Compondre el buit entre l’humà i l’ordinador: els usos necessaris la tecnologia BCI per ajudar els usuaris a aprofitar el poder de les dades cerebrals

TL; DR: La tecnologia de interfície cervell-ordinador (BCI) de Neurable permet als humans controlar el programari i altres dispositius només amb el seu pensament. Utilitza l’electroencefalografia (EEG) per registrar l’activitat cerebral, analitzar dades i proporcionar als usuaris un control 3D en temps real dels sistemes virtuals i de realitat augmentada. Els productes avançats de Neurable tenen el potencial de donar forma a la propera generació d’informació cognitiva, sobretot quan l’empresa avança al mercat de consum.

A les generacions futures els costarà creure que, una vegada, la telekinesi es limitava a trucs de màgia doblegats a la cullera. I tot és gràcies a l’inici de Neurable, basat a Boston, que va construir les primeres eines de neurotecnologia per proporcionar als usuaris una potència telepàtica en entorns digitals.

A més de permetre el control 3D de programari i dispositius que només utilitzin la ment, la funcionalitat de la interfície cervell-ordinador (BCI) de l’empresa permet als ordinadors mesurar l’emoció humana i interpretar la intenció. Neurable ho fa passar per un mètode de registre de l’activitat cerebral coneguda com electroencefalografia (EEG).

Adam Molnar, director d'èxit de socis de Neurable i logotip

Adam Molnar, director d’èxit de socis de Neurable, va dir que la companyia és pionera en l’ús comercial de BCI.

Situant el cervell humà en el centre de les plataformes de realitat augmentada (AR) i realitat virtual (VR), la tecnologia innovadora pot aconseguir gestes increïbles: penseu en operar joguines i jugar a videojocs sense més que el poder de la vostra ment..

Actualment, Neurable treballa amb col·laboradors privats per recopilar, visualitzar i analitzar dades cerebrals per a la VR, integrar l’analítica cerebral a les aplicacions i crear eines que responguin a l’emoció. En última instància, però, la companyia té previst introduir BCI al mercat de masses tan aviat l’any que ve, fomentant una societat on els humans puguin prosperar sense limitacions físiques..

“La idea és desenvolupar un sistema que millori realment la vida de la gent”, va dir Adam Molnar, director d’èxit de socis de Neurable. “És una declaració d’alt nivell, però s’aplica tant a aspectes interactius de Neurable com a analítics, com ara derivar algoritmes que mostren canvis en els nivells d’estrès (cosa que estem treballant amb els nostres socis actuals). La perspectiva d’ajudar les persones a millorar-se utilitzant aquesta tecnologia és fascinant ”.

Desenvolupat per tècniques de recerca i processament de senyal BCI

Neurable amb seu a Boston va ser fundada el 2015 per James Hamet, Michael Thompson i la doctora Ramses Alcaide, antigues investigadores estudiants de la Universitat de Michigan. Doctor del doctor Alcaide la investigació del laboratori d’interfecció directa de cervells de la Universitat de Michigan (UM-DMI) sobre tecnologia d’interfície cervell-ordinador (BCI) per a persones amb condicions mèdiques debilitants va posar les bases de Neurable, on presideix com a conseller delegat i president..

En aquell moment, Adam va dir que VR estava gaudint del seu moment en el punt de mira. Però, a part d’algunes empreses, incloses Emotiv, NeuroSky i InteraXon, gairebé tot el relacionat amb la BCI es va limitar al treball de laboratori..

El Neurable, prudent en el mercat, va observar que l’evolució dels dispositius informàtics va ser paral·lela al desenvolupament de paradigmes d’interacció informàtica.

“Per exemple, l’ordinador personal: abans del ratolí, el teclat i la interfície gràfica, la gent veuria aquestes grans màquines amb targetes de perforació, que són extremadament inaccessibles per a qualsevol persona que no sigui tècnica”, va dir Adam. “I la tecnologia dels telèfons intel·ligents va existir realment aproximadament una dècada abans que la pantalla tàctil fos la norma. Hem evolucionat fins a un punt en què ara toquem i parlem amb els nostres dispositius. “

Amb l’arribada de cada sistema informàtic important, Adam va dir que una evolució simultània en la interacció es produeix en el temps, suprimint el buit entre l’humà i l’ordinador..

