Com GitLab ajuda els desenvolupadors a passar de la idea a la producció: darrere de la plataforma que uneix el seguiment de problemes, la revisió del codi i els desplegaments

TL; DR: GitLab ofereix una llista de clients amb Red Hat, Alibaba, Sony, Uber i StackExchange. GitLab ajuda a més de 100.000 organitzacions a construir, provar i implementar codi ràpidament. Originalment construït com un projecte lateral de codi obert, els cofundadors van ampliar GitLab per incloure la gestió de dipòsits, el seguiment d’emissions, la revisió de codis i eines per a la integració i el desplegament continu. Els equips grans i petits poden col·laborar amb GitLab, una plataforma tot en un que engloba tot el cicle de desenvolupament. GitLab compta amb més de 1.400 col·laboradors a l’edició comunitària de codi obert i afegeix contínuament funcions a dos productes comercials.

Com a desenvolupador de PHP a Ucraïna, Dmitriy Zaporozhets va voler passar de Apache Subversion al sistema de control de versions git, cada cop més popular. Els productes existents, però, eren massa cars i no es podrien publicar als locals.

Com qualsevol enginyer adequat, va començar a construir la seva pròpia solució a casa com a projecte lateral. No obstant això, hi ha un gir a la clàssica història de fundació de tecnologia: Dmitriy no tenia aigua corrent.

“Agafaria dues galledes, aniria a parar al pou, obtindria aigua i després passaria les nits fent coses més importants”, va dir Job van der Voort, un empleat de molt de temps.

Els desenvolupadors de tot el món coneixen ara el treball de Dmitriy a GitLab, una plataforma completa que permet als equips escriure, provar i desplegar codi de manera col·laborativa. L’aplicació basada en web integra totes les fases del cicle de desenvolupament, incloses les eines per a la revisió de codis, el seguiment d’emissions, els feeds d’activitats, els wikis i la integració contínua.

Utilitzat com SanDisk, Red Hat, NASA, Sony, VMware i Citrix, GitLab equilibra les necessitats de codi obert de les petites organitzacions amb el control afegit i els requisits de gestió d’usuaris de les grans empreses..

“El vostre temps per comprar programari és més curt amb GitLab”, va dir Job. “Si el vostre temps és més curt, podreu agafar errors més ràpidament, desplegar-vos constantment a la producció, obtenir comentaris i, per descomptat, tot costarà menys perquè el temps és diners. Creiem que és fonamental: si milloreu el temps de cicle, totes les altres coses milloraran ”.

Construir una plataforma de codi obert per capitalitzar Git

Dmitriy i Valery Sizov van fer de GitLab un programa de codi obert i van llançar una nova versió cada mes, el 22, Dmitriy i Valery Sizov. “Ens hem quedat amb això i encara ho fem avui”, va dir Job, ara vicepresident de productes de GitLab.

GitLab, que Dmitriy i Valery van escriure a Ruby, es van concentrar originalment en la gestió dels dipòsits de git. Compartit i distribuït sota la llicència MIT, GitLab va reunir més de 300 contribucions en el primer any del sistema.

Imatges de primers líders de GitLab

Entre els primers líders de GitLab (d’esquerra a dreta): Dmitriy Zaporozhets, Valery Sizov, Sid Sijbrandij i Job van der Voort

“Tot el que fem a GitLab està obert”, va dir Job. “Ens ve molt impuls per veure com es mou la indústria, com la podem millorar i com podem trobar beneficis per a tothom”.

Un dels primers usuaris de codi obert de GitLab, Sid Sijbrandij, volia utilitzar el sistema per crear un producte Programari com a servei per competir amb GitHub. Centenars de persones es van inscriure a la versió beta del 2012 i les empreses més grans van començar a demanar noves funcions.

Sid, que havia notificat a Dmitriy les seves aspiracions de SaaS a GitLab, es va posar en contacte amb ell després de veure un tuit on expressava el desig de Dmitriy de treballar a GitLab a temps complet..

“Sid es va apropar a ell i li va dir:” Treballa aquí, i et pagaré. Seràs cofundador “, va dir Job. “Poc després que s’unissin, vam introduir GitLab Enterprise perquè els nostres clients poguessin obtenir una versió especial amb les funcions addicionals.”

Integració continuada i racionalització de tot el cicle de desenvolupament

El lloc de treball acredita una de les primeres característiques del creixement i la popularitat de GitLab. En ser l’enginyer sempre recurs, Dmitriy havia creat una solució d’integració contínua, o CI, per ajudar l’empresa a seguir amb el desenvolupament i els cicles d’alliberament.

“Ho vam fer servir aquí i allà, sense dedicar-hi gaire temps i un dia vam decidir per què no fer que les eines d’integració contínua formessin part del producte GitLab?” Va dir Job. “Això va resultar ser enorme. Sempre penso en el GitLab original com, bàsicament, que Dmitriy és tossut i volia construir les seves coses. “

Captura de pantalla del conducte d’integració contínua GitLab

Les eines d’integració contínua integrades ajuden els equips a construir, provar i desplegar ràpidament codi

A mesura que git va guanyar popularitat, els equips de desenvolupament van utilitzar programes separats per allotjar repositoris, fer el seguiment de problemes i implementar canvis de codi.

