Com USB-IF protegeix els consumidors i impulsa la innovació a mesura que ens movem cap a un port únic per a àudio, vídeo, dades i energia

TL; DR: Format el 1995 per empreses que van desenvolupar cables USB, connectors i protocols de comunicacions, el USB Implementers Forum (USB-IF) estableix els estàndards que regeixen les connexions omnipresents. Amb la tecnologia USB Type-C que es demostra ser una solució prometedora i inclusiva per transmetre dades, potència, àudio i vídeo, el USB-IF busca millorar el disseny i la funcionalitat del producte alhora que protegeix els consumidors i dispositius contra accessoris que no compleixin.

Tots els tenim: aquell calaix o tina d’emmagatzematge plena de diversos cables USB, HDMI, FireWire i cables auxiliars. L’aparició de cables i connexions USB Type-C, tanmateix, aviat podria veure que desapareixia un calaix incòmode.

Les connexions USB-C combinen, i superen el rendiment, les capacitats de transmissió de dades i potència dels altres cables i la converteixen en una opció impressionant per a transferir àudio, vídeo, dades i energia a tot tipus d’electrònica..

Potser la característica més impressionant del tipus C: els connectors són reversibles, el que significa que no gira cap més el cable i intenta esbrinar de quina manera es troba cap a la dreta o assegurar-se que es manté al final de la dreta..

A mesura que s’adopta l’USB Type-C en forma d’electrònica de consum, com ara ordinadors portàtils, telèfons i discs durs externs, el Fòrum d’implementadors USB sense ànim de lucre estableix les directrius que impulsen les innovacions, el rendiment i la longevitat del producte..

Evolució de la tecnologia USB i com canvia el joc de tipus C

L’historial d’USB generalment es pot desglossar en versions i tipus. Les versions es descriuen amb números i es refereixen a velocitat i funcionalitat, mentre que els tipus són les lletres que signifiquen la forma física i el cablejat dels ports i connectors.

El tipus A, o USB-A, és el connector rectangular que la majoria dels consumidors associen a USB i s’enganxen als seus ordinadors. El USB-B, o el tipus B, sol ser el muntatge connectat a dispositius com una impressora, una càmera, un disc dur extern o un telèfon. Tot i que el USB-A és estàndard i reconeixible a tots els dispositius, les connexions USB-B poden variar d’estàndard a micro.

La versió 1.1, llançada el 1998, tenia una velocitat màxima de 12Mbps. L’USB 2.0 va augmentar fins a 480Mbps el 2000, i el USB 3.0 del 2008 va augmentar a 5Gbps i fins a 5 volts i 1,8 amperis de potència..

Llançat el 2013, l’USB 3.1 duplica la velocitat fins als 10 Gbps i inclou tres nivells de perfils de distribució d’energia que es troben a 5 amperis a 12 o 20 volts.

Imatges de tipus de cables USB

Els cables USB de tipus C (a l’esquerra) semblen ser una solució més completa que els USB-B (mig) i els USB-A (dreta).

Desenvolupat aproximadament al mateix temps que l’especificació USB 3.1, l’USB Type-C va ser anunciat a l’agost de 2014 i va incloure un petit endoll reversible que es connecta bidireccionalment a dispositius perifèrics. Els ordinadors portàtils d’Apple i de Google han adoptat ports USB-C per a la càrrega i la connexió d’accessoris, i Intel va anunciar que el Thunderbolt 3 (una vegada pensat digne de substituir el USB per complet) utilitzarà els mateixos ports i tipus de connexió..

El pas a connexions de tipus C també suposa abandonar els adaptadors d’alimentació propietaris en favor d’una solució que funciona per a tots els dispositius. La Unió Europea estudia una norma de recàrrega universal que reduiria significativament els residus.

Els estàndards d’autenticació es defensen contra els carregadors i programari maliciós defectuosos

A mitjan 2016, l’USB-IF va anunciar estàndards d’autenticació basats en criptografia per als carregadors i dispositius USB-C. Els sistemes d’amfitrió identificaran i verificaran l’autenticitat de cables o carregadors mitjançant xifrat de 128 bits abans que es pugui transferir l’energia o les dades.