El millor intèrpret del cervell

Les anàlisis derivades de dades cognitives ajudaran que les empreses del futur guanyin avantatge competitiu

“Així, el 2016, quan vam veure l’augment de la VR i la idea d’AR, teníem la sospita que aquells dispositius, especialment AR, necessitarien un grau de control silenciós de mans lliures per aprofitar el mitjà”, va dir. dit. “Així, vam sortir a construir un prototip”.

El primer projecte de Neurable, que va ser possible mitjançant un sistema modificat HTC Vive VR amb sensors EEG al seu interior, va permetre el control de mans lliures i va produir analítiques neuronals. La companyia va donar a conèixer el dispositiu, així com una demostració de jocs VR realitzada en col·laboració amb eStudiofuture, a SIGGRAPH 2018 a Los Angeles.

El joc, Awakening, situa el jugador com un nen dotat de poders telekinètics en un laboratori científic de govern “Stranger Things”. Utilitzant pensaments només, el jugador ha d’escapar de la presó, evitar els vigilants i deslliurar-se del laboratori. El joc està lliure de control i de veu, de manera que els jugadors fan servir els seus ulls per centrar-se en un objecte intermitent que després poden seleccionar, agafar o llançar.

“Va ser una demostració realment emocionant, però va costar comercialitzar-se abans, especialment per a VR”, va dir Adam..

Configuració de la propera generació d’informació cognitiva

El maquinari no invasiu, compatible amb VR, de la companyia és fàcil d’utilitzar, que inclou sis sensors EEG secs amb amplificació en dues etapes i suport per al seguiment d’ulls de Tobii: una tecnologia que utilitza la il·luminació per crear reflexos als ulls per a un seguiment precís. Com que els dispositius EEG estan secs, no necessiten gel ni sensors implantats quirúrgicament al crani (ouch!).

Les seves eines de programari són igualment fàcils d’utilitzar; compatible amb qualsevol dispositiu de detecció portàtil o sistema EEG que flueix dades mitjançant una capa de streaming de laboratori (LSL). El programari es pot integrar amb entorns Unity, C ++ i C #, i Neurable ofereix una funcionalitat d’exportació de dades i un portal web per a la visualització i anàlisi de dades en 3D.

Per fer la integració a les aplicacions existents una brisa, Neurable proporciona API de NeuroInsight, que proporcionen dades brutes i visions cognitives que es poden utilitzar per dur a terme investigacions dels usuaris, adaptar experiències dels usuaris i augmentar la seguretat dels entorns de treball. El SDK NeuroSelect de la companyia, per la seva banda, permet interaccions intuïtives dels usuaris en entorns de realitat mixta convertint els senyals del cervell en una intenció humana.

Finalment, Adam va dir que BTI afectarà tots els aspectes del negoci, des del personal que utilitza simulació VR per formar-se als venedors interessats en les interaccions dels consumidors amb contingut digital. També ha demostrat casos d’ús en el transport, l’arquitectura, l’enginyeria, la construcció, la domòtica, la sanitat i la indústria de l’automòbil. Per ara, Adam va dir que és fonamental que l’empresa mantingui un enfocament el més estret possible.

“El repte que tenen les companyies BCI, en general, és identificar problemes que BCI s’adapta especialment”, va dir. “Crec que hem de guanyar en els casos en què podem obtenir una perspectiva d’una persona sense que ningú o algú altre introdueixi biaix a les dades.”

De moment, Neurable està treballant amb diversos socis en iniciatives per a les quals BCI és una forma adequada. “Una de les coses que vam escoltar de nou va ser que la gent volia una mesura d’estrès derivada neuronalment”, va dir Adam. “Sabíem que podríem fer-ho, així que vam continuar en una campanya per desenvolupar una suite d’eines analítiques cognitives.”

L’entrada al mercat de consum

Actualment, Neurable està en procés de desenvolupament del seu primer dispositiu de consum massiu, que es podrà publicar al públic el pròxim any.

Adam va dir que creu que la companyia ha desenvolupat un alt grau de consciència quan es tracta de l’espai BCI, sobretot perquè ha vist evolucionar el mercat des de la infància cap a un món on les empreses BCI s’adquireixen a l’esquerra i a la dreta..

“Hem tingut una perspectiva molt bona durant tot això, i crec que és per això que el nostre proper producte tindrà tant d’èxit com crec que seria”, va dir.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me