10 configuracions bàsiques del cPanel per a principiants

Nou a cPanel? Hi ha molt per veure, aprendre i fer a l’hora d’utilitzar aquest tauler de control per gestionar l’allotjament del vostre lloc web.

Tanmateix, quan tot just comenceu, és important identificar ràpidament les coses correctes i després fer-les correctes. Els visitants del lloc web estaran contents, la seguretat de l’allotjament serà estreta i estaràs ben informat i controlat.

1. Accés a cPanel

Pot semblar obvi, però res de tot això us servirà si no podeu accedir a cPanel. Per fer-ho, esbrineu l’adreça IP del vostre lloc web. És possible que pugueu utilitzar el nom de domini del vostre lloc web immediatament, però l’adreça IP sempre ha de funcionar.

A continuació, escriviu-lo al navegador:

https: // your_IP_address_here: 2083

Substituireu “your_IP_address_here” per l’adreça IP real del lloc web. El “2083” addicional al final és el número de port que us dirigirà a la instal·lació de cPanel per al vostre lloc..

Accés a cPanel

2. Reforçar la seva seguretat

Un cop hàgiu iniciat la sessió a cPanel, assegureu-vos que ningú més pot robar-vos l’identificador de cPanel, ja sigui com a usuari o com a administrador..

S’apliquen les millors pràctiques de contrasenya. Canvieu la contrasenya a intervals freqüents, no la deixeu allà on es pugui veure i utilitzeu una combinació de caràcters que altres no puguin endevinar.

Això significa evitar l’ús de qualsevol paraula que pugueu trobar en un diccionari i qualsevol seqüència de caràcters que estiguin connectats amb vosaltres (per exemple, la vostra data de naixement o el nom del vostre gos).

No oblideu també fer-ho per a cada contrasenya que tingueu per a les vostres diferents activitats cPanel (usuari, administrador, FTP, etc.). Afortunadament, cPanel us ofereix una eina per ajudar-vos: és el generador de contrasenyes de la pantalla cPanel.

Reforça la teva seguretat.

3. Comproveu l’ús de l’espai del disc

És fantàstic tenir llocs web i bases de dades plens de contingut que els visitants agraeixen. No és fantàstic oposar-se a les limitacions d’espai del disc que impedeixin que vosaltres o altres usuaris autoritzats puguin actualitzar o ampliar aquest contingut.

La funció d’ús de l’espai del disc cPanel us mostra com feu servir aquest recurs i quins fitxers i directoris ocupen més espai.

Recordeu que l’espai del disc es pot omplir per correu electrònic i informació de registre del lloc web, així com per contingut. Si veus que els subdirectoris d’usuaris estan en excés de proporció, potser voldreu establir límits a l’espai de disc màxim assignat a cada individu.

Comproveu l'ús d'espai del disc

4. Tauler de preferències

Si encara no ho heu fet, feu un recorregut per la finestra “Preferències” del cPanel. Té algunes funcions útils i molt importants per ajudar-vos a accelerar el vostre progrés cap a l’estat de l’usuari cPanel confirmat.

Per una cosa, el panell té la funció de Canviar la contrasenya, que us permet connectar la contrasenya contundent que heu generat al segon pas. Per un altre, disposa de l’assistent per començar per ajudar-vos a definir les preferències bàsiques sobre com interactueu amb cPanel.

Altres recursos útils inclouen tutorials de vídeo sobre com dur a terme diferents activitats dins de cPanel.

Tauler de preferències

5. Dominis, subdominis i configuració de redirecció

On més trobareu la configuració dels dominis, subdominis i redireccions que no al quadre “Dominis” del cPanel! Entre altres funcions, podeu crear i administrar subdominis (com marketing.mysite.com i support.mysite.com).

També podeu gestionar redireccions de domini de manera que tots els visitants que visiten www.amazingproduct.com (aquell nom de domini que teníeu prou intel·ligent per a la reserva) es redirigeixen automàticament a www.mysite.com o a marketing.mysite.com, per exemple..