La especificació protegeix els dispositius host contra accessoris no conformes o no certificats que poden malmetre el rendiment del dispositiu o introduir programari maliciós.

“USB-IF entén que els consumidors volen portar menys equipaments sense renunciar a la vida de la bateria ni a la flexibilitat”, va dir el president i conseller delegat de l’USB, Jeff Ravencraft, en un comunicat. “El programa de carregadors USB certificat facilitarà la possibilitat de compartir els carregadors a través del paisatge USB Type-C compatible, ja siguin els consumidors a casa, a l’oficina o en qualsevol altre lloc.”

Il·lustració del carregador USB certificat

Es recomana als fabricants que utilitzin un nou logo USB-IF per demostrar que els seus carregadors són conformes i certificats.

Com a suport dels esforços mundials per reduir els residus i augmentar la usabilitat dels cables d’alimentació amb diversos dispositius, USB-IF va col·laborar amb la Comissió Electrotècnica Internacional per promoure aquests estàndards.

“USB-IF és ininterrompudament en la nostra missió de solidificar el USB Type-C com a cable únic del futur”, va dir Jeff en un altre comunicat. “L’autenticació USB Type-C és una contribució important per permetre a un pròsper ecosistema de productes compatibles i interoperables.”

L’establiment d’estàndards d’àudio digital millora el disseny del producte

Amb l’especificació USB Audio Device Class 3.0 (feu clic per descarregar), lliurament d’àudio USB-IF estandarditzat a través de connexions de tipus C. La decisió, que cobreix auriculars, dispositius mòbils, estacions d’acollida, configuracions de jocs i dispositius de realitat virtual, anima els fabricants de maquinari a continuar eliminant les preses de 3,5 mm d’àudio a favor dels USB-C de 2,6 mm d’alçada més petits..

Això significa que els dispositius poden ser fins a un mil·límetre més prims i tenir menys connectors, cosa que “obrirà la porta a la innovació de moltes maneres”, segons el comunicat de premsa USB-IF, el principal responsable de les millores seria més impermeable o resistent a l’aigua dispositius. La especificació també introdueix la capacitat de reduir el consum d’energia i admet noves funcions, com la detecció de paraules clau, el mode d’escolta que activa tecnologia com Siri d’Apple i Amazon Echo..

“L’USB és el connector més senzill i més ampli disponible avui, fent que el USB Type-C sigui l’elecció lògica per al futur de l’àudio digital”, va dir Jeff en el comunicat, i va afegir que l’especificació USB-IF ajudaria les empreses a reduir el temps per a la comercialització..

Advocats USB-IF per l’avançament i l’adopció de sistemes USB compatibles

En conjunt, les especificacions USB-IF determinen els objectius de les interfícies i els mecanismes que hi ha al darrere del disseny del producte.

El USB-IF sense ànim de lucre, una col·laboració de les empreses responsables de la creació de connexions USB, encara compta entre les seves empreses membres més de Hewlett-Packard, Microsoft, Apple i Intel.

Els desenvolupadors individuals poden utilitzar els fòrums USB-IF i accedir a la seva documentació de forma gratuïta, però només els empleats per una empresa membre o registrats individualment poden unir-se a un dels grups de treball centrats en dispositius, compliment i màrqueting..

Entra a formar part del fòrum USB Implementers

Com a membres, els desenvolupadors poden participar en conferències, programes de màrqueting i tallers de compliment trimestrals on poden provar equips i obtenir la seva certificació. A continuació, es poden incloure dispositius compatibles al directori de productes de l’USB-IF i fer servir els logotips certificats USB-IF.

Els productes es poden provar per al seu compliment, ja sigui passant per un laboratori de proves independent o participant en un taller de compliment. Els esdeveniments només per a membres promouen el desenvolupament USB, validen el compliment i fomenten la comunicació entre els fabricants de USB.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me