El millor amic d’un escriptor: l’Atlàntida és un processador de text personalitzable amb requisits mínims del sistema i funcions úniques

TL; DR: Atlantis és un processador de text autònom per a Microsoft Windows, personalitzable, compacte i que requereix recursos mínims del sistema. L’eina única té moltes funcions que permeten als usuaris crear llibres electrònics, desar fitxers de còpia de seguretat i treballar en un entorn sense distraccions, entre altres avantatges. Quan Atlantis es prepara per celebrar els vint anys en la indústria, la companyia està utilitzant la seva experiència per alimentar els futurs desenvolupaments en benefici dels seus clients.

Cap al 360 a.C., el filòsof grec Plató va escriure sobre la desaparició de l’Atlàntida, una illa mítica empassada pel mar en un acte de venjança sobrenatural contra civils corruptes i avariciosos.

Més de 2.300 anys després, un equip internacional de desenvolupadors va llançar el processador de paraules Atlantis amb la intenció d’alliberar la gent del monopoli de Microsoft Office sobre processament de textos. L’alternativa assequible és quelcom que Plató, conegut per la seva preocupació per les llacunes de riquesa entre rics i pobres, podria haver-se convertit en escriure diàlegs socràtics.

Logotip de la pancarta de l'Atlàntida

Atlantis és un processador de textos autònom, assequible, ric en funcions i totalment personalitzable.

“El 2000, el mercat d’aplicacions d’oficina semblava molt diferent que ara”, va dir Taras Push, fundador d’Atlàntida. “Els usuaris no han tingut gaire opció que complir amb les poques solucions que s’ofereixen. Creiem que és molt important donar als usuaris més opcions ”.

L’equip de darrere d’Atlàntida no volia crear un clon de Microsoft Word: volia crear alguna cosa millor. “Sempre hi ha marge per millorar, sempre les coses són ignorades o ignorades per altres”, va dir Taras. “La clau és explorar les idees tradicionals des d’un angle diferent”.

Avui dia, Atlantis s’ha convertit en una alternativa autònoma de Microsoft Word creïble i que es pot personalitzar segons les preferències dels usuaris. A diferència de les empreses més grans, Atlantis té la llibertat i la flexibilitat de canviar la seva full de ruta per servir millor a la seva base de clients, ja sigui que això impliqui afegir noves funcions o ajustar-ne les existents. Ara, a mesura que Atlantis es prepari per al seu vintè aniversari, la companyia preveu donar a conèixer als clients amb millores continuades durant les pròximes dues dècades i més enllà.

Una alternativa creïble als processadors de text existents

No neguem el canvi continuat de la indústria cap a les aplicacions mòbils basades en núvols, però l’equip de l’Atlàntida no està amenaçat pel canvi.

“Hi ha una tendència a substituir les aplicacions que els usuaris poden comprar i tenir per Software-as-a-Service (SaaS), però creiem que les aplicacions de processament de textos tradicionals tindran un paper important en el futur previsible”, va dir Taras. “Molts usuaris prefereixen encara posseir les seves eines, no llogar-les, i no tothom estaria d’acord en confiar els seus documents personals amb els serveis al núvol”.

Atlantis és completament portàtil quan s’instal·la en una unitat flash de memòria, sempre que l’ordinador amfitrió funcioni a Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 o 10. A partir del mes de juny, Atlantis també podrà funcionar a Linux mitjançant Wine, un sistema obert. aplicació font capaç d’instal·lar i executar aplicacions de Windows en diversos sistemes operatius compatibles amb POSIX.

Banner que representa a Atlantis amb captures de pantalla

Atlantis és adequat per a diversos usuaris, des d’escriptors creatius fins a professionals de negocis.

Segons Taras, Atlantis també és una opció viable per a usuaris amb diferents recursos informàtics, des de portàtils antigues fins a sistemes avançats 4K. No requereix programari de tercers, es pot utilitzar en dispositius equipats amb sistemes operatius tan antics com Windows 2000 i funciona correctament en versions de Windows de 32 i 64 bits.

Tot i que Atlantis és excepcionalment compacta (el fitxer de configuració és de només 3 MB), el programari inclou diccionaris i mòduls de guionització ortogràfica anglesos, sons de màquina d’escriure, una col·lecció de plantilles i clips de documents i icones d’alta resolució, entre d’altres funcions. També es manté ràpid malgrat una memòria mínima.