El quadre “Domini” també us permet gestionar els registres DNS (servidor de noms de domini), però que queda una mica més enllà de l’àmbit d’aquest article..

Dominis, subdominis i configuració de redirecció

6. Configuració del compte de correu

Potser el primer tros d’informació que heu de verificar aquí és l’adreça de correu electrònic principal utilitzada per cPanel per contactar-vos i notificar-vos diversos esdeveniments..

Per comprovar o modificar aquesta informació, feu clic a “Actualitzar informació de contacte” al quadre “Preferències”. A continuació, aneu al quadre “Correu electrònic de cPanel” per gestionar diferents aspectes dels comptes de correu electrònic associats amb un nom de domini o lloc web.

Aquests controls inclouen afegir o suprimir comptes, establir adreces de desviament d’aquests comptes, utilitzar filtres i respostes automàtics i bloquejar correus electrònics i correu no desitjats..

Configuració del compte de correu

7. Configureu seguretat addicional

Torneu al quadre “Preferències” de nou, on podeu definir i perfeccionar més la vostra política de seguretat escollint les preguntes de seguretat que s’utilitzaran per verificar la identitat d’un usuari..

Aquí també podeu gestionar les adreces IP d’accés verificades: aquestes són les adreces IP des de les quals podeu accedir a cPanel sense haver de respondre a les preguntes de seguretat..

Comproveu també que algunes altres funcions de cPanel estiguin desactivades tret que tingueu un motiu específic per utilitzar-les: no s’ha de reenviar missatges de correu electrònic no descarregats (rebutjar-los amb un missatge d’error retornat al remitent) i desactivar les extensions FrontPage que permetrien l’entrada directa per a la publicació. contingut. N’hi ha més, però per una altra vegada.

Configura la seguretat addicional

8. Optimitzeu el vostre lloc web

Al quadre “Programari / Serveis” de cPanel, trobareu una opció per optimitzar el contingut del vostre lloc web comprimint-lo quan ho sol·liciti els visitants del lloc. Això pot accelerar la baixada de contingut i fer somriures a les cares dels visitants.

En aquesta situació, podeu triar comprimir tot el contingut o només tipus específics.

Tingueu en compte que el quadre “Programari / Serveis” també és el lloc on gestionar la instal·lació de programari addicional per al vostre lloc web, com ara aplicacions per gestionar consultes de visitants o executar enquestes als usuaris..

Optimitzeu el vostre lloc web

9. Gestionar bases de dades

En aquesta fase, ens movem cap al territori principiant i cap al intermedi. Probablement hauríeu d’entendre les bases de bases de dades SQL estàndard com a requisit previ.

Les bases de dades són essencials per a moltes aplicacions, on poden contenir el contingut a mostrar (noms de producte i preus, per exemple) o registrar informació enviada pels visitants (noms, dades de contacte, etc.).

CPanel ofereix dos assistents per ajudar-vos a configurar bases de dades MySQL i PostgreSQL, dos dels productes de base de dades SQL més populars disponibles avui en dia. Si alguna de les aplicacions o paquets que instal·leu al pas vuit necessita configurar alguna d’aquestes bases de dades, l’assistent pot ser la solució.

Gestiona bases de dades

10. Mireu els vostres registres

Després de tot el vostre treball als passos anteriors, us agradaria saber el funcionament del vostre lloc web si aneu a l’àrea “Registres” de cPanel. La informació disponible inclou informació del visitant, estadístiques de trànsit web i errors més recents que es troben al lloc web.

Podeu configurar la utilitat d’anàlisi d’estadístiques que voleu utilitzar marcant-la o desmarcant-la.

Mireu els vostres registres

Finalment …

Finalment no n’hi ha! La informació de dalt us ajudarà a començar amb l’ús de cPanel amb èxit.

Després d’això, cPanel us ofereix altres nivells de funcionalitat i sofisticació, de manera que, després d’haver-vos familiaritzat amb la configuració bàsica anterior, podeu esperar més aprofundint en les diferents àrees i opcions d’administració de cPanel..

Fonts de la foto: risingabovereallife.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me