“Heu dedicat molt de temps a integrar totes aquestes eines i mai va ser perfecte ni molt bo”, va dir Job. “A qualsevol part del sector vam veure instal·lacions més fàcils i enginyers molt més ràpids. No hem vist la mateixa tendència a les eines que han utilitzat. “

La introducció de les pràctiques i eines de CI amb els dipòsits compartits a GitLab va demostrar ràpidament diversos avantatges, principalment entorn de la velocitat amb la qual es poden moure els equips al llarg del cicle de vida del desenvolupament. Les integracions més ràpides permeten als desenvolupadors identificar ràpidament errors, recopilar comentaris, fer canvis i desplegar-se a la producció.

“El que realment estem fent és impulsar la frontera de la integració en tot el pipeline de desenvolupament i el cicle de vida del desenvolupament de programari”, va dir Job. “Com sempre diem, voleu anar des d’una idea fins a la producció, obtenir informació, tornar enrere i tornar a fer-ho tot. Tot això hauria de succeir al mateix lloc i ja no s’hauria de distribuir en diferents aplicacions. “

Com els productes de GitLab ajuden a les organitzacions a col·laborar en el codi

Segons es preveu que els desenvolupadors juguin papers cada cop més grans en el cicle de vida d’una aplicació, la necessitat d’una plataforma consolidada és cada cop més important, segons Job..

“A GitLab, tenim una única eina per a tot el que necessiteu fer”, va dir. “Ho podeu fer tot al mateix lloc. Aquesta idea està guanyant tracció a tota la indústria perquè té molt sentit. A mesura que les nostres eines s’integrin, esperem més dels nostres desenvolupadors. Per què ho faríem més difícil fent-los utilitzar programes separats? ”

Edició comunitària: El millor per a petits equips i projectes personals

La versió de codi obert de GitLab roman sota la llicència MIT i és gratuïta perquè els usuaris il·limitats puguin descarregar i adaptar-se. A més de les eines d’integració contínua integrades, GitLab proporciona un quadre de comandament d’analítica que permet als petits equips mesurar el temps que dura cada fase del cicle de desenvolupament..

Captura de pantalla del tauler d’emissió de GitLab

Els equips de desenvolupament poden organitzar i fer un seguiment detallat d’errors i tasques mitjançant taulers d’emissió.

Els usuaris poden crear llocs web per als seus projectes, grups o comptes de GitLab, allotjats gratuïtament a GitLab.com. Els clients empresarials poden allotjar pàgines GitLab a la seva instal·lació GitLab que s’allotgi.

Per introduir una aplicació o projecte mitjançant el procés de desenvolupament, GitLab proporciona taulers d’emissió i revisió d’aplicacions, que generen automàticament entorns dinàmics per a peticions de fusió.

Edicions empresarials: eines addicionals de seguretat i flux de treball per a grups més grans

Les versions comercials de GitLab es divideixen en dues versions: Enterprise Edition Starter i Enterprise Edition Premium. Les dues plataformes, segons Job, són ideals per a equips més grans que necessiten controls addicionals de seguretat i flux de treball.

L’edició inicial inicia eines d’administració i aprovació de codi d’usuaris, mentre que la versió premium també inclou suport de primer nivell, formació, registres d’auditoria, serveis de recuperació de desastres, suport d’alta disponibilitat i equilibri de càrregues..

“La llista de funcions és bastant llarga, però crec que fonamentalment es redueix a donar-vos molt més control per assegurar-vos que el codi correcte entra al projecte i només la veuen les persones adequades”, va dir Job. “A mesura que el vostre equip creix, les edicions empresarials creixen amb vosaltres.”

El futur: desplegament automàtic amb contenidors i orquestració

Com a enginyer, Job encara es frustra pel complicat que pot ser el procés de desplegament, especialment amb els contenidors i els sistemes d’orquestració. “No hi ha una bona solució, i és molt difícil de mantenir i escalar”, va dir. “A GitLab, premeu literalment un botó. Permet implementar-lo immediatament als vostres contenidors i a les vostres Kubernetes. “

L’equip va presentar el desplegament automàtic a finals de 2016 per automatitzar processos de contenció, orquestració, desplegament i revisió. Les noves eines permeten als desenvolupadors configurar i desplegar una aplicació Ruby amb aplicacions de revisió, diversos entorns i ChatOps en un clúster de Kubernetes en uns 12 minuts, un procés que pot trigar dies o setmanes sense GitLab..

“Esperem fer tot el possible per donar suport als sistemes antics, però també estem mirant conscientment les solucions que surten al mercat”, va dir Job. “Volem saber quins problemes tenen les persones, com s’ocupen amb ells i com podem assegurar-nos que GitLab els ajuda a fer-ho millor.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me