Un processador autònom de paraules adaptat al seu funcionament

La companyia ofereix una descàrrega gratuïta a Atlantis Word Processor Lite i una versió completa, coneguda com Atlantis Word Processor. La versió completa ofereix diverses funcions addicionals, incloent vistes addicionals de documents, eines de publicació dedicades i una interfície gràfica (GUI) totalment personalitzable..

Gairebé totes les parts de la GUI (inclosos temes, barres d’eines, dreceres, la barra de documents i la barra d’estat) es poden ajustar a les preferències individuals. Per exemple, els corrector ortogràfic addicionals permeten als usuaris polir la seva escriptura en diversos idiomes. A més, els usuaris poden triar entre una varietat d’esquemes de colors integrats o crear el seu propi per personalitzar la interfície gràfica de l’Atlàntida. Finalment, els usuaris poden personalitzar els sons associats a diverses notificacions mitjançant els esquemes natius del processador de textos o descarregant-ne altres del lloc de l’Atlàntida.

Captura de pantalla d'Atlàntida

El processador de textos es pot ajustar fàcilment a les vostres necessitats i preferències personals.

“No hi ha cap altra aplicació de processament de text que es pugui adaptar per treballar i mirar al vostre camí”, va dir Taras. “Per a molts usuaris, és molt important tenir un entorn de treball que sigui familiar, convenient i que s’adapti a les seves necessitats.”

Taras ens va dir que el perfeccionisme és un dels fonaments fonamentals de la companyia; per tant, l’equip està centrat en làser en tots els últims detalls. “Coses que puguin semblar menors o estètiques per a altres, com ara les distàncies entre elements GUI o fraseig que es fan servir als quadres de diàleg, poden desencadenar debats emocionals entre els desenvolupadors”, va dir..

La companyia també s’esforça per garantir la compatibilitat amb els formats i funcions de Microsoft Word. Com que Atlantis no té un format de document propietari, funciona igualment bé amb formats com RTF, DOC i DOCX.

Un període d’avaluació gratuïta i desenvolupament basat en comentaris

Quan Atlantis va llançar el seu programari l’any 2000, pocs es van atrevir a competir amb Microsoft Word. Avui, el mercat és una mica més concorregut.

“Els usuaris tenen una àmplia selecció d’aplicacions de processament de textos, des de processadors de text gratuïts fins a pagaments i suites d’oficina, programari tradicional fins a SaaS”, va dir Taras. “Quan hi ha tantes opcions per triar, fins i tot funcions relativament menors o altres aspectes del programari poden ser un motiu per canviar a un producte diferent.”

A l’hora d’escollir una eina de processament de textos, Taras aconsella als usuaris que tinguin en compte l’aspecte, la velocitat, la personalització, la compatibilitat, el suport tècnic i les polítiques d’actualització, entre altres aspectes del producte. Per permetre als clients vetllar l’Atlàntida abans de comprar, l’empresa ofereix un període d’avaluació gratuït de 30 dies sobre el producte totalment funcional.

“El nostre processador de textos s’ofereix com a producte abans de comprar”, va dir Taras. “Abans de prendre una decisió, els usuaris poden mirar el producte des de diferents angles sense presses.”

En definitiva, Atlantis pretén oferir un producte tan robust que satisfà les necessitats de la més àmplia gamma de clients possible. Amb aquesta finalitat, Taras va dir que la companyia prioritza la informació dels usuaris. “Els usuaris poden parlar directament amb els desenvolupadors i influir significativament en el projecte”, va dir. “Amb productes desenvolupats per grans empreses, la cadena de presa de decisions és molt més llarga i, per als usuaris habituals, és molt més difícil influir en el futur del producte.”

Taras va dir que, entre les principals característiques del processador de text, la creació de llibres electrònics s’ha afegit després d’una sol·licitud única dels clients de la companyia. Amb aquesta característica, els usuaris poden desar qualsevol document de l’Atlàntida a EPUB, un format compatible amb Nook i iPad; o MOBI, el format estàndard per a Kindles.

Següent: Novetats i 20è aniversari

Taras ens va dir que l’agenda de l’empresa serà plena per al futur previsible. La companyia llança freqüentment novetats com a part del seu compromís amb la millora continua. “Amb cada nova versió i cada novetat, el producte millora”, va dir.

La companyia també té algunes celebracions a fer, ja que va assolir una fita de vint-i-cinc anys el 2020. Però això no vol dir que s’alenteixi aviat.

“Hi ha moltes coses a la nostra llista de tasques, i tenim moltes idees per als propers anys”, va dir Taras.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me