègies operatives confidencials i facilitar la rendició de comptes internes.
  • Professionals informàtics verificar les normes de tallafoc basades en IP, realitzar proves, ocultar la configuració de seguretat per a empleats no tècnics i treballar al voltant de les interrupcions de la xarxa ISP..

Més enllà de les indústries especialitzades anteriorment, els usuaris generals d’Internet poden utilitzar Tor per protegir la seva identitat contra lladres i anunciants, guardar dades privades d’empreses irresponsables, salvaguardar les activitats en línia dels nens, temes sensibles a la investigació, així com evitar vigilància i censura..

Com funciona Tor: retallar les capes de l’encaminament de ceba

Paul Syverson, Roger Dingledine i Nick Mathewson van llançar la versió alfa de Tor el 2002, amb un llançament públic un any després. El Laboratori de Recerca Naval va llançar el codi de Tor amb una llicència gratuïta i la Fundació Electronic Frontier va començar a finançar el projecte.

Gràfic que mostra com la xarxa Tor garanteix la privadesa i la seguretat

La xarxa Tor anonimitza el trànsit d’Internet mitjançant l’encaminament a través de circuits aleatoris de servidors de relé.

Com el nom original indica, Tor es basa en l’encaminament de la ceba, que nidifica capes de xifrat en una àmplia xarxa. El trànsit a Internet o paquets de dades tenen dues parts: la càrrega útil o la informació que s’envia i l’encapçalament, que mostra ubicacions d’origen i destinació, mides i tipus d’arxiu, juntament amb una altra informació identificativa. Els proveïdors de serveis d’Internet i altres programes de vigilància poden examinar encapçalaments per revelar dades.

La xarxa Tor enfosqueix la informació de la capçalera encaminant el trànsit a través de diversos desviaments a Internet. En lloc d’anar directament des de l’origen a la destinació, les dades de la xarxa Tor prenen rutes aleatòries a través d’un grapat de més de 7.000 relés disponibles.

Cada connexió de relé està xifrada un pas a la vegada, el que significa que cap relé mai coneix el camí complet del paquet de dades. El camí d’un usuari a través de la xarxa Tor canvia cada 10 minuts.

Els nostres 4 programes de tor preferits ajuden els usuaris a navegar i compartir informació en línia

El Projecte Tor sense ànim de lucre i una comunitat oberta de desenvolupadors mantenen 14 programes i serveis de programari per garantir experiències d’Internet dels usuaris, que van des de productes de masses mercats, com un navegador web i un client de xat, fins a programes més tècnics com un monitor d’estat del terminal i Simulador de xarxa d’esdeveniments discrets.

1. Navegador Tor: navegador web portàtil, preconfigurat

La forma de prova de vinyetes per accedir a la xarxa Tor és mitjançant el seu navegador i programes agrupats. Basat en una branca estesa del llançament de suport (ESR) de Firefox, Tor Browser ajusta les preferències del navegador i aplica una sèrie de pegats per millorar la privadesa i la seguretat.

Les extensions Torbutton i Tor Launcher obscureixen encara més l’activitat en línia d’un usuari, mentre que HTTPS-Everywhere, NoScript i altres plugins protegeixen la seva privadesa. Tor avisa que és probable que qualsevol altra configuració del navegador web sigui segura per utilitzar-la amb Tor.

2. Tor Messenger: programa de xat segur i multiplataforma

També basat en alguna cosa de la comunitat de Mozilla, Tor Messenger utilitza Instantbird per crear una plataforma de xat segura que admet una àmplia varietat de comunicacions, incloses XMPP, IRC, Twitter, Facebook i altres..

Tor Messenger continua en fase beta, però envia tot el trànsit a través de la xarxa Tor amb una excel·lent interfície d’usuari, actualitzador segur, juntament amb missatgeria fora del registre activada automàticament. Les futures versions, que s’espera que apareguin al cicle d’ESR de Mozilla, podrien incloure funcions de comunicació multipartits, transferències de fitxers xifrats i versions internacionals.

3. Orbot: Connexions a Internet privades per a dispositius Android

Els usuaris d’Android poden accedir a la web, missatgeria instantània i correu electrònic a través de la xarxa Tor mitjançant Orbot, una aplicació gratuïta creada com a part d’una col·laboració amb el Projecte Guardian. Orbot inclou Tor i l’API de liberació, juntament amb un proxy HTTP local i una interfície SOCKS4A / 5.

Captures de pantalla d’Orbot

Orbot, una col·laboració amb el projecte Guardian, porta la xarxa Tor als dispositius Android.

Orbot es pot utilitzar per a qualsevol aplicació amb una funció de servidor intermediari i es pot configurar per proporcionar de forma transparent a tot el trànsit d’Internet del dispositiu a través de Tor.

4. Tails: distribució de Linux mòbil i privada

Batejat amb el nom d’amnèsic sistema d’incògnit en viu, Tails és un sistema operatiu que arrenca des d’una unitat USB, un DVD o una targeta SD. Com que està limitat a suports extraïbles, Tails no deixa proves del seu ús en qualsevol ordinador on s’executa.

Tails inclou diverses aplicacions integrades, com ara un navegador web, un programa de missatgeria instantània, un client de correu electrònic, un editor d’imatges i àudio i una suite de productivitat, tot preconfigurat per a la seguretat de Tor i la privadesa..

Com podeu contribuir i implicar-vos en el projecte Tor

El Projecte Tor confia en voluntaris per donar suport i desenvolupar programari, juntament amb el manteniment i el creixement de la xarxa.

Actualment, recolzat per X, Y i Z, Tor també busca donacions i patrocinis d’empreses, organitzacions o agències governamentals.

Els voluntaris amb almenys 2Mbps per a la càrrega i la descàrrega poden configurar el seu Tor per donar amplada de banda i convertir-se en un relé de xarxa: com més relés, més ràpid serà la xarxa Tor. Els usuaris de Tor també poden provar programes complementaris, aportar documentació i traduir documentació, particularment a l’àrab o el Farsi, per als usuaris que viuen a les zones d’Internet censurades..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me