Com canvia NCWIT per la cara de la informàtica: advocar per a les dones i les minories mentre es donen eines als empleadors per reclutar-les i retenir-les

TL; DR: Una comunitat sense ànim de lucre de gairebé 900 universitats, empreses i organitzacions de tot el país, el Centre Nacional per a les Dones i les Tecnologies de la Informació, o NCWIT, adopta un enfocament de tres punts per augmentar la participació de les dones en la indústria informàtica. En connectar els líders del canvi, proporcionar recursos gratuïts i desenvolupar programes per arribar a grups menys representats, NCWIT inspira el canvi a escala nacional. L’organització ajuda a conscienciar i a implementar els canvis distribuint informació basada en la investigació sobre com atreure, desenvolupar i promoure les dones i les minories en la tecnologia.

Després de graduar-se a la universitat, Adriane Bradberry va buscar una feina de comunicacions que li permetés fer una mica d’escriptura, edició i desenvolupament web – “qualsevol cosa que ajudi a explicar la història de grans imatges”, va dir..

Adriane es va interessar ràpidament pel Centre Nacional de la Dona i la Tecnologia de la Informació o NCWIT, i la missió de l’organització de fer créixer les contribucions i els rols de les dones en la informàtica..

Amb antecedents en ciència i STEM, els pares d’Adrian li van oferir múltiples oportunitats per interactuar i aprendre sobre la tecnologia. Adriane va cursar classes d’informàtica durant tota la seva educació, que va dir que ofereix les seves competències importants i rellevants en el seu paper com a directora de comunicacions de NCWIT, tot i que no és una posició tècnica.

“Vaig tenir la sort de tenir aquestes oportunitats i presentar-me a la informàtica des de ben aviat”, va dir. “Vaig tenir la sort de poder combinar la meva passió per les comunicacions amb el meu amor per la tecnologia treballant en una organització amb una missió que crec que és important.”

L’enfocament de descendència de NCWIT per promoure la diversitat en informàtica

En lloc de concentrar-se en el desenvolupament professional, NCWIT se centra en educar i motivar les organitzacions membres per reclutar, retenir i avançar empleats de grups minoritaris.

“Ens fa un sentit per no posar-nos en compte les dones”, va dir Adriane. “Estem defensant, certament, que hi hauria més dones i grups menys representats en àmbits tecnològics, però ho farem d’una altra manera”.

Quan l’organització va començar el 2004, els esforços es van centrar en la recopilació i recopilació de dades per comprendre plenament les disparitats de la plantilla.

“Hem anat més enllà de reconèixer el problema”, va dir Adriane. “Fa anys que treballem activament per ajudar les organitzacions a solucionar aquest problema.”

Fotografia de la directora i cofundadora de NCWIT, Lucy Sanders

Lucy Sanders, directora general i cofundadora de NCWIT, va iniciar l’organització per exposar més dones a les seves carreres tecnològiques.

A més de recordar a les empreses i organitzacions sobre com diversos equips poden millorar la línia de fons i augmentar la productivitat, NCWIT ofereix recomanacions pràctiques perquè els líders utilitzin el dia a dia per ser més inclusius..

Des d’ajustar la redacció sobre les ofertes de treball fins a treballar amb ànim de lucre per crear oportunitats informals de tecnologia per als estudiants de K-12, Adriane va dir que NCWIT pretén inspirar els seus membres a convertir-se en líders en l’adopció i la implementació del canvi..

“Només un aspecte de la nostra missió, i en tenim tants, és assegurar-se que les dones joves tinguin aquesta oportunitat de descobrir la tecnologia i de connectar-se en termes de les habilitats que pugueu créixer i les possibles carreres que pugueu tenir”, va dir Adriane. . “És una situació guanyadora per a tots els implicats i volem que la gent estigui orgullosa del treball que fan per ajudar a resoldre aquests problemes socials.”

