Adblock Plus: una aplicació gratuïta que potencia els UX per als consumidors i aporta als anunciants i editors junts per promoure una web justa i rendible

TL; DR: Adblock Plus és una aplicació de codi obert que permet als usuaris bloquejar anuncis intrusius, inhabilitar el seguiment i filtrar dominis coneguts per difondre programari maliciós. L’aplicació funciona per mantenir les dades i els dispositius segurs mitjançant un conjunt de criteris definits per l’usuari per a anuncis acceptables. Al crear un terreny comú entre els consumidors, els anunciants i els editors, Adblock Plus pretén monetitzar el contingut en línia de manera adequada per a totes les parts.

El 2011, el fundador d’Eyeo Wladimir Palant, el conseller delegat Till Faida i el president Tim Schumacher van arribar a la conclusió que no necessitaríeu necessàriament de l’empresa propietària d’Adblock Plus: no tots els anuncis són dolents..

No hi ha dubte que, en el seu pitjor dels casos, els anuncis en línia són interruptius, espumosos i de vegades il·legals. No obstant, en el seu millor moment, són una manera discreta i fins i tot il·luminadora de donar suport a la creació de contingut en línia. Les investigacions recents en avaluen, amb un 83% dels enquestats que han afirmat que no s’oposen fonamentalment a la publicitat i només desitgen filtrar els anuncis desprevinguts.

En adonar-se’n, l’equip que hi ha darrere d’Adblock Plus es va asseure per reinventar el bloqueig d’anuncis de codi obert de manera que protegís els usuaris de continguts intrusius sense pertorbar el model de finançament predominant per a continguts en línia..

Logotip i gràfic de màrqueting d’Adblock Plus

En lloc de bloquejar tots els anuncis, Adblock Plus posa els usuaris en control sobre els anuncis que veuen.

“Va ser quan van tenir un moment eureka: van poder establir criteris per a anuncis dignes i acceptables”, va dir Laura Sophie Dornheim, cap de comunicacions de Eyeo.

Amb això va néixer la iniciativa d’anuncis acceptables. Ara, el bloqueig d’anuncis de codi obert arriba amb l’opció de publicar llistes blanques que compleixen un conjunt estricte de criteris. Els usuaris que desitgin bloquejar tots els anuncis poden fer-ho desactivant la funció “Permetre anuncis acceptables” en qualsevol moment o poden ajustar les seves preferències de bloqueig d’anuncis de forma manual. L’aplicació també funciona per desactivar el seguiment i filtrar els dominis coneguts per difondre programari maliciós, entre altres mesures de seguretat. Al crear un compromís entre els consumidors, els anunciants i els editors, Adblock Plus pretén crear un entorn en línia just i rendible alhora.

Un conjunt estricte de criteris per a anuncis acceptables

Adblock Plus basa els seus criteris d’anuncis acceptables en la informació sobre els usuaris i la comunitat de tecnologia d’anuncis en general. Aquests debats van ajudar a la companyia a establir un conjunt estricte de regles per definir els anuncis no intrusius. “Es tracta d’un criteri senzill, sobretot pel que fa al format, la mida i la ubicació d’aquests anuncis”, va dir Laura. “Per exemple, a ningú no li agrada que els anuncis es vegin interromputs, de manera que els anuncis mai no podrien estar dins de contingut com el vídeo, el text o la presentació de diapositives”

Gràfic que mostra la capacitat de l’empresa de bloquejar anuncis molestos

La iniciativa de criteris d’anuncis acceptables de l’empresa crea estàndards per a la publicitat de qualitat.

En general, aquestes directrius especifiquen que els anuncis han de situar-se a sobre, al costat o al contingut primari, per no pertorbar el flux natural dels lectors. Sempre han de ser clarament reconeixibles com a publicitats i distingibles de qualsevol altre contingut. Els requisits de la mida dels anuncis depenen de la ubicació de l’anunci per deixar espai suficient per al contingut principal a les mides de pantalla més comunes per a dispositius d’escriptori i mòbils. A més, els anuncis situats a sobre del plec no poden ocupar més del 15% de la part visible de la pàgina. Els que es troben sota el plec poden no ocupar més del 25% de la part visible de la pàgina.

La participació en la iniciativa Anuncis acceptables és gratuïta per a la majoria de les entitats, a excepció de les que guanyin més de 10 milions d’impressions d’anuncis addicionals al mes mitjançant la participació. Aquestes entitats més grans han de pagar una quota mensual que normalment representa el 30% dels ingressos addicionals acumulats mitjançant la llista blanca de anuncis acceptables. Tots els participants que paguen i que no paguen han de complir els mateixos criteris d’anuncis acceptables i tots els anuncis publicats en una llista publicada en un fòrum públic.