Recursos gratuïts Ajuda a les organitzacions a reclutar i retenir dones tècniques

Des de plans de negocis a llarg termini fins a una trobada d’atzar a una cafeteria local, NCWIT proporciona als visitants accés gratuït a prop de 175 recursos en línia gratuïts, inclosos diversos en espanyol.

“Hi ha centenars i centenars de recomanacions que es poden aplicar a la canalització, independentment de qui siguis o quins siguin els vostres objectius”, va dir Adriane. “Ens ho arreglem a tots”.

Per exemple, les dones podrien ser menys propenses a aplicar-se a publicacions laborals que utilitzin paraules com ninja o rockstar per descriure codificadors. Altres recursos ajuden les persones a identificar i respondre a malentesos habituals sobre la diversitat en el lloc de treball.

“Aquests recursos són la nostra millor defensa contra moltes coses en termes de barreres, de com podem treballar al seu voltant i de com derrocar-les”, va dir. “Només ens permeten ajudar els individus a ajudar-se.”

Els recursos NCWIT es poden filtrar amb l’objectiu específic a assolir, el tipus de recurs i el grup de persones a les quals s’ha de dirigir. La informació es presenta en diversos formats, des de les 10 llistes i els fulls de treball més importants fins als programes integrats.

“Dóna’ns el teu problema i no hi ha cap manera que no haguem pensat en una manera de resoldre’l”, va dir Adriane. “Estem oferint aquestes solucions clau en mà personalitzades, que són fàcilment disponibles de forma gratuïta.”

TECHNOLOchicas: Construint la consciència llatina de les oportunitats tècniques

Un dels programes dels quals estan especialment orgullosos Adriane i NCWIT són TECHNOLOchicas, una iniciativa coproduïda amb la Fundació Televisa llançada fa poc més d’un any.

Foto de grup de TECHNOLOchicas

El programa TECHNOLOchicas proporciona vídeos, esdeveniments i recursos per animar els llatins a continuar amb la informàtica.

Amb els llatins que ocupen només el 2% dels llocs de treball a la plantilla tecnològica, el programa ofereix llatines amb èxit compartint les seves històries tecnològiques per sensibilitzar sobre les oportunitats i les carreres en informàtica. A continuació, les nenes poden trobar models de rol relacionats que funcionen com Google, NASA, Microsoft, Pinterest, Qualcomm i educació superior.

Recentment, NCWIT ha acollit un esdeveniment a Google per presentar la segona generació de la campanya orientada a la família, amb l’actriu Eva Longoria moderant diversos plafons.

“En definitiva, l’objectiu de la campanya és inspirar joves llatins a perseguir la tecnologia, però és bo perfilar dones tècniques actives que pot ser que algunes persones no s’adonin que estan fora”, va dir Adriane. “No totes les persones tecnològiques semblen Mark Zuckerberg”.

Com els diversos equips NCWIT compleixen els reptes i els inspirats?

Després d’uns deu anys treballant a NCWIT, Adriane va dir que la societat finalment reconeix que les dones i altres grups minoritaris estan menys representats en la tecnologia.

“Tenir aquest diàleg obert és molt necessari perquè el canvi comenci a produir-se a escala per tenir un impacte més productiu a tot el país”, va dir. “Qualsevol testimoni o història d’èxit d’un membre o una audició d’una dona de secundària que decideix cursar un títol d’informàtica alimenta el nostre foc. El canvi està passant. “

Amb seu a Boulder, Colorado, NCWIT té empleats repartits pel país. Practicant el que predica l’organització, els empleats i els contractistes abasten una gran quantitat d’edats, carreres i habilitats tècniques.

“D’una manera o altra, la nostra missió només ressona amb ells”, va dir Adriane. “Tots els membres del personal són apassionats i contacten activament amb els nostres membres per escoltar de primera mà el que necessiten. Però, els nostres membres realment fan un fort aixecament. Hi som tots en nom de la nostra societat en general. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me