Manteniu les dades i els dispositius segurs mitjançant la potència de codi obert

Laura va dir que la companyia perfecciona una bona línia entre crear una experiència d’usuari perfecta i un model de monetització sostenible per als editors. “El nostre objectiu és canviar la forma de monetitzar el contingut de la web i només ho podeu fer treballant amb les dues parts”, va dir. “Trobar un equilibri sempre és complicat, i heu de treballar molt per explicar què feu clarament a totes les parts”.

Entre les finestres emergents, la reproducció automàtica de anuncis de vídeo i els anuncis modals que heu de tancar abans d’interaccionar amb un lloc, les tècniques de publicitat en línia es fan més intenses de dia.

“A llarg termini això no és sostenible”, va dir Laura. “Per exemple, si aneu a The Washington Post, fins a dos terços de les dades de la pàgina són publicitats. A l’altre extrem, la publicitat és el model de monetització predominant del periodisme i moltes altres indústries creatives, i no volem fer-los mal ni disminuir la gran varietat de contingut que produeixen. “

En conjunt, Laura va dir que l’èxit de l’empresa és indicatiu d’arribar a l’equilibri efectiu entre els dos extrems. A més de la iniciativa d’anuncis acceptables de l’empresa, l’empresa respecta les lleis de privadesa com el GDPR. De fet, Adblock Plus no recull dades de l’usuari. “Basat a Europa, ens hem responsabilitzat de les més estrictes lleis de privadesa, mentre que molts dels altres bloquejadors d’anuncis existents només són projectes de hobby”, va dir Laura. “Els usuaris van millor anar amb algú en qui poden confiar des del primer moment.”

Seguiment de blocs i programari maliciós i crea les seves pròpies llistes de filtres

Amb les eines que permeten als usuaris evitar el seguiment i el programari maliciós, Adblock Plus prioritza la privadesa de les dades en un món en línia que té una mirada indiscutible i intencions cruels. Eyeo també ha llançat una aplicació Adblock Browser per a dispositius Android i iOS per protegir els usuaris en moviment. L’aplicació redueix el risc d’infecció de programari maliciós, millora la privadesa i, fins i tot, estalvia dades i recursos de bateries, ja que els anuncis sovint fan que les pàgines es carreguin més lentament.

A més dels filtres integrats, l’empresa també ofereix una llista de filtres addicionals que permeten als usuaris personalitzar el seu servei. Per exemple, els usuaris poden optar per instal·lar Easy Privacy, un fitxer extern de EasyList integrat que impedeix que els anuncis us segueixin al web.

A l’hora d’afegir noves funcions, Laura va dir que la companyia ha canviat l’enfocament del desenvolupament de productes en els darrers anys. “En els primers cinc anys, els usuaris es farien fora de les nostres mans, per la qual cosa el nostre equip treballaria en cada llançament en funció de les funcions que sentien que eren més importants”, va dir..

A mesura que el mercat creix cada cop més saturat amb una base d’usuaris més àmplia, aquest estàndard ha canviat. “La nostra empresa està en una etapa realment interessant ara mateix, perquè realment estem posant l’orella a terra i esbrinem què volen i necessiten els usuaris quant a funcions, interfície d’usuari i experiència d’usuari”, va dir Laura..

La naturalesa del projecte obert, amb llicència de GPLv3, es presta a la col·laboració de la comunitat, que és ben rebuda per informar d’errors, aportar codi, ajudar altres usuaris, fer suggeriments, millorar filtres i avaluar anuncis acceptables..

Exploració de maneres noves de monetitzar el contingut en línia

Segons Laura, el repte de trobar la manera perfecta de generar diners amb els continguts en línia és com la cursa a la Lluna. “El primer que hi ha és probable que la guanyi, però, fins ara, ningú no l’ha clavat”, va dir. “Tenim aquesta declaració de missió: posar-te a càrrec d’una xarxa justa i rendible. El bloqueig d’anuncis és el que ens va fer gran, però veiem que només es pot modificar la manera d’ingressar el contingut ”.

Fa dos anys, Eyeo va unir forces amb Flattr, una empresa que va crear el primer sistema de micropagaments al món. “És una extensió del navegador que podeu utilitzar per distribuir un determinat pressupost en tots els llocs que visiteu en un període de temps determinat”, va dir Laura. “Estem treballant per millorar-lo i trobar un angle diferent per proporcionar als propietaris i editors de llocs web una alternativa a la publicitat.”

L’empresa també ha renovat la forma de distribució d’anuncis acceptables. Anteriorment, el personal feia una llista blanca de llocs de forma manual. Avui, la companyia està desenvolupant un sistema programàtic anomenat Acceptable Ad Exchange (AAX), que permetrà que més llocs participin en el programa mantenint els alts estàndards de l’empresa per a anuncis acceptables..

El desenvolupament es basa en l’epifania original de l’empresa, que no tots els anuncis són dolents, alhora que es crea una metodologia més sostenible.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me